kuhinja – igrača za fantke?
Mamice ali se vaši sinovi kaj igrajo kuhinjo?
Ne vem zakaj bi se le deklice morale igrati kuhinjo, povsod ponujajo igračo- kuhinjo za punčke, no jaz sem jo naročila za mojega sinčka, eno tako malo manj kičasto (pri necermannu za 7.790 SIT, znižano na 6990 kar OK (elektronsko, 90 visoko), samo poštnino se plača 1.490, ker vse skupaj je šele 8.490, kar je ceneje kot drugje).
No, saj sem mu tudi malo delavnico kupila (bi jo kupila tudi hčerki, če bi jo imela).
Ne vem zakaj pravijo, da je to za punčke, naj še fantki oponašajo mamice, da ko bodo večji radi pomagali svojem ženam, morda bolj kot njihovi očetje…..
Ali se strinjate? Mislite, da se bo rad igral….
Vaše izkušnje..?
Pri Necermannu so znižali nekatere hite sezone, pred kakšnim mesecem sem dobila nek list kjer je bilo napisano kaj je znižano, sicer bi morala naročiti s tisto naročilnico, ki je bila takrat zraven, a sem poklicala, pa se je veeno dalo naročit tudi po telefonu po znižamni ceni (800 SIT manj, nekaj je )…
Tule je link, kjer lahko vidiš:
http://www.neckermann.si/article.asp?docid=280939&class=000100040001&node=1
tu je cicer višja cena napisana, drugače pa tudi pečica proizvaja zvoke, pa če daš na štedilnik se sliši…
Moja fanta se zelo rada igrata kuhinjo. Nimata sicer take kuhinje, imata pa manjši štedilnik (dve plošči), nekaj lončkov in pribora. S tem sta se preigrala še in še (čeprav se veliko raje kar z mojimi “lončki”), medtem ko dva nova avtomobila na daljinca stojita na polici v sobi…. Jaz sem mnenja, da se otroku kupi igrača, ki ga bo veselila in ki jo bo uporabljal. Trenutno razmišljam, da mi mlajšemu kupila sesalec na baterije ali pa tamajhno metlo. Zelo rad se namreč igra z mojim sesalcem ali pa metlo, vendar mu sesalca ne dovolim. Imata tudi delavnice, vrtalke, torbe za orodje, cel kup kladiv, izvijačev ipd., s katerimi se ravno tako zelo veliko preigrata. Moje mnenje je, da je nesmisel ločevat igrače glede na spol otroka.
Hej!
Ko je bil vnuk ( danes pubertetnik) star dve leti in osem mesecev, smo bili z njim za novoletne praznike v KG. V sosednjem apartmaju so imeli tri deklice, s katerimi se je rad igral. In nekega dne pritroskajo iz Italije krasno kuhinjo…Ponoci ga slisim, kako v spanju govori: Tudi jaz bi tako kuhinjo kot Marina….!!
Danes zna sebi in prijateljem pripraviti kaj dobrega za pod zob.
Lep pozdrav
Jaz ne maram locevati igrac po spolu… le zakaj… :))
Tako ima moj (najin) sinko doma malega dojencka… in se res veliko igra z njim… prenasa, poskusa obleci, nahrani…itd.
Ce si bo cez cas zazelle kuhinje… zakaj pa ne… Za enkrat ima “samo” skodelice in loncke… da se igrava “caj skuhat”, postreci, pa nahranit vse medvedke…itd…
Vsi mali fantki bodo nekoc odrasli.. in vecina od njih bodo ocetje… Zgledi vlecejo… Lp! S.
Če se že zdaj rad igra s posodo, mislim, da ne boš nič zgrešila z nakupom otroške kuhinje. Kaj te briga kaj bo rekla soseda in kaj sorodniki. Otrok se skozi igro najbolj razvija. Mogoče pa bo postal novi Jamie Oliver :))).
Danes sem že v drugem postu pisala o mojem 18 mesečniku, ki čisto znori, ko vidi ponev in kako je srečen, če lahko iz omar in predalov nosi posodo naokoli. Tako, da veš, da tvoj ni edini in ni prav nič narobe z njim.
Sicer imava midva dve punčki. Ločevati igrače na spol se mi zdi nepotrebno. Otroci se igrajo radi z vsemi stvarmi, katere jih pritegnejo. Šele pozneje so starejši tisti, ki katero igračo označijo za deklice/fantke.
Ergo, naša pupa ima zelo rada bagre in avte, pa tudi ostale “deške/dekliške” igrače, če bi pa imeli fantka pa bi tudi kuhal in tudi punčke bi imel. No, špangic pa mu verjetno vseeno ne bi kupovali. 🙂
Pa itak mislim, da je gospodinjstvo delo od obeh spolov (in pri nas tudi je!), tako da kar veselo nabavite kuhinjo.
Naš si je pri 2 letih “zaželel” kuhinje oziroma je kar z žarom v očeh pripovedoval kako se rad v vrtcu igra v kuhinji in jo je babi kupila za RD. Dojenčka v avtosedežku (babi – božiček) pa je dobil lani pri 5,5 letih. Zdaj se mu najbolj dopade ko njegova dojenčica dobi prave cunjice od dojenčka -kar je postalo našemu Žigiju premajhno. Večkrat bi raje šel ven na dvorišče s svojim dojenčkom kot pa s kolesom. Sicer pa ga zanimajo tudi čist fantovske igrače.
Jaz pa bi mu kupila kar še voziček, ne pa da se naša dojenčica vozi v nakupovalni košari pod pravim vozičkom, sam to bi pa verjetno res že malo čudno izgledalo, kajne?
Kuhinja mu je bila zanimiva do 4 leta potem pa več ne, žal pa je bolj navaden model, saj takrat ni bilo takih modelov kot danes, ko izgleda vse bolj realistično.
Pri sosedah pa se je večkrat igral z blagajno, mu je bila tudi ful všeč.
Naš 4letnik in 2,5 letnica pa sploh nimata problemov. Oba se igrata z istimi igračami, pa naj bo to kuhinja, avtomobilčki, lego kocke, dojenčki, orodje, sestavljiva cesta, plastelin, puzzle, balon, “bereta” drug drugemu knjige,… še najlepše pa je zadnja dva tedna postaviti stolp iz lončkov, saj hitro prikobaca njun skoraj 8 mesečni bratec in ga podre. In potem vsi vriskajo od veselja!
raglja
Sin si je lani za god zaželel kuhinjo. Jo je videl v Intersparovi reklami in ves mesec sanjal o njej. Pa kako rad kuha. Ko smo čakali sestrico, je dobil tudi dojenčka, ki ga je dajal na kahlo ipd. Tamala se pa tudi zelo rada igra z avtomobilčki. Tako da pri nas igrač po spolu ne ločujem. Saj so na svetu tudi odlični moški kuharji, pa kakšna mehankarca se najde, ki obvalda svoj posel.