Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kuhinja, jedilnica, dnevna v enem prostoru – kaj po tleh?

kuhinja, jedilnica, dnevna v enem prostoru – kaj po tleh?

V hiši imamo v večjem prostoru skupaj jedilnico, kuhinjo in dnevno sobo. Sedaj pa se nikakor ne moremo odločiti, kaj naj damo na tla. Glede na to, da bo talno gretje, mi vsi priporočajo ploščice, vem da so tudi najbolj trpežne, pa lepe… sam men nekak ne grejo v dnevno sobo. Sploh v obdobju, ko se ne kuri so kar hladne. Skrbi me predvsem, ker imam dva majhna otroka, ki se veliko igrata na tleh in ne vem, če je prijetno se igrat na hladnih ploščicah. Da bi imela jedilnico in kuhinjo v ploščicah, dnevno pa v parketu bi bilo še najbolj optimalno… smo potem pa ne izgleda tako lepo (vsaj meni), če sta v enem prostoru dva različna materiala. Meni bi najlepše izgledalo vse v parketu… sam je pa spet nepraktično za kuhinjo, ker ti vsaka stvar ki ti na tla pade luknjo naredi.

Kako imate pa vi in kako ste zadoivoljni (bi mogoče sedaj raje naredili drugače) ???

Kot sem odgovorila že spodaj, sem za ploščice. Jih imamo eno leto in sem zelo zadovoljna. Pozimi brez problema, poleti pa tudi (imamo pa pred sedežno en debel volnen tapet, ker je drugače čisto preveč površine enake in malo razbije, oz. da toplino prostoru.

pojma nimam kaj je z ženskimi možgani, da v soboto po osmih zvečer razmišljajo o talnih oblogah v kuhinji…:)

Če imaš velik prostor lahko daš na pol prostora ploščice (tam kjer nameravaš imeti kuhinjo in jedilnico) v drugo polovico prostora pa parket ali laminat (kjer nameravaš imeti dnevno..)
Se da lepo prepolovit da ni kakšnih razpok ali “odprtin” vmes.In meni izgleda zelo lepo.Tudi sama nisem za ploščice v dnevni prostor.
Sigurno se pa kje na netu najdejo slike

Mi imamo vse v enem in imamo v delu dnevne sobe parket, v delu kuhinje in jedilnice pa ploščice.
Ker je jedilnica s kuhinjo ločena tudi s pultom zgleda v redu.

Mislim pa, da obstajajo tudi trši parketi, ki bi ga lahko imela v kuhinji.
Meni se še vedno zdi, da je za družine z majhnimi otroki, ki so veliko na tleh veliko primernejši parket ali pluta, kot pa ploščice, ki so tudi, če imate talno gretje hladne oz. neprijetne.

Lp

Ines

Imam parket čez vse! pa je čisto OK. So me vsi opozarjali da naj ne dajem parketa v kuhinjo, kaj če kej polijem, … ja pa pobrišem ane!
Parket je topel,… ne vem pa kako je parket čez talno gretje?

Mene so tudi prepričali, naj ne “razbijam” videza in smo dali povsod laminat. Sicer je kukr full trd, primeren za zelo obremenjene prostore, drag je bil kar precej, ampak še vedno se okruši, če kaj pade na tla. Temu primerno imam po petih letih že kar nekaj črnih luknjic… in seveda izgleda umazano. Če bi še enkrat delala, bi dala v kuhinjo ploščice, drugod pa laminat (oz. parket še raje).

Enako, že drugič…najprej v blokovskem stanovanju, zdaj v hiši in še enkrat bi imela tako…

Mi imamo vse v enem prostoru…
V kuhinji ploščice, v jedilnici in dnevni sobi parket.

Za ploščice v kuhinji se mi zdi super, ker so neobčutljive.
Za ostale prostore parket, ker je topel.

Med kuhinjskimi ploščicami in parketom v jedilnici je ločnica zadelana z letvijo. Zgleda lepo.

Mi imamo vsepovso topli pod z vzorcem parketa (lesa). v kuhinji lahko polijem kolikor hočem, enostavno je za brisat, če kaj pade na tla ni luknjic pa še toplo je za otroka, ki sta veliko na tleh. Meni je super in me prav briga ali je to moderno ali ne.

V kuhinji in jedilnici imamo talno pluto, v dnevnem prostoru pa parket.
Oboje se krasno obnese – prehod med oblogami pa je zanimivo, zaobljeno oblikovan in je v bistvu dekorativni dodatek :).

Pri nas imamo pluto.Je lepo in smo zadovoljni.

Mi mamo vse v enem velikem prostoru in imamo gotov parket (na klik), lepljen na podlago. Smo zadovoljni, všeč mi je, da ni meja med različnimi materiali, ki navidezno zmanjšajo prostor. Glede polivanja po parketu v kuhni ni problem, se pa poznajo razne vdrtinice od loncev ipd., ki padejo na tla. Še enkrat bi izbrala enako.
Talnega gretja sicer nimamo, vendar ga lahko daš pod tanek gotov parket.

Povsod parket. Brez problema.

povsod imam parket. meni se super obnese 🙂

Mi pa imamo povsod ploščice, pa vsej hiši talno gretje. In nekaj majhnih otrok. Tako smo se odločili predvsem zaradi izhoda na teraso. Pa bi se danes, po 4 letih, odločila enako.

Lep pozdrav!

Jaz imam v kuhibji in jedilnici ploščice, v dnevni pa parket. Prehod med ploščicami in parketom smo rešili z vmesno medeninasto letvijo, je pa prehod med parketom in ploščicami v nepravilni obliki. Izgleda super. Ko se ne greje so res ploščice malo hladne za majhne otroke, kar lahko rešiš s preprogo.

Sama bi sedaj dala tudi v dnevno sobo ploščice in sicer zaradi enostavnega vzdrževanja. Pazi samo kakšno barvo boste izbrali ploščic in fug. Malo zaradi vzdrževanja in da se jih ne boste naveličali. Jaz imam temno zelene, ki so v večih barvah zelene prelivajo in črne fuge. Bele fuge odsvetujem, ker za take prostore niso primerne zaradi čiščenja. Ploščice naj bodo po možnosti glazirane, prav tako zaradi čiščenja.

Imamo enako in smo dali parket, in sicer gotovi parket, dolge deske, različne dolžine. Men je fajn, še enkrat bi izbrala isto. Lahko za vzdrževat, v kuhinji pa sploh super, ker talna hitro posuši.
Glede lukenj…če bi ti kaj na ploščice padlo, se pa takoj okruši…mi imamo lukenj več od igrač, ki letijo na vse strani kot pa od posode v kuhinji…ampak sem se že spijaznila, da ko otroka odrasteta, bom mela pa totalno prenovo doma :)) sej to sploh ni slabo…

Jaz tut nisem hotela razbijat prostora s ploščicami…sem pa to videla in ni bilo slabo, ampak vseeno…ne.
Jaz bi itak še v kopalnico dala les…ker mi deluje toplo. Samo sva si takrat tako vse ksupaj zamislila, da ni pasalo…mogoče ob prenovi…

New Report

Close