Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kuhinja – od začetka do konca

Kuhinja – od začetka do konca

Tole glede pozicije el. vtičnic se mi ne zdi dobra rešitev.
Če imaš vtičnice nizko nad pultom, do njih težje prideš, če imaš na pultu postavljene (el.) pripomočke ali druge stvari.
moja idealna kuhinja je taka, da so pulti bolj ali manj pospravljeni in prazni, na voljo za delovno površino, ne pa odlagališče pripomočkov.
[/quote]

Kuhinja mora biti praktična za uporabo. Nekatere drobne rešitve ali prilagoditve lahko zelo olajšajo vsakodnevno delo.

Ljudje imajo na pultu določene aparate, ki jih večinoma ravno ne pospravljajo po vsaki uporabi, a vseeno delovna površina ni natrpana. Npr. kavni avtomat, grelnik za vodo, mikrovalovno …
Imajo postavljene kakšne okrasne oz. manjše posodice ali stojala s stvarmi, ki jih potrebujejo za kuho ipd.

Dostopati do vtičnic ob ali za temi predmeti je lahko težje kot do vtičnic više nad pultom.
Prav tako se da vtičnice pozicionirati tako, da so postavljene skupaj s stikali za luči.

Ampak to je realno samo zabtiste, ki ne kuhajo kaj dosti.
Pri nas je npr grelnik vode kar naprej v uporabi. Ni smiselno, da ga pispravljamo in dajemo ven.
MW bi sicer lahko pospravila in dala ven, ko jo rabimo, a zaradi velikosti ni smiselno. Ko bomo renovirali kuhinjo in shrambo, bo dobila svoje mesto v shrambi na pultu.
Tehtnica je tudi cel dan v uporabi, tako da ima svoje mesto na pultu.
Ostalo je pa pospravljeno, kar se rabi 1x na dan ali pa sploh samo obcasno.
[/quote]

ja valjda. jaz grelnika vode tudi ne pospravljam. pa posode za kruh. imam pa še cel kup pripomočkov, ki jim komaj najdem mesto po omarah. od robota do enega mixerja pa drugega mixerja, pa opekač za toaste, pa waffle maker, pa x stvari se lahko najde in če nimaš malo reda imaš takoj kaos… MW je fajn dvignit na kakšno višjo poličko, če imaš prostor. tega res ne moreš postavljat ven in not. v službi jo imamo nad hladilnikom. ampak ene kuhinje so tako naložene, da je groza.

New Report

Close