Kuhinja + shramba?
Dober dan.
Prenavljamo kuhinjo.
Ali imate v sklopu kuhinje tudi shrambo?
Ne vem namreč ali naj del kuhinje (v kotu) spremenimo v shrambo. Tloris kuhinjskega prostora bi bil potem v obliki črke L, v “manjkajočem” delu pa bi bila shramba. Kleti nimam, vsi ostali prostori v stanovanju so majhni.
Kje imate vse male kuhinjske aparate, sprotno zalog hrane?
Pojma nimam. Ko sem živela doma smo imeli veliko kuhinjo + shrambo. Sedaj bi jo tudi imela , ampak me skrbi, da bo kuhinja (pre) majhna, tako kot bodo majhne vse sobe.
Prosim za vaša mnenja, odločiti sem bom morala sama.
lp
seveda je odvisno od dejanske kvadrature in želja glede kuhinje sama, ampak jaz, če bi imela možnost, bi imela shrambo.
če je malo prostora, bi dala drsna vrata in v shrambi samo police okrog in okrog do stropa – res maksimalno izkoriščen prostor, pač toliko, da samo stopiš not in po potrebi postaviš tisto malo lestev (da prideš so zgornjih polic).
za gospodinjske aparate, del ozimnice (ne vem, recimo sama skuhaš marmelado, kam daš kozarce? na zgornjo polico v shrambi , kakšen večji lonec, za katerega v kuhinji zmanjka prostora, ponve, moko …….
Malo preračunaj, koliko je strošek omar in koliko je strošek gips stene plus police.
Potem malo preračunaj, koliko prostora ti ostane in kako bi prostor zgledal, če narediš shrambo.
Imaš mogoče balkon? Bi morda lahko na balkonu imela omaro za ozimnico?
Je kuhinja samo za kuhanje ali je tudi jedilnica obenem? Če narediš shrambo, koliko bo potem prostora v ostalem delu, za hojo, za sedenje za mizo, se boste drenjali ali bo šlo na komot?
Jaz shrambe nimam, nimam niti prostora, da bi jo kam stlačila, imam pa zgornje kuhinjske omarice visoke do stropa in marsikaj stlačim noter. Ozimnice nimam v kleti, ker je klet “daleč” in se mi ne bi dalo po tegelc rdeče pese v klet.
Jaz jo imam, točno tako – velika je manj kot kvadratni meter, notri je stojalo s policami (mi je naredil mizar, da je točno od stene do stene) in tja notri spravim vraga in pol, shranjene imam tudi metle, praktično vso zalogo hrane, pekače, vrče za vodo..kis, olje, nekaj plastične posode, ki mi ni šla v predale v kuhinji..res veliko stvari. Tako da se vsakič, ko čistim in pospravljam to shrambico in zložim vse na kuhinjski pult, sprašujem, kje za vraga je vse to spravljeno. Tako da – če imaš možnost in ti ne bo vzelo preveč prostora, jaz navijam za shrambo.
Ne vem, zakaj se ti zdi potrebno pohvalit s tem, da si popolnoma okostenela in brez idej. Če nimaš shrambe, pač živiš brez nje. A misliš, da tisti, ki je nimamo, gremo kar na antidepresive ali kaj?
Jaz sem odraščala v ogromni hiši s tremi kopalnicami, posebno sobo samo za goste, z ogromnim vrtom, sadovnjakom posebej in zelenjavnim vrtom posebej, s štirimi garažami, kletjo, drvarnico in shrambo posebej zraven kuhinje. Pa sva se z možem za začetek preselila v enosobno stanovanje in …. preživela. Niti za sekundo nisem pogrešala ničesar, edino zdaj, ko so otroci najstniki, bi nam prav prišla še ena kopalnica.
Ne vem, zakaj se ti zdi potrebno pohvalit s tem, da si popolnoma okostenela in brez idej. Če nimaš shrambe, pač živiš brez nje. A misliš, da tisti, ki je nimamo, gremo kar na antidepresive ali kaj?
Jaz sem odraščala v ogromni hiši s tremi kopalnicami, posebno sobo samo za goste, z ogromnim vrtom, sadovnjakom posebej in zelenjavnim vrtom posebej, s štirimi garažami, kletjo, drvarnico in shrambo posebej zraven kuhinje. Pa sva se z možem za začetek preselila v enosobno stanovanje in …. preživela. Niti za sekundo nisem pogrešala ničesar, edino zdaj, ko so otroci najstniki, bi nam prav prišla še ena kopalnica.[/quote]
Okostenela? Brez idej? Kar voham lahko zavist, ki se širi iz ekrana.
Jaz sem odraščala v ogromni hiši s tremi kopalnicami, posebno sobo samo za goste, z ogromnim vrtom, sadovnjakom posebej in zelenjavnim vrtom posebej, s štirimi garažami, kletjo, drvarnico in shrambo posebej zraven kuhinje. Pa sva se z možem za začetek preselila v enosobno stanovanje in …. preživela. Niti za sekundo nisem pogrešala ničesar, edino zdaj, ko so otroci najstniki, bi nam prav prišla še ena kopalnica.[/quote]
Okostenela? Brez idej? Kar voham lahko zavist, ki se širi iz ekrana.[/quote]
Vohaš mogoče svojo lastno zavist, moje zagotovo ne.
Česa točno naj bi bila fovš eni neznanki, o kateri ne vem nič? Mogoče imaš sredi nosu črno bradavico s kocinami … a veš. Fovš sem recimo Heleni Javornik, ker z lahkoto prelaufa maraton, česar jaz verjetno ne bom zmogla nikoli in umrem malodane še na 21 km. Tebi pa definitivno nisem fovš špajze. Joj si smešna. Špajze? Resno? Kako žalostno mora biti tvoje življenje.
Česa točno naj bi bila fovš eni neznanki, o kateri ne vem nič? Mogoče imaš sredi nosu črno bradavico s kocinami … a veš. Fovš sem recimo Heleni Javornik, ker z lahkoto prelaufa maraton, česar jaz verjetno ne bom zmogla nikoli in umrem malodane še na 21 km. Tebi pa definitivno nisem fovš špajze. Joj si smešna. Špajze? Resno? Kako žalostno mora biti tvoje življenje.[/quote]
Pa Nini P. z mona sem tudi fovš, ker dobro teče, pa še disciplinirana je kot sam hudič. Vsa čast. Evo, to pa pozelenim, ko preberem, kako je pridna s treningi.
za nekatere je še vedno velik prostor. Sama imam na manj kot 20 m2 kuhinjo, jedilnico, dnevno sobo, spalnico, garderobo, igralnico in delovni kotiček (ja, je zelo natlačeno). Namesto shrambe ti predlagam visoke omare, ki ti bodo enako dobro služile, le prostora bodo manj zavzele in lepše zgledale in manj prostor zaprle.
Sicer res živim v hiši in imamo prostora več kot dovolj (kuhinja 20 m2, enako jedilnica, dnevna soba 40 m2 itd., vendar si nisem nikoli želela imeti shrambe ker se tam ponavadi potem odlaga vsa krama in ponavadi so shrambe še brez okna in smrdi. V kuhinji imam zelo veliko omaro v kateri so vsi strojčki, plehi, moka, sladkor…
Česa točno naj bi bila fovš eni neznanki, o kateri ne vem nič? Mogoče imaš sredi nosu črno bradavico s kocinami … a veš. Fovš sem recimo Heleni Javornik, ker z lahkoto prelaufa maraton, česar jaz verjetno ne bom zmogla nikoli in umrem malodane še na 21 km. Tebi pa definitivno nisem fovš špajze. Joj si smešna. Špajze? Resno? Kako žalostno mora biti tvoje življenje.[/quote]
Zelo te muči moja shramba, pridno delaj, pojdi na kak martaton, pa bo mogoče tudi tebi uspelo. Če te kocine na nosu motijo obstajajo za to posegi, ki ti bodo pri tem pomagali.
Potrebuješ malo več samozavesti, da te be bo vsaka stvar, ki jo imajo drugi, tako motila.