kuhinje
Pozdravljeni!
Sem v fazi kupovanja kuhinje in ravno včeraj sem domov prejela reklamo za Dan Kuchen po zelo nizkih cenah. Pa me zanima, če kdo od vas ima to kuhinjo in kako je s kvaliteto. Kje si jih pa lahko ogledam.
Katero znamko kuhinje kaj imate? Ste zadovoljni? Razmerje cena/kvaliteta?
Hvala in lep pozdrav s primorske :))
Kuhinja je super, kakor je napisala Svea. Samo, naj te te cene ne zavedejo, ker, ko sestaviš kuhinjo po svojem okusu, pod 1M težko prideš. Jaz sem jo kupila lani, so bili podobni popusti kot zdaj, velikosti 3,5 v 2,2m, na koncu je prostostoječi hladilnik, ki tako nima omarice, pa sem dala čez 1,1M.
V prospektu je kuhinja brez predalov, ki so precej dragi, cokel v barvi Al je tudi precej drag, kotni element tudi nanese. Na prospektu so zgornje omarice klasične. Sama imam eno v steklu in aluminiju širine 120 cm, stane pa okrog 140 K. Nekatere cene so nenormalno visoke. Izvlečni element za steklenice širine 15 cm stane okrog 70 K.
Sama kvaliteta kuhinje je OK, krasno se čisti, pri montaži se maksimalno potrudijo.
V Kranju v Viktoriji ti neobvezno zastonj izrišejo postavitev in dobro svetujejo.
Kuhinje si jih ogledaš tudi na int. strani
Lp
Kuhinjo SVEA imam približno 20 let (???? je res že tako dolgo).
Ne glede na to, da je bela, je po vseh teh letih še vedno bela, brez napake (razen let in včasih panti malo škripljejo), še vedno mi je všeč, še vedno je brezhibna….
Pa nisem plačala zanjo premoženja.
6 takratnih plač / mislim, da je danes isto – 6 povprečnih plač za kvalitetno kuhinjo bo dovolj (všteto vse: omarice v skupni dolžini cca 5,5 m zgornje in spodnje, s tem, da moraš spodaj v tej dolžini računati štedilnik in zgoraj napo, ter mizo + 6 stolov in hladilnik).
Če pomislim je bilo približno takole: pred 20. leti sem imela cca. 75 MIO stroškov s kuhinjo. To je bilo mojih 6 mesečnih plač :))))
Danes bi lahko to primerjali z današnjo plačo: 6 X cca 130.000,00 SIT = 780.000,00 SIT
Torej so plače ostale iste – z denominacijo :))))))))
Nataša