Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kuhinjska deska

kuhinjska deska

Kaksno kuhinjsko desko priporocate, da je dobra in kvalitetna, da traja en cas in da je ne menjam vsako leto. Bi dve, eno manjso in eno vecjo.

Leseno pri Ribnčanu.

Še tole preberi:
http://www.odprtakuhinja.si/ambient/lesena-ali-plasticna-kuhinjska-deska/

Jaz imam eno posebaj za surovo meso, eno malo za sadje, ostale pa za zelenjavo itn.

Plastično ali stekleno, tako trdo, da se not ne da zarezat

Lesene so leglo bakterij

Nerazgledan trap.

Lepljeno iz trsja. Je trda in čvrsta kot noben drug material, noža pa kljub temu ne skrha.
Kupil sem jo v kitajski trgovini in ni bila ravno poceni.

______________________


A cepiš drva na njej, da ti traja samo eno leto?
Drugače pa, kot je povedal že en predhodnik – lesena od Ribničana. Po možnosti premazana z lanenim oljem.
Imam dve univerzalni in eno posebej za ribe in eno za sadje.

Lesene deske mam tudi sam, poleg ene plastične. Sem pa eno bukovo uničil v pomivalcu. Zlepljena in tanka je bila, pa je po spojih popustilo…no zdaj mam tri ozke deščice, za kake drobnarije so še v uporabi😉 Drugač so mi pa lesene še najbolj všeč, za kruh in začimbe sem jih kar sam naredil.

Leglo bakterij? No, to je itak povsod, kamor sežejo naše tace, tako da za občutljive ni ne kuhinja, kopalnica, spalnica, kaj šele wc…

Prekajen meso dl cajt gvera;)

New Report

Close