kuhinjska napa-kupujem.
Lep prazničen pozdrav vsem forumašem.
Kupujem novo kuhinjo in preden grem na lov po trgovinah,me zanima,za kakšno napo naj bi se odločil?
Imamo bolj malo kuhinjo,zato mi je bolj všeč obtočna različica nape in ne odzračevalna,zakaj,zato,da bi nad napo imel še en element.
Kakšne imate vi doma in kako ste zadovoljni z njimi?Če se odločim za obtočno,ali je bolje z 2 motorjema in 2 ogljenima filtroma,ali je boljša različica z 1 motorjem in 1 ogljenim filtrom?
Hvala za vaša mnenja.
Zdi se mi, da nimaš čisto razčiščeno okrog nap. Najprej je tako -kolikor denarja, toliko muzike.Če je napa močnejša, ima večji pretok zraka in je dražja, ponavadi ima močnejša tudi dva motorja. Ker napa ima več stopenj, pri višji bolj vleče in se vklopi še drugi motor, posledično je bolj glasna. Kaj si mislila z obtočno, to pa ne vem. A da dela samo na ogljen filter? To pomeni, da nima odvoda zraka ven, ampak se samo čisti skozi filter. Kaj pa vem, ne bi se zadovoljila s tako varianto, sploh pa ne, če imate kuhinjo in dnevno skupaj.Varianta je klasična napa, samo pritrjena pod element in da dela na ogljen filter. Moraš pa računati na to, da je napa v vsakem primeru montiirana višje od gornjih omaric in da ima tudi sama svojo debelino, tako, da ti zgornja omarica ni ne vem v kakšno pomoč pri reševanju pomanjkanja prostora. Jaz imam izvlečno napo, vgrajeno v omarico, katere vrata se odprejo, notri so od tal do vrha poličke za začimbe, kar mi pride zelo prav.