Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kuhinjski pult

Kuhinjski pult

Izbiram nov kuhinjski pult in ne vem kaj izbrati. Rada bi vzdržljivega tako, da ti običajni pulti odpadejo. Granit mi ni všeč, marmor naj bi bil preveč porozen. Kvarc ali Kerock ? Obstaja še kaj ? Izkušnje ?

Ne vem kaj delas z “obicajnim pultom”, da ne bi zdrzal

Imam kerok, že 18 let. Nič mu ne manjka, obraba je minimalna. Priporočam.

Kerok.

Imamo granitnega 15 let. Tak je, kot nov.

Neobčutljiv.

Meni je bilo slednje najpomembneje. Da moram pri kuhinjskem pultu paziti z vročimi posodami, obarvanostjo živil…ne, hvala.

Imamo stopnice v enakem granitu.

Odgovor na objavo uporabnika
Jaz113, 16.04.2024 ob 09:36

Ne vem kaj delas z “obicajnim pultom”, da ne bi zdrzal

Kaj delaš ? Ga močim, na njem režem, odlagam posodo… laminatni pulti pač ne zdržijo. Po parih letih niso več lepi.

Hja no, 16.04.2024 ob 09:46

Imamo granitnega 15 let. Tak je, kot nov.

Neobčutljiv.

Meni je bilo slednje najpomembneje. Da moram pri kuhinjskem pultu paziti z vročimi posodami, obarvanostjo živil…ne, hvala.

Imamo stopnice v enakem granitu.

Se strinjam z vzdržljivostjo le dizajn mi ne sede. Ogledala sem si “milijon” vrst granita a mi deluje pretežko, vzorci premočni…

Na izbiro je veliko dizajnov, nam je krasen. Imamo ga tudi okoli kamina (namesto marmorja) in je super. Ni pa poceni.

Magneta, 16.04.2024 ob 09:57

Se strinjam z vzdržljivostjo le dizajn mi ne sede. Ogledala sem si “milijon” vrst granita a mi deluje pretežko, vzorci premočni…

Res, granitni pult ne more  biti neopazen.

Zato smo se odločili, da bo glavni okrasni element, če je že močen, naj bo.

Imamo blue pearl. Omarice bele v kombinaciji s toplim lesom.

Les zmehča

tehnični kamen, kot naprimer Decton ali Sileston. V primerjavi z marmorjem ali granitom ne absorbira tekočin in obstaja precej več barv. Kar se pa keroka tiče, se pa dokaj hitro spraska in zna počiti okoli indukcije.

LP

Jaz sem kupovala kuhinjo 2018. Ne vem kaksen pult imam, vem pa,da je bil kerok takrat 35€, kar je bilo zelo drago, navaden pult pa med 12 in 20€. In ta navaden pult je se vedno tak kot je bil. Zakaj je pa tezko vroco posodo postavit na desko, pa same veste

Hja no, 16.04.2024 ob 10:03

Res, granitni pult ne more  biti neopazen.

Zato smo se odločili, da bo glavni okrasni element, če je že močen, naj bo.

Imamo blue pearl. Omarice bele v kombinaciji s toplim lesom.

Les zmehča

Odlično, če vam tako odgovarja. Meni ne, imam čisto drugačen okus.

Sem se zmotila, 2014 smo menjali kuhinjo. Glede na to da je bela, se se dobro drzi. Jo bom pa prebarvala slejkoprej ker je bela odvratna

Jaz113, 16.04.2024 ob 10:07

Jaz sem kupovala kuhinjo 2018. Ne vem kaksen pult imam, vem pa,da je bil kerok takrat 35€, kar je bilo zelo drago, navaden pult pa med 12 in 20€. In ta navaden pult je se vedno tak kot je bil. Zakaj je pa tezko vroco posodo postavit na desko, pa same veste

Če vam odgovarja je to ok. Meni ne. Do zdaj sem imela “navaden” pult, od zdaj dalje hočem nekaj boljšega.

Kaj pa tehnični kamen? Veliko nevpadljivih vzorcev/barv

Tehnični kamen – kategorije

Lej, nekateri pa želijo imeti “mesarski” pult – to je tisti iz debelih lesenih kock.  Ne vem, kako naj razložim. Tudi ni prav poceni in ga je potrebno 1x ali 2x letno naoljiti, pa sploh paziti npr. na razlitje vina in/ali postavljanje vročih posod. Ampak, vsakomur svoje. Meni ultrapas povsem zadostuje, za svojo ceno zelo trpežen in tudi hvaležen kar se tiče čiščenja. Marmor nikakor, ker je preveč porozen. Umetni kamni (Kerrock …) imajo tudi svoje slabosti. Opcija je tudi inox kot v profi kuhinjah, ampak večini ni všeč izgled.

Bogpomagaj, 16.04.2024 ob 10:55

Kaj pa tehnični kamen? Veliko nevpadljivih vzorcev/barv

Tehnični kamen – kategorije

Hvala za tole, bi se lahko dobilo kaj lepega.

New Report

Close