Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kuhinjski pult

Kuhinjski pult

Zaradi selitve moram kupiti nov pult. Del kuhinje bom preselila, dokupila dve omarici pri pultu imam pa težave. Prvega sem kupila v kompletu s kuhinjo, no pa tudi finančno stanje je bilo drugačno.

Pult je dimenzij 270×90 z dvemi izrezi (korito in štedilnik)
V Gorenju sem dobila predračun 1300€ kar mi je drago. Ikea nima globine 90. V trgovinah kot je Obi se mi postavlja vprašanje kvalitete.
Kje naj pogledam za kvaliteten pult okoli recimo 500€? Je moja želja sploh realna?

Kakšen material pa kupuješ? Ker 1300 je cena za granitni pult.

V Gorenju je za to ceno bil ultrapas, malo debelejši. Več podatko nimam, ker mi je bila cena previsoka.

Granit bi imela takoj samo žal trenutno bi težko toliko plačala saj imam kup nepredvidenih stroškov.

Zakaj 90 cm globine? Vsi aparati so globine 60 cm

Takšen je končni izris kuhinje. V dolžino je 270cm maksimalna dolžina zato smo (arhitekt) poglobili pult za nekaj dodatne delovne površine. Tako bom lahko imela kakšen aparat na pultu in še vedno dovolj površine za peko.

Original smo imeli od Gorenja, ko smo se selili, je bil star 3 leta, pa ni šl s kuhinjo, smo kupili v Bauhausu/Baumaxu enega poceni in je zdržal skoraj 15 let brez roblema, nič obšlesal. Potem smo se spet selili in podedovali 20 let staro kuhinjo, pult je identičen našemu prejšnjemu, zato sklepam, da je prav tako Bauhaus varianta in je še vedno lep, cela kuhinja je kot nova.
Res pa govorim o 20 let starih pultih, kakšne delajo danes, pa ne vem.

in bodi fleksibilna.

http://www.bolha.com/dom/kuhinje/ostalo-kuhinjsko-pohistvo-in-oprema/kuhinjski-pult-1302292111.html?aclct=1478113404&kw=kuhinjski+pult
Poglej še druge oglase na bolhi, morda en pult kupiš tu, drugi del pa dokupiš.

Meni ga je mizar (naš stalni) izrezal za 15,00 EUR (1 ura dela), sem s sabo prinesla steklokeramiko, korito in zračnik za podpultni hladilnik.

Genau tak pult imam jaz, he he, iz istega razloga.
Dobila sem ga pa v hobi programu v Črnučah. Slučajno je nekdo naročil in si potem premislil, jaz sem pa rabilo včeraj in sem ga kupila. Stal je pa manj kot sto evrov. Meni se zdi čisto čeden. 500 evrov sem po mojem dala za cel kuhinjski del, meni se zdi tudi 500 evrov ful za en pult. Pozanimaj se v Hobiju, so pa take širine in dolžine po naročilu, ker to ni standardno.
Potrjujem, da pride globina prav.

Definitivno hoby program v Slovenijalesu. Četudi nimajo pultov v globini 90 cm ( čeprav nekaj dekorjev mislim, da celo imajo) imajo plošče, katere ti oni izrežejo ali pa mizar izreže in predela v pult.
Meni je mizar že pred 20imi leti iz njihovega programa furnirjevih plat naredil pult.

Hvala. Zlati ste.

Nekako sem imela v glavi, da mora biti v enem kosu 🙂 Kaj tam kjer je potem spoj niso prej ali slej težave? To moram sedaj malo preštudirat saj bi mi dejansko oljašalo nakup.

To ti mora mizr narediti lepo stik, pa silikon vmes. V prejšnji kuhinji smo imeli kot, zdaj imamo pa kuhinjo na U, dva široka kota, vmes je pult rezan in sestavljan, stiki so vsi lepi razen enega, kjer se dejansko vidi silikon.

Meni so ga v Ikei naredili pomeri, je tudi 90 širine, saj ga imam za otok. Malo je potrebno počakati nanj ampak se da dogovorit.

Moj je v enem kosu – ampak takega moraš naročit, nimajo ga direktno v štacuni.
Problem je prevoz, če nimaš kombija.

To ti mora mizr narediti lepo stik, pa silikon vmes. V prejšnji kuhinji smo imeli kot, zdaj imamo pa kuhinjo na U, dva široka kota, vmes je pult rezan in sestavljan, stiki so vsi lepi razen enega, kjer se dejansko vidi silikon.[/quote]

dej ne seri…jaz mam tudi štukano, amapk je vmes ALU T profil in spodaj silikon…

New Report

Close