Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kuhinjski pult, obroba, stenska obloga

kuhinjski pult, obroba, stenska obloga

Kaj imate doma vi, vaši sorodniki, prijatelji,…v kuhinji, da gre najlažje čistit in da se umazanija in vlaga ne nabirata po robovih?

Najslabša kombinacija so ploščice s fugami in trikotna obroba za pult, če veste, kaj mislim.

V nekaj trgovinah sem videla steklo, a stat s krpo v roki se mi ni. Nato obstajajo silikonski stiki med pultom in stensko oblogo, a pri kolegici sem videla, da se je v tisti silikon na nekaj mestih nabrala in umazanija in verjetno zaradi vlage je tisti silikon rjavo obarvan.

Dodatno težavo predstavlja dejstvo, da imamo usločeno steno, zato je bila doslej obstoječa kombinacija edina rešitev. Obstaja mogoče kaj takega, kar zdrži več kot tri leta?

Skoraj 20 let imam najbolj navaden pult iz Baumaxa, imitacija kamna v črno-sivi barvi, sive manjše ploščice in črve fuge, pa seveda na stiku obrobo. Vse b.p., razen nekaj mehanskih poškodb, kot je nekaj zarez na pultu, ki so sčasoma zbledele in na enem vogalu se je odlepil 1cm traku (vogal je okroglo izrezan in na ta del je nalepljen trak).
Nisem neka huda čistunka, čistim pa le in večinoma sproti.

Meni se na ploščicah čisto na vrhu, kjer ploščice ne mejijo na gornje kuhinjske elemente, nabira prah. Precej neugledno. Ne upam preveč s krpo ali metlico za prah čistit tega, ker bom uničila barvo na steni, ki je navaden Jupol ali nekaj podobnega.

Nato bi te vprašala, ker imaš zgleda isto kombinacijo kot jaz, če dobro pogledaš tisto trikotno obrobo, če vidiš isto kot jaz in sicer v obeh stikih med plastičnim prozornim robom s steno in lajstno, če ne vidiš čisto nič ali vendarle kaj? Ker ko čistiš, porivaš umazanijo v te stike. Meni za silo uspe odpraviti le umazanijo v zgornjem stiku, v spodjem pa ne pridem z nožem zraven. Nimaš nikjer nič ali ne vidiš zaradi barve, ki jo imaš?

ej, če kuhinjo uporabljaš, ne more bit sterilno čista. lahko pa si omisliš dve, eno imaš samo za gledanje…

tam, kjer mora biti vse sterilno, je kuhinja iz razloga iz inoxa, da lahko tudi kisline polivajo gor, za spucat in razkužit….

nabavi si naslednjo kuhinjo iz inoxa in jo čisti s kislinami.

Na steni imamo steklo, pult imitacija lesa. Stik vmes je tak kot pač je. nismo delali nobenih silikonskih zaključkov in trikotnikov. Kuhinja je močnoobremenjena že 5 let. Vse bp. In steklo vedno čisto, ker če je pa kaj enostavno za počistit je pa to.

Ja pa snemi tisto lajsno, spucaj zadaj, lajsno spucaj posebej, potem pa zloži vse skupaj nazaj. Kuhinjske lajsne so ravno zato snemljive, da lahko pucaš.

o torej obstajajo snemljive, naša je priepljena na pult

Nikoli več trikotnih kotnikov ampak silikon. Sedaj imam med omaricami in ploščicami na steni spoj iz silikona že 13 let. Super, izgleda in je vedno čisto.

New Report

Close