Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kuhinjski robot – prosim mnenje

Kuhinjski robot – prosim mnenje

Živjo,
osločam se za nakup kuhinjskega robota, ki bo 1 x mesečno naredil kakšno pecivo ali testo za pizzo, pa nekje 2 x mesečno zamesil kruh.
Bi bilo po vašem mnenju kaj takega uredu? https://www.mimovrste.com/kuhinjski-roboti/bosch-kuhinjski-robot-mum54g00
Ali bi odločili za kaj drugega, glede na naše potrebe?
Hvala za mnenja.

Pa še ta podatek: delam max iz 1 kg moke.

A ni 1 kg pri teh robotih običajno minimum? Za tistih parkrat na mesec jaz robota ne bi kupovala, ampak bi gnetla in mešala na roke. Robot se mi zdi za tiste, ki res veliko pečejo.

Ja js ga imam. Samo roza. Za hitro testo je najboljši. Pa še lahek je. Imam poleg tudi kenwooda s stekleno posodo, ki je težja od Boscha 🙂 Jaz ti priporočam. Ne moreš pa veliko zamesiti v nje.

Pri klasičnih je meja tam 500 g do 700 g moke. Več že ne smeš dat notri, ker ga boš skuril.
Sicer pa je robot super zadeva in ne, niti v sanjah nimam namena testa več delat na roke. Škoda mojega časa in rok za to.
Avtor, tale tvoj ni slab, samo nikakor ni za 1 kilo moke. Potem moraš gledat maxximum varianto oziroma pri nas je to pod optimum:
https://www.bosch-home.com/de/produktliste/kuechenmaschinen/mum-kuechenmaschinen/maxximum-kuechenmaschinen
Ali pa tale, ki je res dober za večje količine testa:
https://www.electronic4you.si/catalogsearch/result/?q=mum6

Jaz imam nekaj podobnega, gre samo za starejši model.
Testo za pico in kruh jaz kljub temu mesim na roke (moja sestra ga npr. zmesi v pekaču za kruh in potem peče v pečici), ker se mi zdi, da je testo prekompaktno, da bi to zmogel en takle mum.
Za ostalo kvašeno testo, npr. potico ipd. pa je super, sploh za biskvite.
Pa glej, da boš kupila rostfrej posodo, ker plastične so zelo zoprne za čistit.

Jaz pa vse mešam v mum4 in če čisto ok. Samo omejitev je makismalno pol kile moke, več je že kriza. Testo pa je prav fino. Ko bo ta šel cugrunt, bom kupila večjega. Tisti 6 me tudi mika (ker robota uporabljam itak samo za testo in še kak smuthie(imam tisti nastavek)), ker je zelo dober za to in v primerjavi s temi novejšimi dizajni precej cenejši. Samo se bojim, da ga ne bo več možno dobiti (pri nas ga ne prodajajo več).
Ostali a la Kitchenaid in Kenwood pa ne vem, če so res vredni toliko denarja glede na kvaliteto.

Aja, še glede posode – imam plastično in ni nobenih problemov s čiščenjem. Največkrat dam itak v stroj in se čisto lepo opere. Ne vem kakšne probleme naj bi imela z njo? Mogoče si jo spraskala?

Glede na opisane potrebe – bi si jaz raje prihranil prostor na pultu in v omari – in naredil na roke.
Obstaja kup hitrejših receptov od klasike, kjer je mesenja bistveno manj, rezultati pa super.

Ima kdo izkušnje z robotom iz Lidla ali Hofra ? cene se od 60 pa do 200 eur. Tisti za 60 ne more biti ravno dober , tisti za 200 bi pa znal bit že čisto ok ?

Glede na opisane potrebe – bi si jaz raje prihranil prostor na pultu in v omari – in naredil na roke.
Obstaja kup hitrejših receptov od klasike, kjer je mesenja bistveno manj, rezultati pa super.
[/quote]

Pravo testo za pico pride samo s strojnim mesenjem.

Čisto dovolj, jaz imam malo boljšega pa pečen skoraj lahko rečem non stop.
Mogoče namig, če delaš kruh, ga delaj po receptu kruh brez gnetenja, testo za pico, jaz umesim kar na roke…. masleno testo na roke, ostalo pa delam v stroju,

lp in prijetno peko :))

Jaz imam boschov model mum, še tistega z 900w moči. Brez težav zamesi testo s kilograma moke, pa ga imam zdaj že kar nekaj let in deluje brezhibno. Pa ga kar veliko uporabljam.

Prosim lepo nič čez Kenwooda. Jaz imam oba. Bosch mum za 160€ in Kenwood za 400€. Morm se zahvalit, da je lani Big Bang odprodal mojga Kenwooda za 190€. To je kot noč in dan. Ogromna posoda, kavelj za gnetenje je 6x večji od Mum. Ne morš primerjat. Lahko pa rečem, da tudi sama rada vzamem hitro mum-a, ki je praktičen. Notri naredim vlečeno testo, testo za pico, potico…Uporaben. Danes sm vidla Big bang katalog ga imaš za 159, pa še eno plastično posodo zraven dobiš.

Koliko moke lahko daš v kenwooda?

Jaz vsaki tretji dan zamesim in spečem kruh in to vedno na roke…
Škoda, da ste eni tako leni, da ne morete več brez tehnike!

[/quote]

Oh ga. Tanja, kako lahko nekatere označite za lene, pa jih sploh ne poznate? Vi mesite vsaki 3 dan kruh, torej, pač stroja ne rabite, nekateri pa delajo bistveno več, pa si stroj privoščijo. Jaz sem ga morala, ker me je revma tako zdelala, da na roke več ne gre….rade velje menjam moje roke za vaše!

Prepisujem iz navodil za Kenwooda:

krhko pecivo: masa moke 680 g
mešanica za torto: celotna masa 2,72 kg
trdo kvašeno testo: masa moke 1,35 kg
mehko kvašeno testo: masa moke 1,3 kg
stepen beljak: 12

Oh ga. Tanja, kako lahko nekatere označite za lene, pa jih sploh ne poznate? Vi mesite vsaki 3 dan kruh, torej, pač stroja ne rabite, nekateri pa delajo bistveno več, pa si stroj privoščijo. Jaz sem ga morala, ker me je revma tako zdelala, da na roke več ne gre….rade velje menjam moje roke za vaše!
[/quote]
Odgovor je BIL namenjen avtorici, ki ni sposobna zamesiti 3 kg moke v enem mesecu!
Moja babi skoraj vsak dan nekaj dela, pa jo tudi daje revma, samo mi cenimo njeno delo in ji tudi pomagamo, kadar se le da!

Odgovor je BIL namenjen avtorici, ki ni sposobna zamesiti 3 kg moke v enem mesecu!
Moja babi skoraj vsak dan nekaj dela, pa jo tudi daje revma, samo mi cenimo njeno delo in ji tudi pomagamo, kadar se le da!
[/quote]

In kaj zdaj? Naj ti ploskamo? Boš prala perilo tudi peš? Pomivalnega stroja tudi ne potrebuješ? Prav, bodi sto let za leseno žlico, samo ne išči izgovora za svojo neumnost v lenobi drugih.

Hvala. Bo kar dovolj velik zame. Mi lahko, prosim, poveš še model?

Za 100€ dobiš tegale, ki je zmogljivejši od tega Mum-a za 160€

Vaš link

[/quote]

https://www.electronic-star.si/Gospodinjstvo/Mali-gospodinjski-aparati/Kuhinjski-roboti/Klarstein-Gracia-Viola-Mesalnik-1000W-bez-Krem.html

Hvala. Bo kar dovolj velik zame. Mi lahko, prosim, poveš še model?
[/quote]

Ja tega modela ne vem če imajo še kje. Ker je šel iz prodaje. Moj je 500W.
Tale je isti, samo jaz imam stekleno posodo.
https://mtehnika.mercator.si/izdelek/17505293/kuhinjski-aparat

https://www.harveynorman.si/kuhinjski-robot-kenwood-kmx50yw-kax950

New Report

Close