Kuhinjski roboti
Vem, že spet ista tema.
Kupila robot – na dnu posode ostajajo suhe sestavine, se muči ko mesi kruh z 1 kg moke (zmeša, ampak se muči), preglasen …
Berem o Kitchenaidu, o Boschu, o Kenwoodu, Tefalu … Pa kolikor je pozitivnih mnenj, je hkrati tudi negativnih. Ko že misliš, da si našel pravega – si spet na začetku.
Ko iščem podatke o glasnosti – jih (razen pri enemu) sploh ni. Kot da je to povsem nepomembno.
Pečem kar precej, tako da je robot v akciji skoraj vsak dan (kruh, peciva …).
S katerim ste bili zadovoljni, kateri so vas je razočaral?
Ja, niso vsi za vse. Tisti za kilo moke so potem slabi pri manjših količinah in obratno. Pa tisti s t.i. planetarnim mešanjem so boljši za sneg….
Imam izkušnje z MUM 4 – plastik fantastik, ampak za manjše količine, sneg je super. KitchenAid boljši za večje količine (manjše so problem), je pa težek ko cent. Potem en Silvercrest iz Lidla (1300W) – soliden, zmeša tudi kilo moke, samo je glasen in malo počasnejši od KA, samo je cena tudi neprimerljivo nižja.
Po vseh letih lahko rečem, da ga ni enega aparata za vse – vsi so nek kompromis. Za kvašeno testo bi izbrala danes nekaj takšnega:
https://www.electronic4you.si/bosch-mum6n21-kuchenmaschine-113074.html?utm_source=CENEJE.SI&utm_medium=Preisvergleich&utm_content=bosch{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}20mum6n21{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}20kuchenmaschine+113074+HG60+SO600+GR6001
Za peko tort in peciva pa kak Kenwood ali pa cenejša varianta Bosch MUM.
Lani mi je crknil mikser in sem po mami podedovala 35 let star Gorenjev mikser s posodo, za bolj tekoce sestavine je super, ceprav pocasen, pa tudi kako testo zamesa, kvaseno pa se vedno delamo na roke.
Iscem sicer robota ze nekaj casa, takega, ki dobro zamesa kvaseno testo,da je posoda vsaj 4.5l oziroma za 1.5kg testa in da seveda ni cena 500€. Nisem se nasla.
Lani mi je crknil mikser in sem po mami podedovala 35 let star Gorenjev mikser s posodo, za bolj tekoce sestavine je super, ceprav pocasen, pa tudi kako testo zamesa, kvaseno pa se vedno delamo na roke.
Iscem sicer robota ze nekaj casa, takega, ki dobro zamesa kvaseno testo,da je posoda vsaj 4.5l oziroma za 1.5kg testa in da seveda ni cena 500€. Nisem se nasla.
[/quote]
Bosch z linka je tak. največja količina testa 4,5 kg.
https://www.youtube.com/watch?v=N9pd100bB3s
Evo, ravno razmišljam o nakupu tega robota. Rabim takega s čim večjo posodo in 3 osnovne nastavke…
Trenutno uporabljam za gnetenje testa 25 let star multipraktik…
Sicer dela, malo je glasen….. in malo poskakuje po pultu….. pač že malo zastarel za današnje čase..
Me mika kitchen aid…..ampak je ful drag….500€ …
Imam tistega iz Lidla, best nakup ever. Zamesim za krofe, kruh …iz kile moke. Pa sploh ne uporabljam ta velikih hitrosti, aja pa par koktejlov sem tud zasejkala z njemu. Pobere mi pa vse, tisti katerim na dnu ostaja, po mojem sicer svoh znanju, nimajo pravega sorazmerja. Tud jaz za razliko s sestrinim mum moram mal sparat z vodo oz.mlekom.
če ress fulll rabš mikser (predvsem za testa in podobno, torej take bolj goste, “težke” zadeve)
1) Kitchenaid..neuničljiv a hudičevo drag
2) Kenwood…razred, morda dva slabši od kuhinjske pomoči (nima npr direktnega prenosa), a vseeno grajen kt tank. Za povprečnega janeza, Mojco vrh glave. Po trdoživosti sta tam-tam, s tem da je kwenwood cenovno znatno bolj prijazen. Kenwooda ma par sodelavk in zadeva dela u nulo. Pri nas so cenovno adijo pamet, kupuje se jih v tujini (npr majdič)
3…..ostalo tko tko…bosch bolj ime in za lepo videt, morda kak tefal
če ress fulll rabš mikser (predvsem za testa in podobno, torej take bolj goste, “težke” zadeve)
2) Kenwood…razred, morda dva slabši od kuhinjske pomoči (nima npr direktnega prenosa), a vseeno grajen kt tank. Za povprečnega janeza, Mojco vrh glave. Po trdoživosti sta tam-tam, s tem da je kwenwood cenovno znatno bolj prijazen. Kenwooda ma par sodelavk in zadeva dela u nulo. Pri nas so cenovno adijo pamet, kupuje se jih v tujini (npr majdič)
[/quote]
Sem želela Kitchenaid pa zaradi financ se nisem odločila zanj. Po narejeni “doktorski disertaciji” sem se odločila za Kenwood KMIX. In mi ni žal. Že 5 leto mesi BP. Tudi kilo moke gre, čeprav to redko uporabljam, ker nas je v družini malo. Tam 50đ, 60đ g moke pa redno mesi. Vedno brez problemov, se ne premika, se ne matra.
Omenjeni KMIX je edini, ki poleg Kitchenaida nima jermenov in ima direkten prenos. Vsaj starejši model KMIXA ima, kako je z novim modelom ( ki je močnejši od starega) pa ne vem.
[/quote]
No, s tem se ne strinjam. Imam KA, pa razen da je težek ko cent, ni ne vem kaj. Sem razočarana. Mogoče je bil davno davno res top, danes ni več. Danes ima samo še ceno na podlagi stare slave, kvalitete niti slučajno. Mogoče je kaj boljši tisti res velik profi varianta, samo to je itak predrago in čisto preveliko za normalno uporabo. Videla sem v akciji boscha – podobnega kot na povezavi (mislim, da je večinoma bil delan za ameriški trg) – ni lep, je pa zgnetel brez stokanja in matranja res veliko količino. Sem že iskala v Evropi, pa jih takrat nisem našla. KA pa res odsvetujem, je ranga Lidlovega ali še kaksnega podobnega robota – pa so ti precej cenejši.
Ima mogoče kdo izkušnje z robotom Gorenje MMC1000RLR? Ga gledam v akciji za 163 evrov, cena se mi zdi kar ugodna glede na cene drugje in da ima veliko nastavkov (za mletje mesa, ribanje), kar mi je velika prednost, da ne rabim še posebej multipraktika kupovati.
Rabim ga predvsem za kake biskvite in testo za pico tam za cca 700g, mogoče včasih do 1kg moke. Zdaj se včasih spravim peči 2 ali 3 biskvite naenkrat, pa je z ročnim mikserjem kar problem.
Se vam zdi ok nakup za to ceno? Česa dražjega si trenutno ne morem prevoščiti. Bi pa bilo fino, da bi vsaj par let delal, brez da bi bil vsak mesec na servisu…
Že vnaprej hvala za odgovore,
Katja