Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kuhinjsko korito

kuhinjsko korito

Zamenjali bi kuhinjsko korito. Iz inox na granit. Kako je s čiščenjem in nasploh z uporabo. Rabim kakšno realno uporabniško izkušnjo. Hvala.

Jz sm nabavu črnega, Shock, 2 bovli in odcejalnik, za 120 omarco. Ful lepo za videt, morš bit pa  nekak dosleden pri čiščenju, vodni kamen in kkšna maščoba se takoj vidi. Čistimo s kisom za vlaganje, da ga slučajno ne bi požrlo 😄. Ni to zdej vsak dan, da se ne bi ustrašu…1x na 2 mesca, predvsem tist okol pipe pa pri prelivu.

Že nekje 8 let. Edino smola se je zgodila, nekdo je zadel notranji  zgornji rob leve bovle, in je mal odškrbljen. Škoda, da nismo najdl glažune, da bi sanirali. Bom mal probu zabrusit, se spravljam že ene 3 leta…sam k se ne vidi direkt, se kar pozabi. Mogoče obstaja pasta za sanacijo, sam mi ni življenjskega pomena. Bom enkrat .

Ne zamenjam, kuhno ful nardi, da ni tist pleh. Tud šporet črn, mikrovalka, hladnjak.

zadnjih nekaj let je pri nas sploh popularna črna barva. Tako, da ja. Super zadeva. 

Ne, pa ni super zadeva. Se vidi cisto vsaka kapljica.

Črna kuhinja je res top. Se posebej visoki sijaj.

Odgovor na objavo uporabnika
Kikki, 19.01.2023 ob 10:45

Črna kuhinja je res top. Se posebej visoki sijaj.

Uf, za gledat je cudovita, za zivet z njo pa grozna.

Črn rata grd od vodnega kamna. Ne priporočam, ker ga preklinjam vsak dan. Sestra ima belega in ima probleme s fleki. Že kapljica paradižnikove mezge ji pusti flek, tudi če obrišeš, za njim ostane bledo rdečkasta sled.

Tako da mislim, da je stari dobri inox še najboljša varianta.

Nikoli ne bi dala tega. Nemogoče sterilizirati in dobro očistiti. Vse se vidi. Mi imamo podpultnega inox. Večje dimenzije, ne te 40*40. Nikoli ne bi menjala.

Za lepoto je pač treba potrpet. Mi smo v bistvu “rajsarji” kar se tega tiče, v stanovanju se pač vidi, da smo doma, da je živo. Če te vsaka kapljica nervira, go for it. Vidm k kle berm kako glancate tuš kabine itd…a sm jst stanvanje kupu al on mene?

Konc sveta bo, če je gor 6 kapelj.

Saj pa nisem doma v salonu.

Je pa lepo za videt, ko je čist v nulo čist, pol se ti pa škoda zdi vodo pit s pipe, k bo vse polit…😁

Zdravo, jaz zdaj rihtam kuhno na novo in sem se odloćila za dvojno inox. Imela do sedaj, brez problemov, ni obćutljivo.

črno pomivalno korito in kromirana pipa 👍

Covid 2021LE, 19.01.2023 ob 11:16

Za lepoto je pač treba potrpet. Mi smo v bistvu “rajsarji” kar se tega tiče, v stanovanju se pač vidi, da smo doma, da je živo. Če te vsaka kapljica nervira, go for it. Vidm k kle berm kako glancate tuš kabine itd…a sm jst stanvanje kupu al on mene?

Konc sveta bo, če je gor 6 kapelj.

Saj pa nisem doma v salonu.

Je pa lepo za videt, ko je čist v nulo čist, pol se ti pa škoda zdi vodo pit s pipe, k bo vse polit…😁

Ko bi bilo vedno le 6 kapljic, ne bi bilo hudo, a iz 6 rata 60, pa 600, pa 6000 in na koncu 6 bilijonov, ko rabis pol dneva, da spucas. Zato drgnem tistih 6 kapljic cim bolj redno.

Korito imamo belo, sranje, kot ena zgoraj pise, vsak flek se pozna, pa saj potem s casoma se spuca, a so ze drugi trije, tako da je stalno flekasto. Prijateljica ima crno, se pa stalno bori z vodnim kamnom, same bele lise in kapljice. Edino velikost je super, dam cel protvan notri in namocim, to je pa ogromen plus.

Mi imamo keramično belo – kot umivalnik v kopalnici. Meni je super, kamen se ne vidi, nobenih flekov, edino lih ne smeš noter metat kozarcev, da se ne razbijejo. Črna je pa meni tako grda, morbidna, primerna edino za pogrebni zavod.

jaz prisegam na klasiko – inox pomivalno korito. Imam pa silikonsko črno pipo.

Kuhinjo imam že 10 let.    Aranovo – delno zidano z otokom  in seveda

Črno silgranit korito.

To je največja napaka kar sem jo naredila. Če bi znala pripet sliko bi ti ga poslikala ,da bi videla kakšno je ratalo na podnu.   Rjavo.   Čistim ga nonstop.     Ko mi pride folk v kuhinjo dam krožnik v korito.

Prva prilika, ko najdem dovolj globoko in podobno – dvojno ga fliknem ven….bi ga že, pa je  problem  tudi ,da ga imam v granit pultu vgrajenega.

Moj nasvet-   čisto iskren  je   NE.  Najdi alternativo.   Ja  lep je  …bil  nekoč.

iz 6 rata 6000000, 19.01.2023 ob 17:24

Ko bi bilo vedno le 6 kapljic, ne bi bilo hudo, a iz 6 rata 60, pa 600, pa 6000 in na koncu 6 bilijonov, ko rabis pol dneva, da spucas. Zato drgnem tistih 6 kapljic cim bolj redno.

Korito imamo belo, sranje, kot ena zgoraj pise, vsak flek se pozna, pa saj potem s casoma se spuca, a so ze drugi trije, tako da je stalno flekasto. Prijateljica ima crno, se pa stalno bori z vodnim kamnom, same bele lise in kapljice. Edino velikost je super, dam cel protvan notri in namocim, to je pa ogromen plus.

Jaz pa ne razumem, zakaj še namakate protvane, če ima danes vsaka kuhinja pomivalca. Lepo daš protvan v spodnjo košaro pomivalca in ga vzameš ven čistega. Potem je lahko tudi korito manjše in večino časa prazno in čisto, ker se v njem nič ne namaka.

Sicer se pa tudi meni zdi inox najboljši.

Protvan, 19.01.2023 ob 18:29

Jaz pa ne razumem, zakaj še namakate protvane, če ima danes vsaka kuhinja pomivalca. Lepo daš protvan v spodnjo košaro pomivalca in ga vzameš ven čistega. Potem je lahko tudi korito manjše in večino časa prazno in čisto, ker se v njem nič ne namaka.

Sicer se pa tudi meni zdi inox najboljši.

Kupis 5kg paprik, streses v veliko korito 2x in imas vse oprane. Imas obiske, 10 ljudi, korito je dovolj veliko za vso posodo, ne odlagas po pultu. In ja, nas je 5, punce od fantov 3,pa se kak prijatelj in je takoj 10 ljudi na kupu.

Pa velik lonec za marmelado tecimo, ga operes komot, da ne zalijes pol kuhinje, ker ce ga das prat v pomivalca, marmelada caka vsaj 1 uro, na roke pa pomijes takoj in kuhas naprej. Pa se v veliko korito gre 10 glazev za marmelado komot, da jih nafilas, v manjse pac ne.

Protvan pa zal moras kdaj namocit, ker niti najboljsi pomivalci z najbolj super tabletami ne operejo vsega.

Največja napaka, 19.01.2023 ob 17:37

Kuhinjo imam že 10 let.    Aranovo – delno zidano z otokom  in seveda

Črno silgranit korito.

To je največja napaka kar sem jo naredila. Če bi znala pripet sliko bi ti ga poslikala ,da bi videla kakšno je ratalo na podnu.   Rjavo.   Čistim ga nonstop.     Ko mi pride folk v kuhinjo dam krožnik v korito.

Prva prilika, ko najdem dovolj globoko in podobno – dvojno ga fliknem ven….bi ga že, pa je  problem  tudi ,da ga imam v granit pultu vgrajenega.

Moj nasvet-   čisto iskren  je   NE.  Najdi alternativo.   Ja  lep je  …bil  nekoč.

To je zgleda napaka, k jo folk dela: preveč čiščenja z agresivnimi čistili in maš fentano površino in se ti je golaž not vlezu. Tolk perete, da ste ga “izpral”😁

Men je prodajalc (kupil direkt pri dobavaitelju) položil na srce: čim manj kemije, kis pa gas…požrejo zgleda te antikalčare zgleda površino, in je pol kle rezultat razjedene površine, kar je logično- če poje kamen, bo tud korit….če ne pa specialno čistilo dobiš. No nismo tolk daleč, pa je že 7 let. 2x smo se pregrešil s kolpasanom. Če ga pomijemo v 0, je skor k nov, na dnu bowl je kaka rajsa pa tist odškrbljen vogalček, kot že napisano.

Ja user friendly bi bil bež barve, samo ne bi šel v kontekst kuhne….

Imam 40 let staro rostfrei korito in ga ne menjam za nič na svetu. Pred dobrim letom me je zamikalo, da bi ga vendarle zamenjala, a ko sem si ogledala novo modo, me je hitro srečala pamet. Material za korita je bil tanek, hitro se spraska, ali pa moraš paziti  na vsako kapljo vode, paziti, kaj daš v korito, da se ne oškrbne ali da ne dobi neodstranljivega madeža in uporabljaš lahko samo posebna čistila, ki jih diktira proizvajalec korita. To ni zame. Jaz prisegam na preizkušeno klasiko. Kuhinja imam za kuhat, ne za gledat.

Da bi pa imela karkoli črnega v kuhinji, je pa vseeno, če grem kar takoj na britof.

Inox, 19.01.2023 ob 10:50

Črn rata grd od vodnega kamna. Ne priporočam, ker ga preklinjam vsak dan. Sestra ima belega in ima probleme s fleki. Že kapljica paradižnikove mezge ji pusti flek, tudi če obrišeš, za njim ostane bledo rdečkasta sled.

Tako da mislim, da je stari dobri inox še najboljša varianta.

Jaz imam tudi belega. Vse, kar ima malo barve, pusti sled – Kava, paradižnik… Pa vodni kamen ga dela vsak dan bolj rumenega. Ga je treba vsaj enkrat tedensko našpricat z belilom, pustit, nato pa zdrgnit. Aja, pa če potegneš kaj težjega po njem (večja posoda, pekač) je takoj črna črta, ki jo je treba odstranit z belilom. Je lep, ampak res dosti dela z njim. Ne vem, če bi se še enkrat odločila zanj.

že 15. let  Blanco  črno korito iz Silacrona -nobenih težav s čiščenjem, niti sivimi kapljicami – ker je bil redno dnevno čiščen.

Sedaj 5. leto Blanco kerrock , mat keramika, temno siva barva – tudi odlično, ne zamenjam za nobeno inox korito. Imam samo enojnega poglobljenega 60×50 cm dimenzij ,  brez odcejalnika, gre noter tudi pekač iz pečice za ščistit komot in pa visoka pipa. Zakon.

Imam črnega od franke, bolj globokega. Nobene take hude panike za pucat. Res ga pa zbrišem pa namažem vsake tolko z oljem, da se sveti in odbija kapljice. V prejšni kuhinji sem imela inox in mi je zdaj lažje in lepše.

New Report

Close