Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kuhinjsko korito Blanco

Kuhinjsko korito Blanco

Odločam se za nakup kuhinjskega korita in nagibam se k koritu antracitne barve (temno siva) proizvajalca Blanco. Zanima me, kakšne izkušnje imate s tem koritom tisti, ki ga uporabljate že dlje časa. Bi bilo bolje v svetlejši barvi?
Hvala za pomoč.

Mi smo imeli korito Blanco krem barve z odcejalnikom + manjša košarica z odtokom za pranje zelenjave in odprtino s pokrovom za smeti vse v enem kosu in tudi njihovo enoročno izvlečno pipo, od leta 1988 do 2005 ko smo hišo prodali je delovalo brezhibno, korito barve kljub dolgoročni uporabi ni spremenilo niti ni bilo nikjer poškodovano, kot vem ga imajo še sedaj.

Mi smo imeli korito Blanco krem barve z odcejalnikom + manjša košarica z odtokom za pranje zelenjave in odprtino s pokrovom za smeti vse v enem kosu in tudi njihovo enoročno izvlečno pipo, od leta 1988 do 2005 ko smo hišo prodali je delovalo brezhibno, korito barve kljub dolgoročni uporabi ni spremenilo niti ni bilo nikjer poškodovano, kot vem ga imajo še sedaj.
[/quote]

Najlepša hvala za vašo izkušnjo. Iz katerega materiala pa je bilo korito? Jaz sem gledala iz Silgranita, ki ga na svoji spletni strani zelo hvalijo. Ampak saj vemo, da vsak prodajalec hvali svojo robo… Zato sem pa prišla sem, ker vem, da ima forum veliko bralcev, ki so pripraveljni pomagati.:-) Še enkrat hvala.

Evo nekaj podobnega temu samo, da ni bil nerjaveč temveč iz debele plastike krem barve, vse je bilo iste barve tudi ta mala košarica.
[img]https://i.imgur.com/m1Z9MV5.jpg[/img]

V hiši imam dve njihovi koriti iz Silgranita, eno čokoladno rjavo in eno šampanjec barve. Morda se na temnem malo prej pozna vodni kamen, sicer pa nam je top oboje (barvo smo izbirali, da seveda paše k interierju).

Super. Hvala obema. Informacije iz prve roke so vedno koristne.

[/quote]

Še vedno ga imam in je še vedno brezhibno. Dobra investicija je bila.

Še vedno ga imam in je še vedno brezhibno. Dobra investicija je bila.
[/quote]

Tudi vaše je svetle barve?

Ali vi sploh kaj kuhate? Moj je po štirih letih bil tak, da bi ga najraje zagnala nekam. Zdaj je sedem let in drugo leto ga bom vrgla ven. S tem da imam pomivalni stroj. Bil je silgranit bež barve sedaj je rjav in obdrgnjen po celem dnu. Sestra ima sedaj 2 leti bel sil granit isto Bianco pa je tudi že obarvan pri otoku pa skoraj nič ne kuha. Kolegica ima antracit sivega pa tudi ni zadovoljna se delajo bele lise. Škoda ker nisem prijavljena bi poslala sliko. Never again. Morda za tiste ki ga imajo za okras.

15 let imela iz Silacrona, sedaj pa tretje leto Blanco iz kramike – v antracit sivi barvi. Z A K O N! Imam pa samo eno veliko globoko luknjo, toliko, da gredo velike posode in cel pekač iz pečice noter – ne rabim odcejalnika, ker je takoj spodaj malo levo pomivalni stroj. Pa lase si tudi komot operem nad njim če je nuja, da ne šibam pod tuš. Je lažje in hitreje.

FYI
siligraniti, silicroni, siligorji in ostala podobna korita (tj. težka, masivna) se čistijo z brušenjem. lahko tudi s finimi brusnimi papirji (granulacija 1.500 npr.). fina abrazivna čistila jih ne poškodujejo!
prodajalci so sposobni strankam zabičati, da se teh korit ne smejo dotakniti s čim drugim kot z bombažno krpo.
pred leti sem hodila na reklamacije (tehnolog pri takrat še SLO proizvajalcu tovrstnih korit), ker so korita menjala barvo…
ženske so omedlevale, ko sem jim pokazala arf.
ker ga niso čistile, so imele sive črte (sploh na svetlih koritih), narejene z inox posodami, prstani.
vodnega kamna, da se je kar luščil…
madeži čaja in kave (odlaganje čajnih filter vrečk in kavnih blazinic na vedno isti rob korita), ki so nastajali pol leta.
čiščenje pa STROGO samo z vodo in bombažno krpo-po navodilu prodajalca…

tako da…poskusite na kakem bolj skritem robu z brušenjem. in poročajte 🙂

aja, avtorica:
če še lahko izbiraš barvo korita, priporočam beige ali pa svetlo sivo melirano izvedbo, izgled granita in ne enobarvnega.
te variante vizgledu granita so najbolj hvaležne 🙂

Tudi vaše je svetle barve?
[/quote]
Takrat smo rekli kapučin barve. Kupljen je bil še z markami, torej zelo star.

Jaz imam granit belo iz Ikeje in je super. Ciscenje enostavno, vsake toliko jo ocistim z belimi gobicami. Ne vem kako so ze…
AMPAK! Hotela sem ti povedati, da Blanko kupi na IDEALO.DE. jaz sem tako kupila vse za mamino kuhinjo, prislo v parih dneh, cene polovicne. Brez problema.

Samo kodo artikla prepisi iz nasih katalogov in poglej ceno.

Silgranit antracit barve – najboljša odločitev. Prej sem imela enako firmo Blanko, ampak rosrei – suženj čiščenja, če želiš, da se lepo sveti in da se ne vidijo kapljice vode.
Silgranit pa seveda tudi vzdržuješ, poliješ alkoholni kis, malo pustiš, potem pa z vročo vodo poliješ in podrgneš. Zadostuje 1x na mesec, ob vsakodnevni uporabi korita. Kar piše ena zgoraj, se ji dogaja katastrofa, ker ženska misli, da ne bo rabila pucati korita. In kdo ve, kaj folk vse pušča v koritu (npr. ostanke hrane).

Samo, da boš pomirjena: Kuhamo, in še kako! Tri obroke vsak dan, v naši kuhinji boš našla sestavine iz celega sveta, tudi kruh pečemo doma. Ni, da ni. Je treba zadevo kdaj spucat, no.

Ni umazanbkoza ampak se barva vžre v korito kava rdeča pesa… Pa čisto se popraska s posodami ki se jih odlaga v korito.

Hvala za vse izkušnje. Velika večina vas je (zelo) pohvalila, tako da bom šla v nakup korita Blanco iz silgranita in upam, da se bo obneslo.

Pri meni korito ne bo počivalo, saj smo velika družina in veliko kuhamo in pečemo ter vse, kar spada zraven.

Jaz še kolebam med enim velikim ali dvema navadnima koritoma. Vajena sem dvojnega …

Barvo še lahko izbiram, se pa že od vsega začetka nagibam k temnejšim barvam, ker bo pult v kuhinji tudi temne barve.

Hvala za info.
Ste tudi belo tehniko v Nemčiji naročali? Kolikor sem gledala, je vsa bela tehnika občutno ceneje v Avstriji ali Nemčiji (za korito nisem še preverjala cen v tujini, čeprav že imam izbran model korita in poznam ceno v Slo). Nisem si še vzela časa … Selimo se v novo stanovanje in že par mesecev samo izbiram enkrat eno stvar, drugič drugo. Ni konca … sem že naveličana, čeprav se selitve veselim, ker naše trenutno stanovanje poka po šivih – je mnooooogo premajhno. Smo ga z leti “prerasli”.🙂

In seveda hvala za obsežne in koristne informacije iz prve roke.

Barvo še lahko izbiram, se pa že od vsega začetka nagibam k temnejšim barvam, ker bo pult v kuhinji tudi temne barve.
[/quote]

Potem vsekakor svetlejše korito, kontrast je vedno lep. Ujemanje med temnimi odtenki boš pa zelo težko zadela. Mi imamo pult v barvi vanilije in čokoladno korito (kot je barva cokla) in izgleda res top.

New Report

Close