kumare v omaki
imam zelo rada..od omak do solat, pa tudi kar tako jih jem, brez vsega..
Kumare in melone so si podobne, oboje imajo špičesta semena in se rado zgodi, da po zaužitju doživiš
neprijetnosti, če za njima piješ vodo, posebej, če melona ni dovolj ohlajena. To ne pišem kar tako, to sem nekoč prebrala, pa tudi sama že doživela slabost, bruhanje, driska..
Vedno sem do obeh zelo pazljiva, omake, če kaj ostane, pojemo isti dan, nikakor ne bi dala zamrzniti…
Ker sprašujete za recept za vlaganje kumaric…
Jaz delam po sledečem receptu in je fajn, ker ni važno koliko kumaric imam, jih vlagam sproti, pač kolikor jih zraste.
V kozarce za vlaganje (tiste klasične, kilske jim mi rečemo) naložim kumarice, oprane seveda. V vsak kozarec dam eno čajno žličko sladkorja, eno čajno žličko soli in eno žličko začimb za vlaganje kumaric. Zalijem z mešanico kisa za vlaganje in vode (1 : 3, kis : voda, se pravi 1 dl kisa in 3 dl vode). Dobro zaprem in kozarce zložim v lonec, na dno še prej dam kuhinjsko krpo, jih zalijem s hladno vodo skoraj do vrha (kakšne 3 cm pod pokrovček naj sega voda). Pustim, da voda zavre, kuham, da rahlo spremenijo barvo, nato jih dam iz vode in jih pokrite pustim, da se ohladijo. Nam so najboljše
LP, Anka