Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kumare v omaki plus …?

kumare v omaki plus …?

Zanima me, kaj jeste poleg kumar v omaki. (Nekateri jim rečejo kumare na zos ali pa tople kumare.)

Pri nas smo vedno jedli pire krompir, ki si ga dal na krožnik, zraven pa eno zajemalko kumar v omaki in si jedel skupaj – zajemal pol/pol na žlico.

Slišala sem, da nekateri poleg jedo stročji fižol, vendar mi ni jasno … kumare v omaki daš na krožnik in potem kar nanje še fižol in skupaj z žlico zajemaš ali kako?
Prosim, ne mislit, da se hecam – sem prav prvičć slišala za to varianto in mi res ni jasno.

Kaj sicer vi jeste poleg kumar v omaki? Če se komu ljubi napisat – kako pa naredite kumare? (Pri nas podušiš sesekljano čebulo in narezane kumare, dodaš malo parad. mezge, majaron in timijan, zaliješ z vodo, soliš in morda malo popraš. Vre kakih 15 min. in je končano.)

Mi smo ji tako rekli. Naredi se podobno kot pire, le z zelo malo mleka, doda se lahko še malo stopljene zaseke in narezanega drobnjaka.

Pire, pa govedino iz juhe npr.

Ga ni, ki bi me pripravil pojesti kuhane kumare. Bljak.

Mi samih toplih kumar v omaki ne jemo skupaj s stročjim fižolom. Zraven ponavadi postrežem pire ali pečen krompir, sem ter tja tudi kuhan riž. Dodatno pa še pečenko ali polpete, ali pečenega piščanca-deli piščanca ali pohane bučke ali pečene hrenavke ali………pohane zrezke.

Mi ponavadi kumare + pire, mogoče še mal kisle smetane čez. Včasih pa kombiniramo s kakim popečenim puranovim filejem.

In kje vidiš, da jih kdo kuha?

In kje vidiš, da jih kdo kuha?[/quote]

V uvodnem postu. Ti ne?

Temu nekateri rečemo dušenje. Ti ne?

Temule pa nekateri rečemo kuhanje:

Kaj sicer vi jeste poleg kumar v omaki? Če se komu ljubi napisat – kako pa naredite kumare? (Pri nas podušiš sesekljano čebulo in narezane kumare, dodaš malo parad. mezge, majaron in timijan, zaliješ z vodo, soliš in morda malo popraš. Vre kakih 15 min. in je končano.)

Pa tudi, če ti temu praviš dušenje, so kumare potem kuhane. Ker surove pač niso več. Ker dušenje je le eden od postopkov priprave hrane, katere običajno s skupno besedo imenujemo kuhanje.

Kje spiš, da te ne ukradejo?

Ti je dolgčas, ker se nihče več ne obrega vate, pa se moraš ti ob druge?
Se mi je vedno, kljub tvojemu “razburjanju” zdelo, da si le attention hore.

Saj ti jih nihče ne ponuja 😛

Zraven imamo sicer polpet ali zrezek in pire krompir, tako po želji kombinirajo obroke, ker ne jemo vsi vsega.

Mi ponavadi tudi ali kuhano govedino ali polpete iz mletega mesa ali pečena bedra, perutničke.

Delam pa jih tako:

Prepražim čebulo, dodam žlico moke, se malo popraži, strt česen in zalijem z vodo. Kumare naribam in jih pokapam s kisom in jih dam kuhat not. Dodam malo paradižnikovega pireja, šetraj (obvezno!), sol, poper. Prosti koncu v vse to vmešam pire krompir, da nastane taka gosta enolončnica. Nam je super dobro.

Na maslu podušiš sesekljano čebulo in nalistane kumare, soliš, popraš, priliješ nekaj mleka. Vre 5 minut. Na koncu dodaš še kislo smetano.

New Report

Close