kumare v omaki plus …?
Zanima me, kaj jeste poleg kumar v omaki. (Nekateri jim rečejo kumare na zos ali pa tople kumare.)
Pri nas smo vedno jedli pire krompir, ki si ga dal na krožnik, zraven pa eno zajemalko kumar v omaki in si jedel skupaj – zajemal pol/pol na žlico.
Slišala sem, da nekateri poleg jedo stročji fižol, vendar mi ni jasno … kumare v omaki daš na krožnik in potem kar nanje še fižol in skupaj z žlico zajemaš ali kako?
Prosim, ne mislit, da se hecam – sem prav prvičć slišala za to varianto in mi res ni jasno.
Kaj sicer vi jeste poleg kumar v omaki? Če se komu ljubi napisat – kako pa naredite kumare? (Pri nas podušiš sesekljano čebulo in narezane kumare, dodaš malo parad. mezge, majaron in timijan, zaliješ z vodo, soliš in morda malo popraš. Vre kakih 15 min. in je končano.)
Temule pa nekateri rečemo kuhanje:
Kaj sicer vi jeste poleg kumar v omaki? Če se komu ljubi napisat – kako pa naredite kumare? (Pri nas podušiš sesekljano čebulo in narezane kumare, dodaš malo parad. mezge, majaron in timijan, zaliješ z vodo, soliš in morda malo popraš. Vre kakih 15 min. in je končano.)
Pa tudi, če ti temu praviš dušenje, so kumare potem kuhane. Ker surove pač niso več. Ker dušenje je le eden od postopkov priprave hrane, katere običajno s skupno besedo imenujemo kuhanje.
Mi ponavadi tudi ali kuhano govedino ali polpete iz mletega mesa ali pečena bedra, perutničke.
Delam pa jih tako:
Prepražim čebulo, dodam žlico moke, se malo popraži, strt česen in zalijem z vodo. Kumare naribam in jih pokapam s kisom in jih dam kuhat not. Dodam malo paradižnikovega pireja, šetraj (obvezno!), sol, poper. Prosti koncu v vse to vmešam pire krompir, da nastane taka gosta enolončnica. Nam je super dobro.