Najdi forum

kumare

kako delate tople kumare? jaz jih delam s cebulo ….nekateri s cesnom. menda se jim lahko doda tudi krompir? mogoce se kako drugace? lp petra

Hoj, Petra!
Jaz dodam v naribane kumare česen, čebulo, kumino, poper in sol; odcedim, včasih dodam zelo mehko kuhan krompir, dodam kis in čez deset minut še bučno olje.

In prav vsakič se ob tem spomnim na recept znanega zeliščarja z Doba: kumare olupi, nareži, posoli, odcedi – in jih vrži stran, vodo pa popij! Pokojni gospod je bil velik zagovornik zdrave hrane; na sam vrh piramide nezdrave hrane je postavil kumare. Zanimivo, kaj?

lp
Modra

Oh, Petra, spregledala sem, da sprašuješ po toplih kumarah – zgoraj sem seveda pisala o kumarični solati.

Torej, kumare v omaki: opražim čebulo, dodam naribane kumare, kumino, sol, poper, proti koncu česen, peteršilj, baziliko. Kadar se odločim za krompir, ga kuham posebej in skupaj z malo vode vmešam v kumare tik preden jih serviram.

lp
Modra

Hej,Modra! Prav tako solato sem prejle naredila,samo da jaz ne odcedim. Tudi sama se spomnim tvojega spodnjega izreka in imam malo slabo vest.

Po drugi strani pa veckrat berem,kako je kumarcni sok za marsikaj koristen in kumarce tudi.
Kot otroka sta me nona in mama vedno umivali s k.sokom,da bi zginile tiste simpaticne pikice,ki se jim rece pegice.
Jaz jih imam rada(so samo po nosku in se to poleti). Moja priljubljena pesem iz moje mladosti je Pegasto dekle,ki jo je pel Arsen Dedic.
Lep dan Babi

zelo fajn so kumare s krompirjem na prekmurski način. recept vsebuje ocvirke in kislo smetano, jaz včasih dam namesto ocvirkov olivno olje in manj smetane (zaradi zdravja seveda) ampak je original bolj okusen.
stopiš malo ocvirkov, gor nekaj kisle smetane in pogreješ, na to pa gor naribane kumare, dodaš poper in sol. kakšnih 5 minut kuhaš, dodaš že prej kuhan in zmečkan krompir, vse zmešaš.
lahko narediš čisto zmečkano kot pire ali pa pustiš krompir malo bolj v kosih. tudi bolj tekoče ali pa ne, po želji-odvisno koliko odcediš kumare.

jaz sem vedno delala brez krompirja …poskusila bom z ocvirki! lp petra

New Report

Close