Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kumarična solata

kumarična solata

Še nikoli je nisem delala, se kumare ožame? Kaj date notri čebulo ali česen?

Načeloma ožmem, sem pa ožemanje tudi že izpustila.
Lahko daš česen ali čebulo, kar ti bolj odgovarja. Olje navadno, bučno, olivno…
Pač malo je treba sprobavat, pa vidiš, kaj ti je najbolj fajn.

Jaz dam čebulo, sol, poper, bučno olje, kis in obvezno topel kuhan krompir

Obvezno. Če niso ožete, to ni kumarična solata ampak kr neki:)))

Nikoli ne ožemam, niti ne lupim, razen če je lupina res full trda. Noter čebula ali česen, poper, kis, olje. Lahko tudi z dodatki – paradižnik, paprika itd.

Aja, pa samo narežem jo ali na kocke ali pa na kolute. Ribane ne maram, je pol en tak navaden poc vse skupaj.


Mogoče pa to, kar si se ti naučila od mame in ona od svoje mame, ni edina resnica in ni edini način. Ožete kumare so prehransko vredne približno toliko kot namočene serviete. Edini namen ožemanja je, da se odstrani odvečna tekočina – komur se pač zdi odvečna. Če ima nekdo rad bolj “plavajočo” solato (pa taki niti niso redki), ni nobene potrebe po ožemanju.


Mogoče pa to, kar si se ti naučila od mame in ona od svoje mame, ni edina resnica in ni edini način. Ožete kumare so prehransko vredne približno toliko kot namočene serviete. Edini namen ožemanja je, da se odstrani odvečna tekočina – komur se pač zdi odvečna. Če ima nekdo rad bolj “plavajočo” solato (pa taki niti niso redki), ni nobene potrebe po ožemanju.[/quote]

Ja, tko kot tist vic, ko so zmeraj en kos klobase odrezali preden so jo dali kuhat…;)

Kumarična solata je iz kumar, kakršnihkoli že, ožetih, neožetih, olupljenih ali ne, naribanih, narezanih in s takimi ali drugačnimi dodatki. Kakor komu paše.

Jaz domače kumare neolupljene naribam, posolim in pustim stat. Med tem naredim omako: zmešam kislo smetano ali jogurt, sol, poper, mlado čebulo… Ko je omaka gotova, kumare odcedim in jih dodam k omaki. In nastane ena taka fajn pomaka 🙂

Naredi tadžiki, super dobro. Jogurta ali kisla smetana, na tanko naribana kumara, česen, sol, poper. Zmešaš in poizkusiš, nato pa dodajaš stvari po svojem okusu. Je pa to omakica za na kruh, zraven mesa, ….

Nikoli pa kumar ne stiskam, vedno naredim take kot so, tudi, če je malo več vode, ta voda je nadvse zdrava.

Kumarice se ožame da se ne riga po njih. Če jih ne olupiš, je to zame šobska solata že, s krompirjem pa delajo Štajerci.

Ta voda je zdrava edino če ni soljena za obraz za masko. Če jo poješ pa nič bolj zdrava od….

Oziroma tzatziki v originalu…

Jaz dodam še kumino v zrnju.

Kaj ima vse skupa z riganem, ne vem, vprašaj kakšnega dohtarja. Aja, goltaš, pol je to lahko problem, ja. Zobe imamo zato, da grizemo menda.
Prvič tudi slišim, da je značilnost šobske solate to, da kumar ne olupiš. Kaj pa sicer namečeš not? Recept bi znal bit zanimiv.
Jaz sem po rodu Štajerka, sam kumar s krompirjem v solati pa nisem tam nikjer dobila oz. isto tam kot kod drugje – glede na okus. (mal na pamet pišeš, kumare v solati s krompirjem niso murke s krompirjem kot neke vrste prikuha…

New Report

Close