kumarična solata
Mogoče pa to, kar si se ti naučila od mame in ona od svoje mame, ni edina resnica in ni edini način. Ožete kumare so prehransko vredne približno toliko kot namočene serviete. Edini namen ožemanja je, da se odstrani odvečna tekočina – komur se pač zdi odvečna. Če ima nekdo rad bolj “plavajočo” solato (pa taki niti niso redki), ni nobene potrebe po ožemanju.
Mogoče pa to, kar si se ti naučila od mame in ona od svoje mame, ni edina resnica in ni edini način. Ožete kumare so prehransko vredne približno toliko kot namočene serviete. Edini namen ožemanja je, da se odstrani odvečna tekočina – komur se pač zdi odvečna. Če ima nekdo rad bolj “plavajočo” solato (pa taki niti niso redki), ni nobene potrebe po ožemanju.[/quote]
Ja, tko kot tist vic, ko so zmeraj en kos klobase odrezali preden so jo dali kuhat…;)
Kumarična solata je iz kumar, kakršnihkoli že, ožetih, neožetih, olupljenih ali ne, naribanih, narezanih in s takimi ali drugačnimi dodatki. Kakor komu paše.
Naredi tadžiki, super dobro. Jogurta ali kisla smetana, na tanko naribana kumara, česen, sol, poper. Zmešaš in poizkusiš, nato pa dodajaš stvari po svojem okusu. Je pa to omakica za na kruh, zraven mesa, ….
Nikoli pa kumar ne stiskam, vedno naredim take kot so, tudi, če je malo več vode, ta voda je nadvse zdrava.
Kaj ima vse skupa z riganem, ne vem, vprašaj kakšnega dohtarja. Aja, goltaš, pol je to lahko problem, ja. Zobe imamo zato, da grizemo menda.
Prvič tudi slišim, da je značilnost šobske solate to, da kumar ne olupiš. Kaj pa sicer namečeš not? Recept bi znal bit zanimiv.
Jaz sem po rodu Štajerka, sam kumar s krompirjem v solati pa nisem tam nikjer dobila oz. isto tam kot kod drugje – glede na okus. (mal na pamet pišeš, kumare v solati s krompirjem niso murke s krompirjem kot neke vrste prikuha…