Kune v steni
Pozdravljeni vsi, ki berete,
na forum se obračam z upanjem, da je imel kdo izkušnjo s kunami oz. pozna kakšnega eksperta, ki se ukvarja s preganjanjem ali pa bi mogoče znal svetovati – namreč kupili smo montazno hiso in imamo problem, da so se v steni naselile kune. Kako vedeti kaj se dogaja v notranjosti sten, koliko je iztrebkov?Odprli smo eno luknjo v steni kjer so iztrebki, in grozno smrdi, tam je nastavljen radio in zaenkrat jih ni..
Prosim za kakšen nasvet ali mogoče kontakt, ce ima kdo izkušnje..
Hvala vnaprej
Smo jo imeli na podstrešju in je zganjala strašen hrup.
Nabavili elektronski odganjalec v vrtnem centru, tisti dražji za cca 70,00 EUR in je v eni noči ni bilo več.
Tako, da je zadeva učinkovita. Se je vrnila čez par mesecev ponovno in smo prižgali še enkrat in je spet pobrala šila in kopita.
Pomaga pa menda res tudi radio, če ni hec, menda najbolj radio Veseljak:-)
Anonimno 9403, 08.07.2023 ob 23:45
V cem je pa razlika,kako locis?
Kune obicajno niso v steni, pridejo distikrat na podstrešje gnezdit in ko so mladiči dovolj veliki gredo nazaj v gozd. Kuna je gozdna žival, precej večja od podgane. Kuna je izrazito nočna žival. Pri nas imamo kune belice in kune zlatice. Primer kune zlatice.
Sicer že v osnovi ne bi imela montažnice, sploh pa ne kakih starih marlesk, kar predvidevam, da je pri vas problem, ker ga je imela tudi tašča. Pri njej sicer ne kune ali miši, ampak velike mravlje. Problem teh hiš je, da so polnila stara in imajo v stenah prostor. Pri tašči smo navrtali steno naspricali s cevkami sredstva proti mravljam in osam, nato pa s purpeno. Ker ni bilo jasno kako daleč so razširile gnezdo, poti so pa bile po celi severni steni za visokim grmovjem, smo steno vrtali v mreži na pol metra in praktično celo steno na novo polnili. Lahko bi porezali špice purpene. ki je na luknjah prišla ven in pobarvali steno, ampak smo pol taščo pregovorili, da bi bilo itak smiselno izolirat in hišo zapret še z izolacijsko fasado glede na ceno energentov. Ker smo očistili tudi vse šavje okoli hiše, zdaj tudi šans ni, da bi se okoli cokla še kaj skrivalo.
Ce so kune jo bo treba ujeti. Odganja ta hudic, ki piska ampak mene je bolela glava – nisem nic slisala ampak vseeno me je bolela glava, ko je bil prizgan.
Odganja ec racka – namocena krpa v cistilo za wc obesena kjer hodijo
Ujames jo v zivolovko na jajce in macjo hrano
Ce pa so misi ali podgane je lazje – oboje pridejo iz zavoda za zdravje in nastavijo strupe
Jaz vem
Kune obicajno niso v steni, pridejo distikrat na podstrešje gnezdit in ko so mladiči dovolj veliki gredo nazaj v gozd. Kuna je gozdna žival, precej večja od podgane. Kuna je izrazito nočna žival. Pri nas imamo kune belice in kune zlatice. Primer kune zlatice.
Ah kune, ponoči jih cel čas videvam, celo na Prešernovem trgu. Rade plezajo po žlebovih in poiščejo kako odprto okno, da smuknejo noter in pogledajo, če je kaj hrane.
Kokoši anonimno, 09.07.2023 ob 19:05
Ah kune, ponoči jih cel čas videvam, celo na Prešernovem trgu. Rade plezajo po žlebovih in poiščejo kako odprto okno, da smuknejo noter in pogledajo, če je kaj hrane.
Toliko vode ne bo preteklo, da bi ti zaostali poznalo kuno. Bedak. Vtakneš se pa gnus v čisto vsako temo.
CrazY FroG
Lh da so sam kače
Dobra, jaz se izselim, da pride tako.
Anonimno 9775, 10.07.2023 ob 08:24
Toliko vode ne bo preteklo, da bi ti zaostali poznalo kuno. Bedak. Vtakneš se pa gnus v čisto vsako temo.
O čem ti to? Zakaj se nebi vtaknil, saj sam pogosto pišem o kunah na Starševskem čveku. Že v veliko temah sem pisal o kunah. Kune redno videvam tudi v najbolj urbanih delih Ljubljane.