Kunert vozički
Zdravo!
Trenutno smo pri nakupu vozička, pa me zanima, če mogoče katera pozna vozičke Kunert Silver (naročilo prek e-baya). Zelo so mi lepi, vendar kaj ko se ne moreš prepričati na lastne oči, kakšen je….zato upam in lepo prosim za kakršnokoli mnenje.
http://www.ebay.com/itm/KombiKinderwagen-SILVER-Babyschale-in-29-Farben-/230604374845
Še povezava (upam, da dela:))
Aja, izbiramo pa še med Bexa B4 in ABC 3Tec. Maaa, tega je tolko, da se ti lahko že zmeša
Lp
raje kakšno drugo barvo.Jaz sem prvo imela namen vzeti belega pa sem si hvala bogu premislila,boljše da ne vidiš kako se lahko zapaca voziček in potem boš iz belega dobila umazano sivo barvo.Drugače pa ne poznam teh vozičkov in ti priporočam,da si raje izberi voziček ki ga boš videla in pregledal,sprobala na lastne oči.
Hm, kolikor sem na hitro našla eno mnenje na netu o sicer malenkost drugačnem modelu (pa vseeno precej podobnem), bi ti raje odsvetovala. Kvaliteta naj ne bi bila ne vem kaj. Npr. pri lupinici je to oblazinenje bolj slabo in dejansko opora za novorojenčka ni ne vem kaj (poglej slikco, kjer je jasno, da je tisti obroček okrog glavice bolj za okras), pa tudi precej majhna je. In če sklepam po svojih otrocih, ki so še največje precej hitro prerasli, bi raje pogledala in kupila kakšno rabljeno, čim novejšo Maxi Cosi Cabrio ali Roemer Babysafe. Te dobiš že za zelo malo ceno. Ali pa novo Nanio BeOne, ki ima celo dobre rezultate na testih.
Da paše lupinica na voziček, je sicer praktično, ampak priznam, da pri drugem tega nismo več uporabljali (ker smo imeli kot glavni voziček tudi terenca, smo kaj kmalu kupili eno marelo, ki se čisto poleže za v avto in na pot). Skratka – se da tudi brez tega brez težav.
Kar se pa tiče vozička, pa je bila kritika tudi pri izdelavi, pa pri strehici, ki naj bi bila prišita na hrbtni del in naj bi težko stala (ker naj bi celo prevleko sedeža vlekla). Pa nastavitev trdote vzmetenja naj ne bi delovala ravno dolgo.
Sicer pa – obstajajo podobni vozički,npr luxforkids,pa še kakšni, ki jih lahko v živo vidiš pri nas – tako da bi ti svetovala, da jih greš pogledat, pa po možnosti vzami s sabo še koga, ki ima izkušnje z vozički. Pa preizkusi zlaganje, sestavljanje, nastavljanje hrbtnega dela, strehice,…pa boš videla. Jaz sem malo skeptična pri teh vozičkih, ki imajo milijon barv, pa vse mogoče dodatke, ker so navadno precej nepraktični. Tako so pred kakšnimi tremi leti prišli prvi poljski vozički Implast, ki pa jih danes praktično ne vidiš več. Z razlogom najbrž…
Sicer pa – nujno potrebuješ košaro? Pa terenca? Jaz, priznam, da bi danes kupila nekaj drugega – čim lažjega in majhnega, ki se čisto poleže, lupinico pa itak rabljeno.
Najprej najlepša hvala za odgovore oz. nasvete. No, sej drugače sem res nerodno napisala Silver….s tem ni bila mišljena bela barva, samo moja nevednost. Barvo bi defenitivno izbrala drugo, kot pa belo
Drugače pa voziček ima 4 kolesa, ker tudi ni v mojem namenu kupiti 3-kolesnika, ga ima sestra in prav tako jamra zaradi stabilnosti, tako da je moj namen kupiti 4-kolesnika. Drugače pa ja, tudi sama sem bila izredno skeptična glede teh vozičkov, samo sem vseeno rekla, da vas povprašam po mnenju.Danes grem pogledati vozičke Lux4kids, potem pa še Bexa in ABC Design, tko da bomo rajši sprobal vse v živo in se potem odločili.
Če rabimo košaro? Ja…ker menim, da je za začetek najboljše, da se vozi v košari, ki je trpežna, mehka….ne vem, preprosto mi ni všeč vožnja v lupinici (tudi ni najboljša) ter vožnja v vodoravnem športnem delu….
Trenca….tudi, ker smo doma v gričih z narazličnejšimi tereni in se mi zdi, da bo prav prišel voziček z velikimi, napihljivimi kolesi….tako je moje mnenje
še enkrat hvala in lep dan
Samo še tole – če imate veliko klancev, potem je res pomembno, da je voziček čim lažji. Kot sem že napisala, smo imeli terenca, ki je imel tam ene 15 kil, pa potem še otrok – to je res muka potiskat tak traktor po klancu gor. V tem primeru bi bil dober npr. kakšen Bugaboo, ki je res lahek, pa vseeno še dovolj “terenca”. Rabljeni se najdejo kar ugodni.
Velika napihljiva kolesa so sicer dobra, samo, čisto realno in iz prakse – niso nujno potrebna. So dobra tudi malo manjša, nenapihljiva – s takšnimi greš tudi po slabem terenu (npr. gozdne poti, slab makedam) – itak pa z nobenim ravno lahko, če je voziček težek. Tako se je npr. na eni makedamski cesti, ki so jo na novo posuli en velik terenec čisto vkopal, drugi, ki smo imeli pa s sabo marele, pa smo pregazili skozi (res ne lahko, ampak smo).
Mah, v glavnem pa – izberite voziček, ki vam bo všeč, pa boste lažje spregledali vse pomanjkljivosti (ki jih imajo čisto vsi vozički:-) ).