Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kupila sem BMW, zdaj pa nimam za vzdrževanje

Kupila sem BMW, zdaj pa nimam za vzdrževanje

Kako je lahko zadovoljna če se avto srajca vsake 3 mesece?

Mati moja kakšno razmišljanje.

Odgovor na objavo uporabnika
žal mi je za bmw, 28.07.2021 ob 17:37

Prekleta banda prodajalska, človek si kupi sanjski avto, pa mu nihče ne pove, kako dragi so servisi in vzdrževanje. Najraje bi vse skupaj prodala in si kupila eno dačijo!

Moj sin ima tudi doma cel vozni park.

BMw-je, audije, šleparje, avtobuse, mini morise.

Ampak  – v omari -igrače iz mladosti.

Saj to si mislila, ne?

Dillara, 28.07.2021 ob 18:04

Z Dacio je se Romune sram se vozit.  BMW, Audi, Mercedes  je avto na nivoju, nov ali star.  Najboljsi je crn.   Si predstavljate rumenga mercedesa, zelenega bmw ja ?

Najboljši je črn, ker je oblika toliko prilagojena črni barvi. Ali srebrni. Bela še pogojno gre skozi. Druge jim pa ne pašejo najbolj. Jaz sicer nisem pristaš Nemcev, ker so mi dolgočasni, za podoben denar pa dobiš kje drugje že precej več od avtomobila.

Imava BMW. Kupila sva 2 leti starega, super ohranjenega. Sedaj je star 7 let in poleg rednih servisov ni težav. Ja servis ni najcenejši, ampak ga ne zamenjam za Hyundai ali Renaulta. Vožnje in udobja ne moreš primerjati.

Vedela sva kaj kupujeva in kakšen je strošek vzdrževanja,zavarovanja…

Prodajalec ni kriv če si ti avša

Kia zakon 7 let gar.

dolgolasalepotica, 06.08.2021 ob 10:54

ve se da imajo bmw audi mecka ljudje ki ih sicer ostali ne bi povohali ce ne bi imeli dragih avtov 🙂 sama nebi nikoli imela nic od tega ravno iz tega razloga 🙂

nehajmo se slepit vsi vemo da je tako

cim si v audi bmw mecka te vsi gledajo drugace pa si bolj neopazen

tako da jadnice in jadniki vozijo te tri znamke

ne recem da ni bmw najlepsi avto na svetu ker je tudi dobri moski notri so ponavadi ampak.. se pa ve zakaj jih kupujejo v vecini

Ljubica, preveč posplošuješ. Res da babnice zelo rade jahate konje  v beli bemfi, a jaz nimam zato avtomobila. Raje počnem v gozdu na jasi, travniku, tudi v mladi kuruzi, če hočeš. A bemfa je pri meni izključno za vožnjo. Ko avto dobi vonj po sexu, le tega ne ostraniš z nobenimi dišavami. Sicer pa X3 je zakon za vse Audije, Mercedese, Kie,… Tudi vzrževanje ni tak problem, če najdeš mehanika, ki zna kvalitetno in precej ceneje popraviti, kot original servis. Ni vse avto, kar ima štiri kolesa.

Ja, to so pa BMW. Moj je mel službenega, vsake toliko časa na popravilu. Sedaj imava službene Audije, še brez popravil, ker sta stara samo 2 leti. Ampak računi servisov…hvala bogu, da ne plačujem!

Privat sem imela prej Hyundai – avto na mestu! Cenejši, udobnejši (ja, sedeži v “ta boljših” znamkah se lahko samo skrijejo), z boljšo opremo za manj denarja, 200.000+ prevoženih, pa razen potrošne robe NIČ ni bilo zamenjano! Naslednji privat avto je definitivno Korejec!

Jaz 3 m3sece nazaj, to dejansko naredila, zdaj vozim dusterja, mogoce moja ritka ni zmaserana ampak ceneje je pa definitivno.

Kater letnik, model, oprema…?

Kupim

Na Kii in Hyunay so bistveno dražji servisi , kot na bmw  , kdor  ne servisira , in neve naj ne ………

Avti kot so npr. omenjen bmw, se kvarijo zaradi takih kot ste vi, ker si kupite avto/ vzamete na lizing, po 5ih letih z nerednim vzdrzevanjem avto vrnete avtohisi/ prodate drugemu lastniku, ki ima nato z njem same probleme, ni problem znamka temvec vi ki se ne pozanimate o stroskih vzdrzevanja pred nakupom avta in nato avta ne vzdrzujete kot je predpisano . Lp

Luksus stane to ve vsak bedak🤦🏼‍♀️

Kia sportage je ena najdražjih za vzdrževanje poleg tega pa so ok samo original deli. Ta tvoj mehanik nima pojma.

2k na dan dobi očitno z prodajanje laži.

WTF? Imel sem volva v60 in japonca…..vzdrževanje obeh je bilo znatno dražje od BMW-ja….. Ne govorim o kakih starih gajbah, ampak o 3-6 let starih avtih….

Lastim si že tretjega BMWja, pa še nikoli nisem imel kakšnih posebnih stroškov, razen pač potrošni materijal podvozja, redni servisi… Je res da so kosi malo dražji, ampak tudi zdržijo dosti dlje kot pri cenejših avtih. Kupujem pa bencinarje 3.0, ki imajo dosti kvalitetnejše motorje kot pa 2.0 dizli…

Koliko pa stanejo servisi BMW-ja? Lahko kdo poda kakšne konkretne primere številk? Res me zanima, če je res tolilo dražje kot pri drugih avtih.

Menjava olja (6,6l) in filtra za olje – 90€

BMWji so dragi za vzdrževanje med 150000 in 250000km. Npr menjava prednjih amortizerjev (prvič pri 180000km) 370€ (tovarniško športno podvozje-malo dražje)

Pri dosti novejših 2.0 dizlih te čaka menjava verige pri omenjenih kilometrih: 600€+

Je tu govora o starih avtih ali novih?

Pa niso važni samo redni servisi, pri Renaultih, Kiah, Daciah, Citroenih in podobnih avtih že po letu crkuje vse od a do ž.  Seveda so popravila zastonj, ker so v garanciji, ampak to vseeno veliko pove o tem, s kakšnim avtom imaš opravka.

A da kr po enem letu vse crkne. Pa ti si res omejen. Verjetno jih ne voziš, ampak si pa odlično seznanjen. Da ste lahko nekateri tako plitki …

tako kot zenska lahko hitro pride do evra, ne more nihce drugi na tem planetu.

Japonska strategija, 28.07.2021 ob 17:53

Kolega ki popravlja BMWje, 28.07.2021 ob 17:49

Pa še tole mi je rekel ta kolega. Če hočeš zanesljiv avto brez preveč stroškov popravil, si kupi korejca, torej KIO ali Hyundaia. Tudi Dacia je s starejšimi a super preverjenimi Renaultovimi motorji trotl zihr avto, da bolj ne more bit.

Nemci, to pa je menda vse ratalo škart. Novejši BMWji so menda prava katastrofa. Razpada, ko še ni star par let.

Tako je Toyota v 80ih namazala na kruh celotno ameriško avtoindustrijo. Zgleda mislijo to sedaj naredit korejci z nemško. Morda jim ne bo uspelo zaradi vsesplošne elektrifikacije, ker tam se pa res težko kaj pokvari ker je toliko manj delov…

Pri elektricarjih pa kar na daljavo pokvarijo avto ce hocejo.

Seveda potem tudi popravijo. Ampak ne zastonj..

Ne bi rekel. Za menjavo sklopke za 2008 Hyundai Coupe, ki je že precej redek avto pri nas, sem na pooblaščenem servisu odštel cca 420€ z menjavo vred. In je original Hyundai! Pri enem drugem mehaniku, ki je znan kot cenejši in popravlja vse, mi je dal predračun za skoraj 700€.

Alfa romeo kupis in dobis zraven gratis mehanika.

Kolega ima BMW 116d in pravi da nima nekih velikih stroškov z njim.

New Report

Close