Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kupili smo AQUA TRIO – ena tukaj mi ga je priporočala!

Kupili smo AQUA TRIO – ena tukaj mi ga je priporočala!

V glavnem, ko pred dvema tednoma tukaj spraševala, kaj bi bilo fajn imeti za pomivati tla, mi je ena mmlada mamica (ki ima tudi dojenčka, tako kot mi) priporočala čistilec Aqua Trio. V petek smo ga nabavili v Avstriji (v Mediamarktu stane samo 380 €, pri nas pa kar 450 €), danes smo ga prvič sprobali in je SUPER!!!!!!

Skratka, če tista mamica tole bere – HVALA ZA NASVET! Olajšala si mi delo, pa še bolj čisto bomo imeli od sedaj naprej in to brez metanja na kolena, brez nerodnih močotov in veder.

Me veseli, da si zadovoljna in vidiš, da nisem lagala:) Meni je to najboljša stvar, kar sem jih od tovrstnih zadev kupila, pa sem si ga dolgo ogledovala, ker ni ravno poceni. Rada imam čisto, vendar sovražim vso pripravo k čiščenju (sesanje, pa potem pomivanje in čakanje, da se posuši). Zdej je to postalo najlažje opravilo, ker se mi zdi čisto mimo grede. Bi se ga pa seveda še dalo izboljšati, čeprav je trenutno to verjetno najboljša zadeva na tržišču za osebno uporabo. Zdej, ko bo hitro očiščeno, lahko več uživate z dojenčkom:) Tudi sama sem še vedno nad njim navdušena, čeprav ga imam že nekaj časa. Veliko veselja pri čiščenju!

Zdaj ste pa še mene navdušile za to stvar.
Se dobi to tudi kje v Gorici ali Trstu za kaj manj kot 450 eur?
Pa še to: je primerno tudi za čiščenje parketa?

Ja, primerno je za vsa tla (seveda lakirana), ker za razliko od parnih čistilcev, aquatrio sproti tla tudi suši. Sama imam pol stanovanja v ploščicah (visoki sijaj), drugo polovico pa v parketu (ribja kost) in ga samo za čiščenje ploščic zagotovo ne bi kupila. Ravno zato sem opustila parni čistilec, ker je delal čudne fleke na parketu, pa tud na ploščicah so se poznale lise. Pojdi kam probat, da se sama prepričaš, če ti je všeč. Sama sem kupila na mimovrste (je bilo skoraj 50 eur ceneje), sem pa prepričana, da imajo tudi v Italiji, ker je na youtubu dosti italijanskih reklam. Malo poglej.

Kako pa se čistijo tisti valjčki in koliko časa zdržijo? Najbrž jih je treba vsake toliko tudi zamenjat, a ne?
Kaj pa, če je na tleh veliko smeti (na primer nitk od šivanja, papirčkov…) – je treba to prej pomesti, ali tudi to ta aqua trio vse pobere?

Hvala za pojasnila.

Evo, danes sem počistila kar celo hišo (dve etaži), večina imamo ploščice in nekaj parketa. za ploščice sem dala v vodo malo dišečega čistila, za parket pa samo toplo vodo in imamo z malo truda pomita vsa tla v celi bajti! zmaga! 😀

jaz od vsega daaaaleč najbolj sovražim pomivanje tal in če sem iskrena, sem to počela samo par krat letno, sem večinoma samo sesala. če se je kaj razlilo ali zapacalo, pa sem pač pobrisala samo tisti del tal, ampak sem vedela, da to ni ok, ker tla so umazana, tudi če umazanije ne vidim. danes ko sem s tem pomivala, pa je bila tako svinjska voda, da me je skoraj kap! 😀

za gospodinja1: valjčke splakneš pod vodo in posušiš. sicer pa se ta sesalec v podstavku čisti tudi sam, ampak jaz sem celo bajto posesala in je bil preveč svinjski, da bi se sam popolnoma prečistil, tako da sem valjčke vseeno malo umila pod tekočo vodo. kako dolgo zdržijo pa bo povedala aqua trio, ki ga ima že dlje časa. prav velikih smeti mi po tleh nismo imeli, kake nitke in čisto majhne koščke papirčka pa pobere, sej te smeti se vse zbirajo v posodici z vodo, tako da po moje ne bi smel biti problem. ampak če je teh smeti res full po tleh, bi jaz vseeno raje prej na grobo pometla…

za aqua trio: res, še enkrat HVALA za nasvet, ker nimam ravno časa hoditi po trgovinah in raziskovati teh aparatov, niti se ne spoznam na te zadeve in za ta aqua trio sploh vedela nisem. tvoj opis me je čist prepričal in ko sva videla na netu, da ga imajo v Avstriji za 380 €, sva ga kar naročila, takoj naslednji dan je bil že v trgovini za dvignit (plačati sva morala preko neta). Pri nas v Big Bangu in na Mimovrste stane okoli 450 €, se pravi je cca. 70 € dražji, kar pa zame ni malo denarja.

Tukaj ga ena firma prodaja za 376 € !!!

http://www.bolha.com/dom/gospodinjski-aparati/sesalniki/elektricni-sesalniki/philips-fc-7070-01-aqua-trio-1285356531.html?aclct=1360934249

Odkar imam Aqua Trio pomivam skoraj vsak dan (prej enkrat na teden, ampak imam 60m2 stanovanje:) in se tudi sama ne morem čuditi kako umazana je voda. Pa tudi prej ni bilo na prvo oko ne vem kako umazano, ker se je na belih ploščicah pač vse videlo in je bilo treba sproti čistit. Pač vedno se kaj nasmeti, aqua trio pa tud pomije, tko da ni nek big deal. Pa super lepo diši, če daš še čistilo noter. Js sesam vse, sploh več ne vem kje imam metlo:) Je pa res, da če prileti kaj res velikega (npr. kovanec), da se potem mal zatakne, ampak hitro začne delat naprej normalno (včasih je treba mal podrezat). Najbolj mi je kul, ker super sesa lase. Sama imam zelo dolge blond lase in se jih prej niti videlo ni takoj, sedaj pa vedno vlečem iz tega rezervoarja čuda stvari:) Sesalna moč naj bi bila primerljiva s sesalci, ki imajo 2000W (mislim, da je tako pisalo), tako da sesa super.

Js valjčkov nikoli nisem še vzela ven in prala na roke, ampak sem nalila vodo v tisti podstavek, da so se sami oprali. Ni panike. Če se sesa vsak dan, naj bi se valjčke menjalo na pol leta, stanejo pa mnda okoli 20 eur. Na prvo oko zgleda veliko, ampak v bistvu pri drugih stvareh (voda, čistila itd) prišparaš. Sama jih še nisem menjala in jih tudi ne bom, dokler ne bom videla bistvene razlike v pomivanju.

Sicer sem ga pa js kupila za okoli 400 eur na mimovrste, je pa res, da nism plačala poštnine, ker sem ga dvignila v BTC-ju. Je pa tudi možno, da je bila kakšna akcija. Mene bi stala pot do Avstrije približno toliko kot sem sama plačala, tako da ni bilo računice.

Sicer pa sem sama dolgo časa sanjala o kakšni podobni stvari, pa sem imela že dosti nagledanih približkov, za tega sem si pa res vzela čas in naštudirala malo bolj, celo test od nemške revije sem kupila:) Rezultat je bil ‘Sehr Gut’:) Sem res vesela, če ti je v tako pomoč kot meni. Do sedaj sem bila še skoraj nad vsako stvarjo malce razočarana, tale je pa super. Sploh, če imaš malega otroka, je težko pol dneva na kolenih pucat:)

gospodinja 1, moraš pa vedeti, da po desni strani ne gre do roba (recimo letvice), ampak js to rešim tako, da tiste kote posesam/pomijem s sesalcem naprej, ne da pobira od strani. Je pa rekordno hitro očiščeno in ploščice so zglancane kt bi jih poliral (vsaj visoki sijaj). Ful na izi se z njim rokuje, tako da ni noben problem tud mal z njim manevrirat. Ni pa za tepihe al pa za sedežne. Men je ok, ker nimam tepihov, ker je partner alergičen na prah.

Tukaj ga ena firma prodaja za 376 € !!!

http://www.bolha.com/dom/gospodinjski-aparati/sesalniki/elektricni-sesalniki/philips-fc-7070-01-aqua-trio-1285356531.html?aclct=1360934249%5B/quote%5D

Hvala za link in informacije. Si ga bom šla ogledat še v živo, ker me res zanima, kako ta strav zgleda in predvsem deluje.

Če maš možnost, da ga kje vidiš in sprobaš, super. Ampak jaz ti garantiram, da ne boš razočarana. Imaš pa na youtube posnetke, kako izgleda čiščenje v živo. To je v bistvu manjša različica (v obliki klasičnega sesalca) tistega stroja za pomivanje, ko vidiš, da pomivajo čistilke po velikih trgovinah. Recimo, da se v Mercatorju sredi trgovine razlije steklenica vina, pride Fata z onim strojem in gre čez, pa je z enim hodom vse posesano, pomito in skoraj popolnoma suho (ok, ostane malenkost vlažno, ampak to se prej kot v eni minuti posuši). Za trgovine in podobne objekte so si že zdavnaj morali zmislit nekaj takega, da se počisti čim hitreje in čim bolje. In ta aqua trio je čist ista zadeva, samo da je pač kao ročni sesalec. To je definitivno bolje od kakršnega koli parnega sesalca, ker para je prevroča za laminat in parket, pa še mokroto pušča za seboj (logično, saj para ni druga, kot voda).

Mene je ta aqua trio prav zares osrečil. Zdaj vem, da bom z malo truda imela tla po stanovanju zares čista – pomita, kot je treba. In ko se bo dojenčica začela plaziti, bom vedela, da so tla koliko toliko čista in to brez, da se vsak dan mečem po tleh z mokro cunjo in potem eno uro čakam, da se vse skupaj posuši. Za te razne močote in vedra pa itak vemo, kakšno sranje je to. Da ti mine, preden začneš in se raje na kolena vržeš, kot da s tisto čudno krpo pacaš in nonstop ožemaš v umazani vodi. Kvaliteten močo pa ni poceni, sem gledala okoli 50 €, če hočeš malo boljšega.

Jaz pa imam eno vprasanje. Sem si ga prejsni teden kupila in danes sem drugic sesala z njim. Vendar se mi po stanovanju siri neprijeten vonj, zdi se mi kot da bi valjcki smrdeli 🙁
(Saj veste ko je nekaj mokro in se ne posusi dobro potem pa tisti neprijeten smrad)

Naj se povem da sem po prvi uporabi vse ocistila (na tistem podstavku za pranje valjckov + vzela sem valjcke ven in jih umila se pod tekoco vodo ker so bili se kar umazani in obdani z lasmi ipd) in valjcke en dan susila sele nato jih dala nazaj v sesalec. Poraja se mi vprasanje kako sele morajo smrdet ce jih ne umijes po vsaki uporabi in posusis? :/
Ima katera podobno izkusnjo? Nasvet?

V navodilih sicer pise da ce se valjcki ne umijejo dobro lahko cez cas zacnejo smrdet ampak meni so pa ze poprvi uporabi in zdaj mi celo stanovanje smrdi ne vem kaj naj storim 🙁

Kako jih vi umivate? Ce jih vzamete ven jih tudi namilite al samo pod tekoco vodo?

Hvala za kakrsnekoli informacije vnaprej. 🙂
Drugace pa sn zelo zadovoljna z njim 🙂

mene pa zanima, če je kakšen kupil aquatrio in stanuje v bližini ajdovščine oziroma nove gorice, da bi prišel pogledat kako dela? Bi prosil mail ali telefonsko, ker se res zanimam za ta sesalec in me zanima če je res tako dober 😉 Hvala

Tudi mene zanima sesalopomivalec. Ali je kdo z njim čistil laminat? Ta se mi zdi še najbolj problemtičen za pomivanje.

Tukaj se še ena oglaša, ki se zelo zanima za ta sealnik. Sem prebrala sporočila tistih, ki ga imate in ste ga pohvalile. Me pa zanima, če je še kdo, ki ima sveže izkušnje z njim – je res tako dober? In ali pomiva tudi laminat (za parket vem, da ga, ker piše tudi na Philipsovi spletni strani)? In kaj je s temi krtačami? A se dolgi lasje kaj motajo po njih?

Hvala!

Tudi mene zanima kako se obnaša na laminatu-se dovolj hitro posuši,koliko je to dejansko mokro?

Kako se očisti ob stičišču tal z steno? Ok koti vem da ostanejo ampak to?

Hmm 380 € pa še v avstrijo treba ponj 😉
https://www.bfcshop.si/parni-sesalnik-philips-fc7088-01-aquatrio-pro

Cena 360, 79 € + 5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} popusta če plačaš z gotovino…

Jaz sem ga dobila včeraj, res je super zadeva!

Jih pa hitro zmanjka tako, da je potrebno kar malo spremljat ali je na zalogi ali ne, jaz sem ga naročila po telefonu, poslali so mi predračun, čakala pa sem ga 1 teden…

pozdravljeni, iščem mnenja o sesalcu Philips aqua trio..Odločam se namreč za nakup, vendar nikogar ne poznam, ki bi ga imel..

Ali ste zadovoljni z njim? Mi ga priporočate?

hvala, Katja

2013 sem ga kupila, že dve leti mi stoji, ker se je pokvaril po preteku garancije, za detekcijo napake pa ne mislim plačati 25 eur. Problem je ker imam z pooblaščenim serviserjem za Phillips slabe izkušnje- drago popravi eno napako in naredi novo. Kar se mene tiče nedodelan izdelek. Posoda za vodo je polna padala ven in polivala in občasno so se ustavljale krtače, dokler se niso dokončno ustavile.

Če znaš nemško, te bodo ta mnenja mogoče prepričala. Če ne pa vsaj zvezdice poglej.http://www.testberichte.de/r/produkt-meinung/philips-fc7088-01-aquatrio-pro-416288-1.html
Moj je še v garanciji. In zaenkrat sem zadovoljna. Uporabljam ga cca. 2x tedensko, ker imamo dojenčka, ki se plazi in psa.

se sme s tem cistit oljen parket? In mora biti ta metla vedno v tistem podstavku?

Mater si ga pa res pošteno ceneje kupila v Avstriji za 380, saj na mimo vrste je 359….jaoooo babe https://www.mimovrste.com/mokro-suhi/philips-mokro-suhi-sesalnik-aquatrio-pro-fc708801?gclid=CMLwuc_Gmc8CFUa6Gwod0m8OKA

. .......................................................................................................................................................................................... Več ljudi brez dlake na jeziku...in bi se sčasoma rodilo upanje za boljši svet... ...........................................................................................................................................................................................

Druagče pa tako, stvar je skrajno štorasta in nepraktična.

. .......................................................................................................................................................................................... Več ljudi brez dlake na jeziku...in bi se sčasoma rodilo upanje za boljši svet... ...........................................................................................................................................................................................

Mater si ga pa res pošteno ceneje kupila v Avstriji za 380, saj na mimo vrste je 359….jaoooo babe https://www.mimovrste.com/mokro-suhi/philips-mokro-suhi-sesalnik-aquatrio-pro-fc708801?gclid=CMLwuc_Gmc8CFUa6Gwod0m8OKA%5B/quote%5D

Brihtnež, poglej datum posta kdaj ga je kupila. 2013. Ti nezmotljiv, da se tebi tole pripeti.

Super je.

Tudi mi ga imamo. Najprej sem bila zelo zelo navdušena.

Po 6ih mesecih je nehal špricati vodo in je sesal na suho.
Po servisu je začel bolj mokro pomivati.

Čez nekaj mesecev se je začel pregrevati in izklapljati. Nato je začela teči voda iz posode. Ko so to odpravili je še bolj mokro pomival, ostajale so cele luže, dokler ni dokončno nehal sesati vodo in jutri ga ponovno peljemo na servis! Četrtič v dobrem letu!

Ne vem, a smo ravno mi imeli tako smolo ali se vsi toliko kvarijo?
Je res neroden in težak, vendar imamo mi kar velike površine in otroke, ki precej pacajo in je prišel kar prav. Moram pa vseeno tudi s krpo veliko pomivati, saj pod sedežno ne gre in ob robovih tudi ostaja vse.

New Report

Close