Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kupim zadevo v Lidlu, čez čas v Hofru. Do pikice ista stvar!

Kupim zadevo v Lidlu, čez čas v Hofru. Do pikice ista stvar!

A je tega velik?

Kupim ene piškote v Lidlu za 1,49. Ja, saj, vem, svinjarija, ampak pač občasno.

No, pa danes krožim po Hofru in me zamika še kaj sladkega, in so tam eni piškoti, oblika embalaže enaka kot v Lidlu, cena ista, barve, slike, napis na škatli itd. pa vse drugačno.

No, ugotovim, da so piškoti POPOLNOMA ISTI! Najbrž kar iz iste tovarne!

Še kera ugotovila podobno? Za katere izdelke?

Ja kaj pa misliš? teli isti piškoti so verjetno še po kakšnih drugih slo trgovinah, spet v drugi embalaži.

Po moje tudi moka, mleko, to ima istega dobavitelja za večino trgovin

pred leti sem točno vedela za mentolove bonbone tiste trde šestkotne. V mercatorju pod znamko Kandit (iz hrvaške) so bili 50 ali 60 centov. Zraven v trgovini v “mercator” embalaži, ista količina, v drobnem tisku pisalo, da je dobavitelj Kandit, cena 29 centov. Lidl spet v neki svoji embalaži, cena 25 centov, v drobnem tisku pisalo, poreklo: Hrvaška, zelo verjetno isto Kandit.

Ne vem, v katerem svetu ti živiš. Recimo dam primer. Podjetje nestle (zdaj si izmišljujem) dela kapsule za kavomat dolce gusto za Lidl, Hofer. Za trgovinsko znamko.

Avtorica, kje živiš, da te ne ukradejo.

večino vsega, kar je pod trgovinsko znamko, dela nekdo drug, oni samo dajo drugo embalažo in nižjo ceno

Ti si najbrž “Trnjulčica”. Še dobro da si se zbudila v letu 2025…

Seveda je isto – ali pa vsaj zelo podobno.

Prvič pogledaš sestavine in vsebnosti pa primerjaš… in veš za vse vnaprej.

Odgovor na objavo uporabnika
čiv čiv, 28.03.2025 ob 05:15

Ne vem, v katerem svetu ti živiš. Recimo dam primer. Podjetje nestle (zdaj si izmišljujem) dela kapsule za kavomat dolce gusto za Lidl, Hofer. Za trgovinsko znamko.

Avtorica, kje živiš, da te ne ukradejo.

V mojem primeru ne gre za znanega proizvajalca à la Nestle, ki dela za trgovske znamke! To foro poznam.

Gre za neko tovarno in to je vse. Pakirajo pa potem te iste izdelke za Hofer, za Lidl in bohve za koga še! Dobesedno ISTI izdelek! Oblika, okus, sestavine, vse – isto!

Odgovor na objavo uporabnika
Po moje jemo stvari, ki jih proizvede par tovarn, zapakirajo pa v tisoč in eno različno embalažo, 28.03.2025 ob 09:45

V mojem primeru ne gre za znanega proizvajalca à la Nestle, ki dela za trgovske znamke! To foro poznam.

Gre za neko tovarno in to je vse. Pakirajo pa potem te iste izdelke za Hofer, za Lidl in bohve za koga še! Dobesedno ISTI izdelek! Oblika, okus, sestavine, vse – isto!

Seveda pakirajo iste izdelke v enake škatle, kako pa naj bi pakirali, tudi Barcafe, Milka, Kraš napolitanke in še nešteto proizvodov imaš praktično v vsaki trgovini v enaki embalaži, razlika v embalaži oz napisu na embalaži je samo v artiklu blagovne znamke ti artikli pa imajo nekaj drugačno embalažo ampak, če prebereš deklaracijo je proizvajalec isti kot na oko enak artikel znanega proizvajalca, večina mleka blagovne znamke polnijo Lj. Mlekarne ali pa Pomurske mlekarne.

Na deklaracijo ne znaš pogledat, kdo je proizvajalec in/ali dobavitelj?

New Report

Close