Kupljen rabljen avto na leasing kot nepoškodovan
Pozdravljeni!
Prosim, če mi podate mnenje o sledečem:
Pred manj kot 2mi leti smo kupili dobro leto star enoprostorec zaradi specifične potrebe.
Avto je bil predstavljen preko dealerja kot odličen, od prvega lastnika, nekaramboliran, servisiran samo na uradnem servisu, ni da ni, takrat je bil tudi še v tovarniški garanciji, bil je pa iz uvoza.
Avto je bil peljan na uradni servis na servis in pregled katerega je opravil brez posebnosti.
No čez čas, iz firbca pogoglamo in najdemo stran ki išče po bazah zgodovino avtomobila po št. šasije ter kupimo in dobimo poročilo s slikami črno na belem, da je avto bil dokaj močno karamboliran s strani. Airbagi sicer niso bili sproženi. Prevoženi km so se ujemali po porocilu in na avtu.
Dealer je vozilo kupil v tujini od prodaje karamboliranih vozil ga pripeljal v SLO in budget popravil pri kolegu.
Dealer nas je ob ogledu na hitro opomnil na popravljeno manjšo poškodbo karoserije, vendar v zelo zelo manjšem obsegu kot je razvidno iz poročila. Dejansko je bila klepana, pokitana in barvana celotna stran vozila in še to slabo v privat izvedbi.
Zdaj vem, nimam več kaj s prodajalcem, ker je rok 1 leta reklamacije stvarne napake, že zdavnaj mimo.
Ali sem jaz dolžan javiti leasing hiši pri kateri imam še 4 leta obroke, za ugotovljeno stanje vozila- konec koncev so oni lastnik vozila do poplačila, v prevzemnem zapisniku je navedeno- da je vozilo prevzeto brez vidnih poškodb karoserije.
Kot laiku mi le to, nekako ni ustrezno ugotovljenemu dejanskemu stanju saj to ni res.
Kaj mi svetujete? Kako bi vi postopali?
Hvala in lp,