Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek kupljeno v SLO, navodila v ANG – kaj zdaj

kupljeno v SLO, navodila v ANG – kaj zdaj

Če v SLO kupiš en proizvod, a ti lahko da prodajalec samo navodila v ANG. Kolikor je meni znano, bi morala biti navodila v SLO. Ali obstaja kak zakon ali uredba, ki to določa, da jim lahko to predočim, če se bodo začeli kaj izmotavati. Hvala vsem za pomoč.

Navodila morajo biti seveda v SLO!
Prijava na tržno, glede zakona poglej na strani http://www.zps.si, uporabi iskanje!
Ampak realno – navodila so velikokrat tako zanič in nestrokovno prevedena, da je bolje uporabiti kar angleška ali nemška.

Pokliči tja kjer si zadevo kupila in jim povej, da nisi dobila slovenskih navodil, pa mislim, da ne bo problemov in ti bodo poslali tudi te.
Včasih se pač zgodi, da pri vsej tej papirologiji izpadejo, zato pa še ni potrebno takoj na horuk na tržno inšpekcijo. Zapomnite si, da lepa beseda lepo mesto najde.

lp

nova
Uredništvo priporoča

deklaracija mora biti v slo, enako navodila!!

Pokliči in zahtevaj, da ti navodila v roku enega tedna pošljejo po pošti, sicer jih prijaviš inšpekcijskim službam
Spodaj maš reference , kazenske določbe, sploh se ne daj odpikat.

Tržni inšpektorat RS; Parmova 33 ; 1000 Ljubljana

Tel: 01/ 280-8700 Faks: 01/ 280-8740
gp.tirs(at)gov.si

Zakon o varstvu potrošnikov

33. člen

(1) Blagu, pri katerem je za njegovo pravilno uporabo potreben določen postopek ali bi potrošnik z njegovo napačno uporabo lahko povzročil nevarnost zase ali za druge ali onesnažil okolje, mora proizvajalec priložiti navodilo za uporabo. Navodila za uporabo so lahko tudi prilepljena ali natisnjena na blagu oziroma na njegovi embalaži. Navodilo za uporabo je lahko v obliki besedila, slike ali skice oziroma kombinacije teh oblik.

(2) Vsebina navodila za uporabo mora biti za potrošnika lahko razumljiva in mu mora omogočati pravilno uporabo izdelka. Kadar je blago namenjeno prodaji na ozemlju Republike Slovenije, mora biti navodilo za uporabo v celoti v slovenskem jeziku.

XI. KAZENSKE DOLOČBE

77. člen

(1) Samostojni podjetnik posameznik se kaznuje za prekršek z globo od 1,000.000 tolarjev do 5,000.000 tolarjev, pravna oseba pa z globo od 3,000.000 tolarjev do 10,000.000 tolarjev, če:

15. blagu, pri katerem je za njegovo pravilno uporabo potreben določen postopek ali bi potrošnik z njegovo napačno uporabo lahko povzročil škodo zase ali za druge ali onesnažil okolje, ne priloži navodila za uporabo v skladu s 33. členom tega zakona;

New Report

Close