Kupnina
Spoštovani !
S kupcem imamo osnovano kupopodajno pogodbo, kjer kupec vstraja na dveh delih kupnine za nakup stanovanja.
Zanima me, kaj se zgodi, če čez 60 dni, ko nam mora plačati drugi del t.j 50% kupnine za stanovanje le ta premisli. Zdi se mi čudno, ker are noče dati.
Kaj pravi zakon ?
Za odgovor se zahvaljujem !
Alenka
Najbolje je, da se v pogodbi navede varnostni clen. Ponavadi je tako, da ce se kupec premisli, vam kupnina, ki jo je ze dal ostane v lasti. Ce se prodajalec premisli, vrne dvojno aro in celo dosedanjo kupnino z zakonskimi obrestmi. Ce pa noce dati are, je to njegov problem, saj 50% kupnine vam je ze dal, ce sem prav razumela in ce se premisli ta kupnina ostane vasa last- ste na boljsem.
lp
Ojoj, a se vam ne zdi to malce prehudo?
No, če je dal pol kupnine, je to v bistvu zelo velikodušna ara?
Se pa strinjam z Danajo, da bi bila malce huda, če bi jo dejansko obdržali, v primeru, da se kaj zaplete.
Ne smete pomešati are in kupnine, saj se med seboj zelo razlikujeta. Če vam kupec ni dal are, ampak samo del kupnine, potem mu morate v primeru razdrtja pogodbe (če si pač kasneje premisli) vrniti CELOTNO do tedaj plačano kupnino. Torej, kupec je že vedel zakaj ni želel plačati are, ker bi v tem primeru ara ostala v celoti vam.
Ste sedaj razumeli?
Forum je zaprt za komentiranje.