Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Kupoprodajna pogodba-deleži

Kupoprodajna pogodba-deleži

Spoštovani!

Zadeva je sledeča:

Pogodbene stranke so tri, od tega sta dva prodajalca (oseba A in oseba B) in en kupec (oseba C). Vsi trije so lastniki parcele do 1/3. Zanima me zgolj, kako se napišejo pri zemljiškoknjižnem dovolilu v kupoprodajni pogodbi, deleži da bo le-to imelo pravno veljavo pri vpisu (torej ali se na koncu napiše do celote ali do 2/3-glede na to da je 1/3 oseba C že lastnik).

Torej:

Prodajalca oseba A in oseba B, kot lastnika nepremičnine vsak do 1/3 deleža, izrecno in brezpogojno dovoljujeta, da se pri nepremičnini par.št..k.o…. vknjiži lastninska pravica v korist in na ime osebe C do celote ali pa se napiše do 2/3.

Upam, da sem bila dovolj razumljiva. Prosim bodite prizanesljivi glede mojega neznanja.Hvala vam za vašo pomoč.

Lepo pozdravljeni

Spoštovani,

napiše se na naslednji način: … pri solastnem deležu v višini 1/3 v lasti osebe A vknjiži lastninska pravica v korisr in na ime xy do celote (1/1).

Enako se ponovi za osebo B!

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close