Kupoprodajna pogodba za avto
Danes sem prodala avto v enem kraju in kupila drugega v drugem kraju. V obeh krajih so nas vprašali, če imamo pogodbo – ni zgledalo, da jih imajo že kar tam, ker nam jih niso ponudili. Na srečo sem imela s sabo sprintane obrazce z neta, ki so me stali nekaj tonerja. Link do obrazca: http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=18&t=83844
KUPOPRODAJNA POGODBA ZA RABLJENO MOTORNO VOZILO
ki sta jo sklenila:
PRODAJALEC __________________________, roj. ________________, s stalnim
prebivališčem ________________________________________________________
EMŠO: _______________________________________________.
in
KUPEC ____________________________, roj. ____________________, s stalnim
prebivališčem ________________________________________________________.
EMŠO: _______________________________________________.
Predmet te pogodbe je vozilo ____________________, znamke _________________________,
datum prve registracije ______________________, št. šasije ___________________________.
Vrednost vozila znaša ____________________________ EUR.
Prodajalec kot lastnik proda in kupec kupi zgoraj omenjeno motorno vozilo. Nakup vozila opravljen po načelu »videno-kupljeno«, s tem se kupec strinja, da na vozilu ni očitnih napak, niti ne skritih napak, saj je vozilo temeljito pregledal ob prevzemu. Pogodbeni stranki se strinjata, da prodajalec ne odgovarja za kakršne koli druge očitne in skrite napake, ki bi se pojavile po prevzemu vozila. Takse v zvezi s tem motornim vozilom plača kupec, če obstajajo.
Morebitne spore iz te pogodbe bosta stranki reševali sporazumno. V primeru, da spora ni možno rešiti sporazumno, pa je za reševanje spora pristojno Okrajno sodišče v Ljubljani, po pravu Republike Slovenije.
Ljubljana, dne _____________.
PRODAJALEC (podpis)_________________________
KUPEC (podpis) _________________________