Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kupoprodajna pogodba za avto

Kupoprodajna pogodba za avto

Ve kdo, kakšna je oznaka obrazca za kupoprodajno pogodbo za avto (jo ima kdo doma, da pogleda?), oziroma kje na netu bi dobil ta obrazec za sprintat, če se sploh dobi? Hvala v naprej!

Pred prodajo moraš avto itak odjavit … in pogodbo ti sestavijo na licu mesta povsod, kjer delajo prepise avtov. Tako da ne rabiš sam-a čisto nič iskat in izpolnjevat.

Na vsaki upravni enoti, AMZS oz. tam kjer izvajajo tehnične preglede prodajajo obrazec kupoprodajne pogodbe. Stane pa 1,60 in je natisnjen na kopirni papir (4 izvodi).

Hvala obema.

Na naših tehničnih pregledih stane obrazec 5€, kupljen dva meseca nazaj, prejšni teden sem ga kupila v DZS, cena, mislim da 47centov, v glavnem pod €. So pa takoj vedeli, kaj rabim, nisem rabila šifre obrazca.

Danes sem prodala avto v enem kraju in kupila drugega v drugem kraju. V obeh krajih so nas vprašali, če imamo pogodbo – ni zgledalo, da jih imajo že kar tam, ker nam jih niso ponudili. Na srečo sem imela s sabo sprintane obrazce z neta, ki so me stali nekaj tonerja. Link do obrazca: http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=18&t=83844

KUPOPRODAJNA POGODBA ZA RABLJENO MOTORNO VOZILO

ki sta jo sklenila:

PRODAJALEC __________________________, roj. ________________, s stalnim

prebivališčem ________________________________________________________

EMŠO: _______________________________________________.

in

KUPEC ____________________________, roj. ____________________, s stalnim

prebivališčem ________________________________________________________.

EMŠO: _______________________________________________.

Predmet te pogodbe je vozilo ____________________, znamke _________________________,

datum prve registracije ______________________, št. šasije ___________________________.

Vrednost vozila znaša ____________________________ EUR.

Prodajalec kot lastnik proda in kupec kupi zgoraj omenjeno motorno vozilo. Nakup vozila opravljen po načelu »videno-kupljeno«, s tem se kupec strinja, da na vozilu ni očitnih napak, niti ne skritih napak, saj je vozilo temeljito pregledal ob prevzemu. Pogodbeni stranki se strinjata, da prodajalec ne odgovarja za kakršne koli druge očitne in skrite napake, ki bi se pojavile po prevzemu vozila. Takse v zvezi s tem motornim vozilom plača kupec, če obstajajo.

Morebitne spore iz te pogodbe bosta stranki reševali sporazumno. V primeru, da spora ni možno rešiti sporazumno, pa je za reševanje spora pristojno Okrajno sodišče v Ljubljani, po pravu Republike Slovenije.

Ljubljana, dne _____________.

PRODAJALEC (podpis)_________________________

KUPEC (podpis) _________________________

New Report

Close