Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Kupovanje po internetu

Kupovanje po internetu

Zanima me kakšne izkušnje imate s kupovanjem knjig na Amazonu. Koliko se to cenovno splača (po poštnini,..), kaj pa ddv? Skratka zanimajo me kakšne praktične izkušnje.
Hvala in lep pozdrav.
Tina

Jaz sem naročil pri Amazonu dvakrat in verjetno ne bom več, čeprav je kar nekaj knjig, ki me blazno privlačijo. Točne zneske se spomnim le za drugič, čeprav je bilo prvič podobno, ampak sem bil pripravljen plačati to ceno. Plačal sem približno 2.500 SIT več kot sem načrtoval. Knjiga+poštnina je znašala cca. 4000, plačal pa sem (carina oz. trošarina) malo manj kot sedem.
Težava je v tem, da ne smejo ali nočejo poslati v navadni embalaži. Ko pa je na paketu znak podjetja, ga odprejo in nabijejo trošarino ali carino (še sam ne vem točno). Že več kot eno leto pa mi iz Nemčije pošiljajo wiskey (sem pač zbiratelj limitiranih izdaj) in še nikoli nisem plačal carine, ker sem se dogovoril, da ga pošiljajo kot fizične osebe in ne kot podjetje. To sem poskusil tudi pri Amazonu, pa ne gre. To piše tudi na njihovi strani glede carine in embalaže.
Naročal pa sem pri nemškem Amazonu.de, ker je poštnina cenejša, izbira pa skoraj enaka.

Hvala za informacijo. Bom poskusila pri podjetju Markom, ki uvaža tujo literaturo po naročilu. Mogoče je kaj sceneje.
lep pozdrav
Tina

New Report

Close