Kupovanje preko bolhe
Na bolhi sem našel nek izdelek ki bi ga rad kupil. Prodajalec je rekel da mu lahko denar nakažem na trr on pa mi izdelek pošlje po pošti. Ali je tu možnost prevare? Kaj če mi izdelka sploh ne pošlje? Ali ga raje prosim da plačam po povzetju?
Vse gre na zaupanju. On ti je ponudil za tebe bolj ugodno varianto, če pošilja preko Pošte Slovenije. Lahko pa mu predlagaš da ti pošlje preko GLS in plačilo po povzetju ni nič draž. Vsaj jaz tako pošiljam. Res pa je da riziko prevzamem nase, če si slučajno ta premisli in ne želi paketa prevzet.
Če ni nek velik znesek mu nakaži. Do zdaj imam same dobre izkušnje z bolho in vedno naprej plačam.
Lahko pa tudi preveriš, če še prodaja kakšen drug izdelek, če ima napisano gsm in si se z njim po telefonu pogovarjal, je preverjen uporabnik…. Konec koncev imaš pa tudi njegov naslov ko mu boš na TRR nakazoval.
Za kakšen znesek pa gre?
Jaz tudi še nisem imel nobene slabe izkušnje z Bolho, ampak res preverim osebo preden nakazujem na TRR. Je pa res, vse gre na zaupanje. Če si skeptičen pojdi prevzeti paket.
Forum je zaprt za komentiranje.