kupovanje preko spleta
Kupujem kar precej preko spleta.
Velja podobno, kot pri kataloški prodaji. Torej, v 15 dneh imaš čas izdelek zamenjati (brez vprašanj) in ti morajo vrniti denar. Nekatere online trgovine imajo ta čas podaljšan na trideset dni.
Plačuješ lahko po povzetju, s kreditno kartico, pri nekaterih lahko tudi z mobitelom (moneta). Odvisno od štacune.
Kar veliko kupujem prek spleta, predvsem iz tujine, doma kupujem samo knjige.
V tujino plačujem prek sistema PayPal, brez provizij.
Enkrat sem pošiljko iz ZDA na pošti zavrnila, ker so mi nanjo nabili carino in stroške carinske pošte, ki je bila večja od vrednosti pošiljke.
Ni se mi še zgodilo, da bi stvar morala vrniti nazaj.
Sva že kar nekaj stvari kupla, ja……
Ko sva kupla fotoaparat, ni bilo vsega tistega, kar je bilo opisano na spletni strani….. so rekli, da je bila neka napaka…… pa so nam vseeno potem “gratis” poslali še polnile, baterije in kartico s 512 MB spomina…..:)) So kar pošteni……
Prav danes pa je moj možek kupil še en LCD monitor….. vse je bilo v redu….:)))
Draga mi2,
zelo nerada dajem naokoli številko moje kreditne kartice, tudi sicer sem jo vedno uporabljala izrecno le na “secure” povezavah. Zato sem zdaj začela uporabljati sistem PayPal, ki ga uporablja večina evropskih spletnih trgovin.
Paypal je danes največji spletni plačilnisistem. Uporabnik registrira kreditno kartico (v nekaterih državah lahko tudi bančni racun ali debetno kartico) in izbere, kakšen Paypal račun hoče imeti. Vsi so zastonj.
Iz Slovenije lahko plačuješ, žal pa še ne mores prejemati plačil (zaenkrat je
Slovencem na voljo le ta, mislim, da zaradi pranja denarja), potem imaš premier račun, kjer plačuješ in prejemaš plačila, vendar je vsota omejena, potem je še business račun, kjer pa sprejemaš placila in plačujes po mili volji.
Plačevanje je zastonj, lahko pa ti izdajatelj tvoje kartice zaračuna za menjavo valute, odvisno, kakšno kartico imaš in od izdajatelja
Če greš na ta naslov, boš lahko dobila še več informacij:
Registracija je preprosta, korak po koraku. Veliko internetnih trgovin sedaj uporablja Paypal, uporabljaš ga lahko tudi na E-bay.
Meni je ta sistem všeč, ker spletna trgovina, ki ima PayPal pošlje vse direktno v moj mail-box, nato plačilo samo še potrdim in enostavno sledim navodilom korak za korakom. Je res enostavno.
zlatolaska, pozdravljena
zanima me v katerih spletnih trgovinah kupuješ (vprašanje velja seveda tudi za ostale)?
Sama že dooolgo razmišljam o nakupu kuhinjskega robota preko spleta, saj so cene bistveno nižje. Maš kakšne izkušnje glede kuhinjskih aparatov tudi npr. večjih- indukcijske plošče in kako je v zvezi z uveljavljenjem garancije.
Hvala za odgovor tudi ostalih,
lp, petra
Preko tujih strani največ kupujem zlatnino in nakit na , predvsem licitiram. Cene so več kot ugodne. Plačam preko PayPala. Carine navadno ni. Pošiljko prejmem v dveh do treh tednih. Do danes še nisem vračala ničesar.
Sem pač nora na zlatnino!
Doma kupujem povsod, vse. Tudi Mercatorja! Se mi ne ljubi hoditi po trgovinah, zato se raje poslužujem nakupovanja preko spleta.
Izkušenj z nakupi bele tehnike prek spleta nimam.
Prek spleta kupujem specifične tehnične zadevščine in materiale, ki jih potrebujem pri delu in za moj hobi. Prek spleta kupujem tehnično strokovno literaturo in nekatere knjige, ki jih pri nas ne morem dobiti. Prek spleta sem kupila že tudi nekaj oblačil (za dojenje) in trak za nošenje otroka, tukaj:
E-bay (še) ne uporabljam.
Tudi sama v naslednjih tednih kupujem indukcijsko kuhalno ploščo. Najprej bom preverila ponudbe naših trgovin (na spletu) in v katalogih izdelkov, potem bova šla z možem na obhod po trgovinah, nato se bom posvetovala s tistimi ki jih že imajo, šele nato pa se bom odločila za nakup (verjetno v trgovini).