Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Kupujem avto MOŠKI pomoč

Kupujem avto MOŠKI pomoč

Prosim ženske, da se za začetek – v kolikor boste komentirale, ne osredotočate na iiii ta avto je res lep, nora barva, pa uuu črna streha…
Res so zaželjeni moški komentarji, ženske pa v kolikor se spoznate tudi seveda – vsaka pomoč je dobrodošla.

Dolga leta sem vozila, oziroma še vozim star, res star Clio. Na avtomobile se ne spoznam nič in moj partner pravi, da novega avta res ne potrebujem. (noče prispevat). Ni stvar v tem ali v tem, da bi sedaj vi komentirali najin odnos. Glede tega prosim obvoz.

Kupujem avto. SAMA. Brez pomoči kogarkoli.
Imam vredu plačo in službo za nedoločen čas. Moja plača znaša okrog 1400e, odvisno koliko imam nadur. Recimo 1200 brez nadur. Drugih kreditiv nimam, imam pa mesečni izdatek 200e za neko neimenovano zadevo.

zaljubila sem se v Citroena C3. Bila je neka akcija 10.700e. Sploh ne vem, če še je ta akcija. Gledam avtomobile v tem rangu, torej 13 je zame že preveč.
V ta rang pride še Clio, Hjunday i20, vglavnem vsi ta čisto majhni avtomobili. Ne želim si čisto majhnega avtomobila, recimo Škoda fabia DA, Škoda citygo NE. Toyota i go ne, Twingo ne, …

Rada bi, da moj avto pride iz Postojne do Ljubljane po ac in po stari cesti in da zmore vsaj srednje vzpone. (da glih ne crkne sredi klanca, alpa da moram v derugi po klancu vozit). Potem problem je turn+bina, ker so baje drage, če se okvarijo. Svoj avto bom v celoti financirala sama in tudi skrbela za tehnične preglede in podobno. Torej ne želim veliko dodoatnih stroškov, tudi čimnižji strošek zavarovanja.

Moje potrebe so večinoma mestne (Postojna z okolico, medkrajevne PO – Bistrica, Po – Logatec, Po – Ljubljana, Po – Koper). Torej občasno oprvim vožnje daljše od 30 km, večinoma pa sem znotraj 30 km.
Ne rabim nobene prestižne dodatne opreme, le klimo in radio, vse najosnovnejše. Bi pa izbrala barvo – ja ženska sem in mogoče bi pri Cliu izbrala zatemnjena zadnja okna, otroke imam. C3 ima turbino, zato se bolj nagibam k kakemu avtu, ki je nima, sicer sem pa zaljubljena v C3ja.
Odločila se bom racionalno in nečustveno, moje finance so strogo omejene.
Mi lahko kako pomagate? Svetujete in poveste kako naj se lotim vsega skupaj.

Zanima me tudi o lizingu – ali s tako plačo potrebujem poroka? Ker želim avto kupiti sama, brez vmešavanja kogarkoli, ki mu ni do tega. Imam 5000e za polog.

Moj mož mehanik pravi, da je Citroën boljša izbira kot Renault. Izmed vseh naštetih pa bi on izbral Hyunday i20. So dobri avti.
Turbine niso več takšne kot nekoč in se ne pokvarijo.
Poglej Hyunday i20 1.0 T-GDI DCT z vso opremo. Močan dovolj, porabi 4,5l
Če kupiš novega dobiš 5 let garancije.
Vso srečno!

jaz se kar strinjam…..avto s klasičnim motorjem, ne mlinček z majhno kubaturo in turbino. Kaj veliko izbire nimaš, jaz bi svetoval kar rabljen avto, star okoli dve leti…..praviloma bencinski modeli nimajo veliko kilometrov, leto ali dve star avto pa je še vedno v garanciji…..

nova
Uredništvo priporoča

Sam kot moški si ogledujem manjše avte, ki manj porabijo in predvsem so primerni za mestno vožnjo. Zelo mi je bil dolgo časa všeč volkswagen lupo oziroma vsi hatchbacki. Samo če maš zadek odrezan kot bi nekdo zamahnil s sekiro potem je tudi dosti večji zračni upor, saj se zadaj potem zrak vrtinči.

Po naključju je naneslo, da sem dobil v roke nisan mikro 2004 letnik. Sprva se mi je avto zdel obupen samo s časom sem dojel, da so ga dobro zasnovali. Imam relativno močno mašino in za avto, ki je pod eno tono je pravi dirkalnik na kratke proge. Zelo hitro speljem na semaforjih in tudi na avtocesti se obnese. Tako, da si ogledujem trenutno nisan mikro 2011 letnik za nakup.

Se stinjam za Micro, je zakon, še večji pa Honda Jazz, ki jo furava midva. Super avto.

Kateri model c3 pa je deset jurjev?

Kupi rabljen avto. Mislim, ob taki plači dati toliko denarja za avto … Partner ima prav, da noče prispevat.

Jaz ti toplo priporocam, da uporabljas javni prevoz.

1. Glede avta nimaš praktično nobenih omejujočih tehničnih zahtev.
2. Glede financiranja pa tako. Avti so sedaj neprecenljivo poceni. Tko da Citroen C3 dandanes stane tudi manj kot 13k€. Ampak financiranje je pa pri avtoprodajalcih nuja. Če hočeš brez tega je cena višja. Poglej si tale video. https://www.youtube.com/watch?v=0S9cQOPxzfg

če ni avtomatik ga ne kupim.

Torej se vam zdi moja plača prenizka za nakup novega avtomobila? Clio je 11 osnovni model.

Lepo in vljudno vas prosim, da ne komentirate odnosa zakaj in če bi moral partner nekaj prispevat ali ne prispevat, ker se boste zapletle in mojega vprašanja ne boste več obravnavale. Zato bi raje moške odgovore, ob predpostavki, da avto kupujem sama. Samo to in mojo plačo upoštevajte, nič drugega. Razlogi so vam lahko skrivnost.

Jaz bi vzel i20 z navadnim motorjem največjo kubikažo, ne bi neke 1.0 navite s turbinami ipd.

Warburg, trabant, Smart – Daimler AG, twingo, kia ceed, seat leon, skoda, ford, clio, audi A 1, wv golf …

Za polog za lizing je ponavadi 20- 30{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} pologa, kar imaš dovolj. Ne rabiš poroka. Novi avti imajo po večini že kar vsi turbine. Nisi pa več tak bav bav kot včasih. Treba je delat redne servise, pa po možnosti na krajše intervale, kot to danes priporočajo proizvajalci. Za c3 lahko rečem le, da ga ima prijateljica in ji stalno nekaj elektronika nagaja. Od park senzorjev, radia, alarma,… Ampak to je pri njenem avtu, za ostale ne vem.
Če ni akcije, bo 10 000€ za ta razred avta kar premalo denarja. Jaz bi gledal za leto ali dve starega. Tudi, če ga imaš namen voziti dalj časa. Lahko pa pogledaš še kakšno fiesto, corso,…

pri malih avtih je da zelo malo izgubljajo na ceni in se ne splača kupit malo rabljenega, ko je ravno iz garancije. Najbolj kvaliteten od naštetih je Hyundai in ima tudi malo višje postavljeno ceno ob enaki opremi. Vzemi C3 če ti je všeč. Itak moraš vzeti lizing, če hočeš imeti 5 let garancije. Je pa cca 12000 da je lepo opremljen….mislim da je 82KM brez turbine

Ugoden leasing je še vedno nekaj preplačila – glede na čas leasinga.
Avto je kot čevlji – pojdi v salone in se vsedi vanj, pelji na testno vožnjo … bož že začutila kaj ti ustreza.

Kaj pa se zgodi z avtom, če se meni kaj zgodi? Recimo rak pa smrt. Ali kaj podobnega. Pa imam lizing?

Kupi rabljenega, če si se zagrela za tazadnji model C3, mislim, da obstaja od 2016, lahko dobiš za manj kot 9 jurjev z malo kilometri, pa še malo se izpogajaš, mogoče prideš za 8500 skozi, pa avto kot nov, pa ne rabiš nobenih akcij lovit.

Mi imamo 3 leta starega peugeota 2008, ki je praktično isti avto z drugo značko, samo SUV varianta. Bencinski 3-valjnik 1.2 litrski brez turbine imamo, enak kot v citroenih, pa ima več navora in moči od prejšnjega 1.4 litrskega 4-valjnika, pa še lepše se pelje, čeprav je težji avto od prejšnjega.

Lahko pa tudi peugeota 208 gledaš, ima isto tehniko in številne lastnosti kot c3, mogoče bi ti podobno odgovarjal, samo ta je bil dlje na tržišču za ekvivalent te generacije kot je zadnja pri c3, tako da ga dobiš še ceneje rabljenga.

Z vidika tehnike in zanesljivosti ti jaz priporočam par let staro toyoto yaris ali pa hondo jazz, to so najbolj hvaljeni in najbolj zanesljivi mali avti, seveda bencinca. Pač, če te res zanima nasvet glede tehnike in ne lepota in zaljubljenost.

Da. Če se ti zdi, da bo tvoja plača prenizka, se ne spuščaj se v nov avto. Jaz imam višjo plačo od tebe, pa ne kupujem novih avtov, mi je škoda denarja. Če ti je v redu, da boš eno mesečno plačo na leto stran vrgla na izgubi vrednoti, potem pa kar zagrabi. Meni ni.

New Report

Close