Kupujem gravirski laser
Laser bi služil le za graviranje v les.
Vem da laserji stanejo tudi 5000 in več, a tako dragega za graviranje v les ne potrebujem.
Ima kdo predlog, oziroma izkušnjo o tej aparaturi?
Mora biti obvezno laser peches, rabim za logotip, mnogo logotipov, primer kot je na sliki.
Tukaj poglej, samo se mi zdi da ne pise cena …
Za graviranje lesa potrebuješ precejšnjo moč. Za kak smiseln rezultat, vsaj 20W. Tak laser pa nikoli ni bil pod par jurjev. Za par sto evrov dobiš kitajčke z laserjem moči okoli 1 ali 2 W, kar zadostuje za graviranje tankega belega papirja. Ampak res zelo tankega. Veš, se ne da v litrsko flašo spravit 50 litrov vina, pa če si to še tako želiš.
Hvala za tvoj konstruktiven odgovor, tudi sam sem bil takega mnenja, le potrditev sem rabil.
Iskrena hvala še enkrat. Torej evre šparat in kupit laser kot bog zapove.
Če kupiš neko rabljeno robo, bo laser zelo verjetno tipa Nd:YAG, pri čemer moraš upoštevati, da ima tak laser izkoristek nekje ~1{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. Se pravi če hočeš 20W moči žarka, bo priključna moč izvora nekje 2kW.
Če pa hočeš novejšo zadevo (CO2 ali polprevodniška roba) bo pa treba kar seči v denarnico…
A meni, ki sem ti predlagal naj ekološko, ter najcenejšo varianto, pa ne?
Pa še za špricer bi ti ostalo od te investicije. :)[/quote]
Joj oprosti, šele zdaj sem dojel zgoraj napisan tvoj tekst. Pač kasno paljenje.
Tle bi ostalo dnarja za par taužent litrov špricerjev:)))
Že skoraj 10 let režem z laserjem. Predvsem les. Na spletni strani sem pripravil en krajši vodnik, na kaj paziti pri na kupu.