Kupujem sušilni stroj – pomoč
Zdravo.
Jaz sem pred kratkim kupila Bekov sušilec s toplotno črpalko, za katerega sem se odločila predvsem zaradi 5-letne garancije. Kolebala sem med njim in Boschem, ki sem ga imela prej in je izdihnil pod težo let.
Saj načeloma sem zadovoljna z njim, a motijo me naslednje stvari (če je kak poznavalec tukaj, bi bila vesela pojasnitve):
– perilo se posuši dobro le na programih extra dry in cupoard dry, in program duvet mi je puhovko res super posušil; ostali programi ne posušijo do konca
– perilo je v 9kg bobnu, ki ga nikoli ne nabašem do nezavesti, bistveno bolj zmečkano kot v Boschovem 7kg bobnu?!
– filter za čiščenje muck je dvojen in precej neroden za čistit
– določena oblačila, stara, že večkrat posušena v starem sušilcu, so se mi skrčila – čeprav NAJ bi bila ključna prefnost toplotne črpalke, da suši na nižjih temperaturah dlje časa.
Torej če skrajšam – naslednji bo verjetno spet Bosch ali pa Miele, če mi ga bo kdo častil, heh.
Upam, da sem ti kaj pomagala in javi, kaj si kupila.
Jaz imam Gorenjevega s toplotno crpalko in inverter motorjem. Prejsnji stroj ni imel toplotne crpalke in sem imela nenormalno veliko vlage v prostoru ob susenju, zdaj ni vec tega problema. Inverter motorji so pa tisji in imajo daljso zivljenjsko dobo. Sem zelo zadovoljna, edino kar mi vcasih manjka je moznost izbire susenja na nizji temperaturi, kar sem slisala, da nekateri imajo.
To je skregano z logiko, jz to svoji tupim, per na 40, zakaj bi razpadla?
Potemtakem je ne smeš oblečt…tvoja telesna temperatura je nekje 36,7stopinj….že preveč za ta materjal…boh ne daj ( ki ga ni), da te še sonce mal pogreje sl pa imaš vidoko vročino v taki majici…
Dumb ass motha fucka…kje je tle logika?
Sušilni stroj, 20.07.2021 ob 20:54
Kupujem sušilni stroj in vas prosim za informacije, izkušnje. Kaj mi priporočate? Jaz o tem nimam pojma . Sušimo pa samo v sušilnem stroju, če vam to kaj pomaga. Cena do 700€. Hvala že vnaprej!!!
če ga res ful rabiš vzem Miele. Ma satast boben, poraba energije je med najnižjimi, je tih, cote pa kar trajajo. MI ga mamo ene 5 let, rabimo 2 družini, ni da ni. Dela BP
vsekakor karkoli boš nabavla, glej da bo učinkovitost sušenja a (miele je v tej klasi za druge ne dam roke v ogenj), da je inverter, da ma sistem toplotne črpalke, da maš opcijo nižanja temeprature sušenja (sušiš pikič dlje, so ti pa cote hvaležne) in da je vsaj tolk velk kt pralc, boljše je če je večji
Para je okej ni pa nuja
če zmanjka za milčija, kak beko, morda bosch. Gorenja, candyja raje ne. Morda še kak AEG
Povejte no poznavalci, 20.07.2021 ob 22:57
Inverter načeloma za sušilni stroj ni bistvenejšega pomena, kajti moč vrtljajev je precej konstantna.
Ne razumem pa, kaj imaš v mislih z ‘nižjo temperaturo’? Program ‘Gentle care’?
eni sušilci majo možnost nižanja temperature..to je funkcija ki jo vklopiš, oz je ponekod že vklopljena (občutljivo perilo in podobno)
zniža temperaturo zraka, ki suši perilo in s tem manj uničuješ perilo
Ena pupa, 21.07.2021 ob 01:45
Tudi pomislim ne da bi imela susilni stroj v hisi. Mati narava to najbolje opravi.
A res? Pozimi pa ko je megla tudi zunaj sušiš? Meni pa na kraj pameti ne pade da bom imela neka stojala z cunjami pozimi po hiši.
Sušilec je res zelo praktična stvar.
Jaz ga uporabljam samo za rjuhe, prevleke za kovtre, kuhinjske krpe, brisače, kakšne nogavice in navadne spodnje gate. Vse ostalo se suši na zraku, ni sušilnega stroja, ki ti ne bi uničil cunj. Tudi Miele “satast boben” je sranje, reklamirajo češ da ni treba likat, v resnici si v teh sušenih cunjah kot nek revše, če ne prelikaš robov in šivov.
Za to, kar pride v poštev za sušenje, dam naslednjič max. 500€, več niso vredni.