Kupujemo hišo , nore cene v Ljubljani
Stanovanje bomo prodali, gledamo pa hiše.
Najprej smo gledali Lj, to so take cene da te kap. Ampak saj bi človek plačal, a nima za kaj plačati, grde hiše, neurejene ulice. V Šiški smo gledali eno zanemarjeno hišo iz 70-ih let, total razsulo, za 350.000 EUR. Ma za ta denar dobim novogradnjo. Meni je lepše malo izven, tam do 10- 15 km izven LJ. V okolici so lepše hise in bolj urejene, v LJ se mi zdi da je redko katera hiša urejena. Kolega ima luksuzno stanovanje v vila bloku v Rožni dolini, zraven pa ena podpirajoča delavnica s hišo vse razmetano okoli, ograje nagnite. Mene to moti.
Gledala sem Proti Vrhniki, proti Domžalam, Grosuplju. Kaj mislite? Kje bi vi živeli?
Jaz bi šla malo ven iz Lj, toliko da si še vedno zelo blizu. Cene takoj padejo, čeprav je tudi okolica draga, a ne toliko. Se mi pa zdi da eni postavijo kar eno neumno ceno, pa čakajo če se najde kakšen norec ki bo to plačal. Vtipkaj na nepremicnine.net iskalnik 1 milijon do 2 milijona pa boš našel slabše hiše kot tiste za pol manj denarja.
Sedaj bo tisoč in eno mnenje. Jaz tudi iščem. In moram reči da je res, ta lepe hiše niso v Ljubljani, ampak izven, v okolici. V Lj so tudi take luknje da se obrneš ker ne moreš verjeti da v takem ljudje živijo. Še za živali ni primerno. Se pa tudi v Lj najde kaj pametnega, za solidno ceno,vsamo je treba iskati. Tudi jaz iščem in sem tudi jaz tisto hišo v Šiški gledala, agentka mi je direktno rekla, da lastniki nočejo spustiti, da ona ve da se za ta denar ne bo prodalo, a lastnik trmari. Išči, glej, pa potem presodi, kaj je za vzeti. Ne smeš se zaljubiti v neko lokacijo, ki jo potem preplačaš. To se dogaja v Kranju trenutno parcel ni, tiste ki so , imajo enormno visoko ceno.
Tebi se pa vidi da ne poznaš nepremičninskega trga. Ne moreš primerjati Clia z prodajo hiše s parcelo ki se išče. V Kranju parcel ni, en jo pa v Primskovem prodaja za 300 EUR/m2. Noče spustiti, čaka na nekoga ki bo to pripravljen plačati. In enkrat jo bo. Če bi bilo več ponudbe, do takih absurdov ne bi prihajalo. Sedaj se pa počasi dozira parcele , čeprav je zemlje veliko, a s tem se cena navija v nebo. Kar poglejte kakšne so cene okoli Domžal…
Tebi se pa vidi da ne poznaš nepremičninskega trga. Ne moreš primerjati Clia z prodajo hiše s parcelo ki se išče. V Kranju parcel ni, en jo pa v Primskovem prodaja za 300 EUR/m2. Noče spustiti, čaka na nekoga ki bo to pripravljen plačati. In enkrat jo bo. Če bi bilo več ponudbe, do takih absurdov ne bi prihajalo. Sedaj se pa počasi dozira parcele , čeprav je zemlje veliko, a s tem se cena navija v nebo. Kar poglejte kakšne so cene okoli Domžal…
[/quote]
Ja, verjamem, ja. V Sloveniji je samo nekaj stotistoč hiš in stanovanj na dva milijona prebivalcev, tako da res ni izbire in moraš kupit po katerikoli ceni.
Ok, ampak da pa greš iz garsonjere v hišo na Vrhniki, je pa morala dosti denarja dodati. Ker Vrhnika ima visoke cene. In zakaj ni zadovoljna? Vrhnika ima hitro povezavo , zaradi avtoceste.
[/quote]
Čist vseeno če se iz Izole vozi v Lj v službo po AC. Vse kar je izven obvoznice je vseeno če kupiš v centru NM.
Kdor išče ta najde. Moja znanka je plačala akontacijo za Koseška okna, dala bo skoraj 400.000 EUR za stanovanje. Jaz ne bi nikoli toliko plačala. Jaz bi šla tudi malo izven, ker je v LJ res težko kaj dobrega najti za normalni denar, malo izven najdeš več izbire (to mislim max do 20 km). Ker eni tudi Trebnje opisujejo kot streljaj od Lj
Čist vseeno če se iz Izole vozi v Lj v službo po AC. Vse kar je izven obvoznice je vseeno če kupiš v centru NM.
[/quote]
Smešno, sedaj pa vsi tu pišete, kako je fajn v LJ, a ko bi bila tema kontra, bi vsi pljuvali v Lj. In iz Vrhnike prideš do Lj v 15 minutah. Iz Novega mesta do Lj pa rabiš eno uro. Je razlik
Smešno, sedaj pa vsi tu pišete, kako je fajn v LJ, a ko bi bila tema kontra, bi vsi pljuvali v Lj. In iz Vrhnike prideš do Lj v 15 minutah. Iz Novega mesta do Lj pa rabiš eno uro. Je razlik
[/quote]
Enkrat Ljubljančan, vedno Ljubljančan. Ne grem ven. Ja iz Vrhnike si v 15min do table Ljubljana. TABLE! Če ni zimskih in poletnih zastojev.
Te cene so večinoma prenapihnjene. Ker zadevo spremljam že nekaj časa, vem, da se določena stanovanja in hiše v Lj prodajajo po 10 let. Vsako leto spustijo ceno za kakih 10 K. Pač narod da oglas, napihne ceno in čaka leta in leta, ker jim itak ne gori voda. Če prodajo, prodajo, če ne ne. Ali pa ruknejo gor eno enormno ceno, potem se pri dejanski prodaji pa zdilajo tako, da cena pade tudi za 80 k. ali več.
Brez veze, tiste cene je bedasto gledat, ker so čisto nerealne.
Imam identično izkušnjo izpred dveh let. V Ljubljani na prodaj samo grozljive podrtije, pa še te za veliko denarja. Čim je bila kolikor toliko spodobna hiša, je takoj stala čez pol milijona.
Lokacije pa tudi uboge. Že res, da v Ljubljani, ampak stlačeno med pet drugih hiš ali pa tik ob zelo prometni cesti ali pa na parceli max. 200 m2. Utesnjeno, sosedom pod nosom, brez zasebnosti, hrupno, brez prostora za parkiranje.
Potem smo kupili hišo 12 km iz LJ, v okolici Grosupljega. Milina.
Ni vse v Ljubljani deluxe. Imaš take ulice, lokacije, da je okolica deluxe ne pa Lj. Gledaš parcele, utesnjene, sosed ti diha za nosom, parcele velike 250 metrov, vse nemarno, ceste zrukame, nobenega pločnika, nič od urbanizacije, cene pa zelo visoke. Sosednje hiše vse zanikrne. Tudi glede povezav, če živiš v Vižmarjih, Zalogu, Mostah, se voziš do mesta tudi pol ure. Dobre povezave so kakšna Celovška, ker si mimogrede v centru ali na avtocesti.
Dvonadstropna hiša, neto stanovanjske površine 250m2 stara 40let, ohranjena, rob centra, center je na sprehajalni razdalji, na parceli 1000m2, zraven vpadnice, več OŠ in vrtcev, zd vse v radiju manj kot 500m, bus po ulici (3 različne številke), šoping center nekaj km stran. Hiša na sredi zelene parcele, najbljižji sosed približno 100m stran, tudi s hišo sredi parcele.
Kolikšna bi bila cena hiše po vaše?
Hišo staršev, iz 60. let, neuporaben tloris, hiša ni bila vzdrževana, ima pa za ljubljanske razmere veliko parcelo in je 500 m od obvoznice. Hišo bo kupec verjetno podrl, če je pameten, ker se je obnavljat ne splača (nihče od otrok in vnukov se ni odločil, da bi jo prevzel …). Prodali smo jo za dobrih 300.000 evrov. Če povem, da v hiši od skoraj 200 kvadratov ni mogoče urediti treh otroških sob in dveh kopalnic, sem verjetno vse povedala. Ni možno, pa imam zelo veliko domišljije – v stanovanju 70 kvadratov imamo tri otroške sobe.
Če nimaš pol milijona, pozabi na “normalno” hišo s kolikor toliko parcele v LJ.
Mi smo hišo v Lj prodali, ker bi za obnovo dali 200.000€, da bi hiša bila tisto kar pač hiša mora biti, kupec je bil presrečen, mi pa še bolj, imamo hišo 100km iz Ljubljane z vsem luksuzom, od bazen, do spiral, obiski imajo kje parkirati, v hiši ni da ni, predvsem pa v hiši ni plesni, ne zaudarja po odtokih, se nam ne mašijo……
Kupec naše hiše pa je še vedno v velikem kreditu in kolikor mi je znano poskuša sanirati vlago oz. zračenje hiše, da o ogrevanju ne govorim.