Kupujmo lokalno, zastrupljeno z pesticidi.
hehe tepci…vedno bolj se zapletste v lastne mreze…tu mislim predvsem glupo drzavo in te razne inspekcije….eko bio sploh ne obstaja…..obstaja zgolj biolosko pridelovanje hrane ki temelji na bioloskih, fizikalnih in kemijskih zakonitostih in medsebojni interakciji….zakaj je bil v moki insekticid?ker nihce ne bi uzival moke v kateri bi bile vešče ne…zakaj so v peskah pesticidi…le kdo od vas bi jedel jabolko v kateri js bila licinka ali ima ozig?in pol se cudite kot kura dreku…tepci
Ja, 11.11.2024 ob 21:05
Ko berem ta članek, se mi zdi, da pomeni Eko,Slovensko in ostalo sranje , največji zdravstveni rizik za potrošnika.
.dnevnik.si/slovenija/koktajl-pesticidov-v-grozdnih-peskah-biocid-permetrin-tudi-v-ekoloski-moki
zaradi dvoličnosti.
Preparati drevesa neem so kao dovoljeni v eko pridelavi. Ker je kao naravno sredstvo.
Noben pa ne napiše, da neem vsebuje zelo strupen insekticid PERMITRIN.
zato260, 12.11.2024 ob 10:46
evo
https://www.futunatura.si/neem-v-prahu
še poješ ga lahko
Čisto naravno
Uvoz iz kje? Kitajska, Indija, Pakistan,….?
da ne bi mislili, 12.11.2024 ob 10:19
Kmet ima njivo na kateri prideluje slovenski krompir in zelje. Hkrati vzame vsako leto par šleparjev uvoženega krompirja in zelja in ga prodaja kot svojega.
Mislim da je to pri nas res največji problem. Ob tem pa nobene kontrole koliko kmet res pridela in koliko proda.
Slo zakonodaja ima nekaj več prepovedi pri uporabi fitofarmacevskih pripravkov, kar pa ne pomeni da jih kmetje v resnici ne uporabljajo. Nikoli ne veš kaj je res na policah.
Bio/eko iz tujine ni nič boljše kot bio/eko iz Slo, oboje pa verjetno sploh ni bio/eko. Ker bio/eko za masovno pridelavo sploh ni možno. Mogoče je malo manj “pošpricano”.
Vsak ki sam prideluje sadje in zelenjavo ve, kakšna je, če jo nič ne špricaš in taka nima kaj dosti skupnega s tisto na trgovskih policah.
Po drugi strani pa kmet živi od tega in če bi sadil in nič pametnega pridelal, lahko kar zapre to svojo “štacuno”.
Sigurno pa bolj zaupam slo kmetu kot neki ultra masovni Italjanski, španski, nizozemski in v zadnjem času poljski zelenjavi in sadju.
S niste se nedolgo nazaj hvalnice peli tem kmetom, ki nam prodajajo vso to zastrupljeno hrano… Ko so se svaljkali po cestah s traktorji in protestirali jih je folk podpiral… Jaz sem že takrat rekla, da vem da nam prodajajo isto zastrupljeno kot tujci, le pod oznakami eko domače, lokalno in krepko dražje, zastrupljeno pa prav enako
Nobena zelenjava ali sadje ni ne bio ne eko. Živim na Gorenjskem zraven zelo znane gostilne kjer imajo tudi gajbice z zelenjavo ki jo enkrat na teden pridejo iskat Ljubljančani. Vidim po velikih avtomobilih ki imajo lj registracijo in potem ponosno nesejo svojo gajbico v avto. Mislijo kaj so dobili s tisto gajbico ampak v resnici pa gostilničar služi s tem da poceni kupi vso drobno zelenjavo pri okoliških velikih kmetijah ki vedno vse špricajo. Zgleda pa zelo bio. Tisti drobni.krompirčki in jabolka. Sramota.
Julij Cezar, 11.11.2024 ob 21:36
hehe tepci…vedno bolj se zapletste v lastne mreze…tu mislim predvsem glupo drzavo in te razne inspekcije….eko bio sploh ne obstaja…..obstaja zgolj biolosko pridelovanje hrane ki temelji na bioloskih, fizikalnih in kemijskih zakonitostih in medsebojni interakciji….zakaj je bil v moki insekticid?ker nihce ne bi uzival moke v kateri bi bile vešče ne…zakaj so v peskah pesticidi…le kdo od vas bi jedel jabolko v kateri js bila licinka ali ima ozig?in pol se cudite kot kura dreku…tepci
Ti si nekaj oreng strupenega pojedel, da še pisat več ne moreš. Trajna okvara možganov. Če so seveda sploh kdaj bili normalni razviti in zdravi?