Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kurentovanje na Ptuju

Kurentovanje na Ptuju

Lepo je, da se ohranjajo tovrstni običaji kot je kurentovanje na Ptuju, a zakaj morajo vsako leto ali na vsakih nekaj let nastopati vedno isti glasbeni gosti?

Karte so precej zasoljene. Bi že pričakoval nekaj boljših glasbenih gostov kot so tisti, ki se poslušajo že 30 in več let.

Karneval in vso to pustno dogajanje na Ptuju bi se moralo bolj odpreti na zahod. Sedaj se zdi, da je osredotočeno izključno na Balkan. Mar Perutnina Ptuj kot sponzor nima dovolj denarja, ali pa da bi se pridružil še kakšen močen sponzor, da bi financiral dogajanje, ki bi bilo namenjeno širši množici tudi po Evropi?

Ravno zato pustni karneval na Ptuju še vedno ni dovolj prepoznan po Evropi, kaj šele drugje po svetu.

Dajte povedat mnenja. Sam se dogodkov ne bom udeležil, ker me vedno ista scena preprosto ne zanima več.

Živim na Ptuju in prav zaradi te balkanske scene nikoli ne grem v njihov šotor. Karte vsako leto dražje, folk itak bolj pijančuje..to zame ni noben pustni običaj, ampak norišnica in komak čakam, da se konča.

Ja, se strinjam in dodajam, da je fašenk na Ptuju na napačni poti! Ampak ve se kdo stoji za tem in dokler bo on tam, bo to tako! Politika 🙁

Jaz bi te norosti skrčila na eno urno dogajanje dnevno, brez glasbe. Da se predstavijo maske in običaji in to je to. Na običajih je bedno služit. Kogar zanimajo maske, bo prišel pogledal kakšno razstavo in odšel domov. Ostalo je brain balast.

Odgovor na objavo uporabnika
Grenivka422, 15.02.2025 ob 13:06

Jaz bi te norosti skrčila na eno urno dogajanje dnevno, brez glasbe. Da se predstavijo maske in običaji in to je to. Na običajih je bedno služit. Kogar zanimajo maske, bo prišel pogledal kakšno razstavo in odšel domov. Ostalo je brain balast.

No no, brain balast je tale forum, pa si na njem.  Korantovanje in karneval in  dogajanje ob tem je v naših krajih tradicija in ponos, ki nas dela prepoznavne. So pa žal ta dogodek ugrabili politiki, ki jim je mar le denar in oblast.

HALOŽANKA, 15.02.2025 ob 13:13

No no, brain balast je tale forum, pa si na njem.  Korantovanje in karneval in  dogajanje ob tem je v naših krajih tradicija in ponos, ki nas dela prepoznavne. So pa žal ta dogodek ugrabili politiki, ki jim je mar le denar in oblast.

Na ptujsko kurentovanje sem hodila leta in leta, res brain balast in pijančevanje. Forum je pa zelo koristen. Sploh ko so teme o dolžinah penisov in lažnih kadrovnicah. Politiki so pa vse ugrabili ne samo dogodke.

Uničili so dediščino s tem balkanizmom in pijančevanjem in ga raztegnili na cel mesec. Folk pa itak rabi razlog za pijančevanje in razvrat, zato pa gredo in zapravljajo denar po nepotrebnem.

Grenivka422, 15.02.2025 ob 13:43

Na ptujsko kurentovanje sem hodila leta in leta, res brain balast in pijančevanje. Forum je pa zelo koristen. Sploh ko so teme o dolžinah penisov in lažnih kadrovnicah. Politiki so pa vse ugrabili ne samo dogodke.

Ti grenivka lepo tih bod, ker nis vedela kaj je ščebetinka.

v eni temi včeraj, 15.02.2025 ob 13:51

Ti grenivka lepo tih bod, ker nis vedela kaj je ščebetinka.

Ne rabim vedet.

Se strinjam z grenivko, teme o penisih so še kako poučne.

Vidiš ti si samo hodila, jaz pa sem del tega! Saj veš kakšna je razlika? Brain balast je kakor kdo vzame, če v korantovanju vidiš samo to, pač ne greš, greš pač na poučen forum in se česa novega naučiš, pa je 🙂

Sem Ptujčanka, tukaj rojena in tukaj živim, pa me karnevalska dvorana ne bo videla. Zakaj? Zaradi preveč balkanizma in pijančevanja. Karte več kot samo drage. Za koga? Za Željka Bebeka? Severino? Dogodek, ki predstavlja slovensko kulturo, bi morali predstavljati pretežno samo slovenski pevci. Vrhunec bi bil pridobitev kakšnega svetovno  znanega imena. Tako bi se o našem karnevalu govorilo tudi širom Evrope. Najbolj ironično je, da imajo veliko bolj “slovensko” kurentovanje v Clevelandu, ZDA. Nisem še slišala, da bi tam nastopil kakšen glasbenik iz juge. Kurentovanje na Ptuju naj postane ponovno slovensko. Verjemite mi, da so ljudje že naveličani enih in istih imen. In to govorijo celo tisti, ki sicer obožujejo balkansko glasbo. Organizatorji naj se zamislijo.

HALOŽANKA, 15.02.2025 ob 14:01

Vidiš ti si samo hodila, jaz pa sem del tega! Saj veš kakšna je razlika? Brain balast je kakor kdo vzame, če v korantovanju vidiš samo to, pač ne greš, greš pač na poučen forum in se česa novega naučiš, pa je 🙂

Morda sem se narobe izrazila. Glasbeni del je balast, všeč pa mi je, ko pa se na ulicah odvijajo običaji, domačini pa kaj povejo. Brez nekega glasbenega cirkusa. To sem mislila

Podobno je v Metliki kjer sem bila, pa Vrhnika barjansko življenje. Žal pa politika in muzika preglasijo običaje. Sploh SDS ali sd. Isto sranje.

Grenivka422, 15.02.2025 ob 14:16

Morda sem se narobe izrazila. Glasbeni del je balast, všeč pa mi je, ko pa se na ulicah odvijajo običaji, domačini pa kaj povejo. Brez nekega glasbenega cirkusa. To sem mislila

Podobno je v Metliki kjer sem bila, pa Vrhnika barjansko življenje. Žal pa politika in muzika preglasijo običaje. Sploh SDS ali sd. Isto sranje.

Veš kako je, vzameš kar ti je všeč in odmisliš kar ti ni! Kar se politike tiče, pa dvomim, da za tem balkanizmom stoji SDS, če bi bili oni, bi po Ptuju skakali Prifarci 😉

Glasbena ponudba je za bruhat! Samo balkanska muzika + čuki

Velika Kotla, 16.02.2025 ob 07:22

Glasbena ponudba je za bruhat! Samo balkanska muzika + čuki

Sem šla prav pogledat, ni tak hudo, je še Kreslin, Umek in Emkej, Dubioza kolwktiv niso slabi, Bebek pa res ne vem kakšno glasbo ima, verjetno je kaj bedastega kot en Grašo. Vsaj vendov tipa Modrijani ni, vsaj to. Problem je, da večina ljudi nima izbranega okusa, če bi jim dal Koala Voice, ki so vrhunski, saj bi se zgražali.

helsinki23, 16.02.2025 ob 08:59

Sem šla prav pogledat, ni tak hudo, je še Kreslin, Umek in Emkej, Dubioza kolwktiv niso slabi, Bebek pa res ne vem kakšno glasbo ima, verjetno je kaj bedastega kot en Grašo. Vsaj vendov tipa Modrijani ni, vsaj to. Problem je, da večina ljudi nima izbranega okusa, če bi jim dal Koala Voice, ki so vrhunski, saj bi se zgražali.

Še cene swm pogledala, spet nič posebnega. Kreslin z dvema spremljevalnima skupinama je 16 evrov. Se mi zdi malo oz ok. Ne vem kaj bi radi, vse stane.

V Sloveniji greš na tako prireditev, kot je kurentovanje, pa si videl vse, kar se na koncertni sceni v Sloveniji sploh dogaja. Vedno eno in isto, za povrh pa še drago. Kdaj bomo se odcepili od juge?

Anonimno 6430, 15.02.2025 ob 12:37

Lepo je, da se ohranjajo tovrstni običaji kot je kurentovanje na Ptuju, a zakaj morajo vsako leto ali na vsakih nekaj let nastopati vedno isti glasbeni gosti?

Karte so precej zasoljene. Bi že pričakoval nekaj boljših glasbenih gostov kot so tisti, ki se poslušajo že 30 in več let.

Karneval in vso to pustno dogajanje na Ptuju bi se moralo bolj odpreti na zahod. Sedaj se zdi, da je osredotočeno izključno na Balkan. Mar Perutnina Ptuj kot sponzor nima dovolj denarja, ali pa da bi se pridružil še kakšen močen sponzor, da bi financiral dogajanje, ki bi bilo namenjeno širši množici tudi po Evropi?

Ravno zato pustni karneval na Ptuju še vedno ni dovolj prepoznan po Evropi, kaj šele drugje po svetu.

Dajte povedat mnenja. Sam se dogodkov ne bom udeležil, ker me vedno ista scena preprosto ne zanima več.

SPloh ne bom prebiral komentarje ker jih no nekaj da je to potrebno omejit

Kot Ptujčan vam sporočam da zagrenjencev sploh ne rabimo

8marec je totalno ne dobrodosel

Tezava pa je sedaj ob vsem tem dogajanju SPROŠČEN SE IT ZABAVAT

KER IDIOTSKA JE GOLOBOVA VLADA MALO MORJE ŠTIHARJEV SPUSTILA V NOTRANJOST NAŠE DRZAVE

ZIVEL KURENT ,KORANT IN VSI PUSTNI LIKI KI SO PREZIVELI VEČ VOJN KRALJEVIN IN OSTALE OBLASTI NO SVOBODA PA JIH ZNA UNICIT

Timar55543, 16.02.2025 ob 09:15

SPloh ne bom prebiral komentarje ker jih no nekaj da je to potrebno omejit

Kot Ptujčan vam sporočam da zagrenjencev sploh ne rabimo

8marec je totalno ne dobrodosel

Tezava pa je sedaj ob vsem tem dogajanju SPROŠČEN SE IT ZABAVAT

KER IDIOTSKA JE GOLOBOVA VLADA MALO MORJE ŠTIHARJEV SPUSTILA V NOTRANJOST NAŠE DRZAVE

ZIVEL KURENT ,KORANT IN VSI PUSTNI LIKI KI SO PREZIVELI VEČ VOJN KRALJEVIN IN OSTALE OBLASTI NO SVOBODA PA JIH ZNA UNICIT

Kot Ptujčana vas je lahko sram, da ste tolk balkanizirali ta dogodek, ki bi naj bil pojem slovenizma, Slovenije, slovenskih navad in običajev, sam vaš domet ne seže dalj od Balkana a ne.

Dobra muzka bi vas lahk v ta zadnjo ugriznila, pa je vi ne bi nikol prepoznal. Sam mal menjate nastopajoče z Balkana, da 1x nastopajo na Pozdrav poletju, drugič na vašem fašenku, tretjič na Gojini noči, pa pol jovo na novo spet na Pozdravu jeseni in to skoz neki ponavljate. Poslušate bende, pevce in pevke, ki so se poslušal 30 ali 40 let nazaj. Dajte it mal s časom naprej no.

New Report

Close