KURILNO OLJE
Imate mogoče do enega dobavitlja boljše izkušnje? Bolj kvalitetno gorivo?
Pa še nekaj bi vas prosila! Ko cisterna parkira pred hišo, kaj je dolžan naredit šofer?
– vam mora pokazat, da je ‘merilec’ na nuli? In potem v domačo cisterno iztoči toliko, kot si naročil, oz.
toliko, kot gre noter.
LANI SO ME ZIHER NATEGNILI!!! Kar točil je, brez da bi me prej seznanil. Ker imam navadno cisterno, me je čisto lahko okol prinesel za 20, 50 litrov!!
Pa še nekaj. Eno tekočino v plastiki mi je ponujal za ‘ne vem kaj’……In sem sprejela. Ko sem šla po denar v hišo in se vrnila, mi je pokazal prazno plastenko in rekel, da je že vlil noter. !!!!!!!!!?? Kaj če ima tako plastenko (ki stane skoraj 10 €) za vse naivce, kot sem jaz??
MATER, letos bom kontrolirala kot ‘SOVA’!!
Zakaj pa kupiš sama na Petrolu? Je ceneje? In čemu je namenjena ta ‘plastenka’?
Zakaj pa sama tega ne vliješ? Se mora takrat, ko se toči olje?
HvalaI 100000X za info – da ti mora pokazat, da je na meter’ nuli. Tega se pri meni še nihče ni spomnil! Očitno izgledam stranka, ki jo je lahko nategnit!
Tok sem besna, za nazaj! Letos bo drugače!
V plastenki je aditiv kateri bi naj izboljšal izgorevanje kurilnega olja posledično boljši izkoristek in tudi manj saj v dimniku, ker kurilno vsebuje tudi parafin bi ta zadeva tudi naj pomagala, da se parafin ne bi sprijemal in mašil filtrov, dize in drugih poti. Če je z dodatkom res tako presodite sami, pojma nimam.
Šofer pri nas vedno pokaže števec ni važno katera firma pripelje. Sama kvaliteta kurilnega se mi pa zdi ni toliko odvisna od dobavitelja kot od tega kako naletiš. Neko leto so nam pripeljali manj kot smo naročili in je večkrat zaganjal kompresor, da bi še kakšnih 100 litrov priteklo in je ja, na koncu sezone smo imeli za 10 cm gošče v cisterni. Dobro kvalitetno kurilno olje lepo gori in se ne maši četudi ne dodaš aditiva. Najbolje je , če si prvi na vrsti za iztakanje, na koncu so večkrat kakšne usedline ter druge nečistoče. Seveda dobavitelj pravi, da temu ni tako.
Pozdrav,
kot “veteran” na kurilnem olju vam lahko dam nekaj nasvtov.
1. ni važno kateri si “v vrsti” – ker je vse kurilno olje enkao. Ko pripelje cisterna do tebe je vse zmešano. Ampak usedline – če sploh so -so na dnu. Ampak tega ni več.
2. Aditiv je treba dati pred polnjenjem kurilnega olja ker se potem na ta način “zmeša” z oljem in sploh daje efekt.
3 Pri Petrolu se splača imet njihovo kartico in potem imeti cenejšo elektriko ali pa kupiti takrat ko imajo akcijo za cenejši prevoz – spremljal na internetni strani.
4 Itak – poglej na začetku + na koncu števec – na začetku nula – na koncu pa tvoja količina.
5 Obroki so samo na petrolovo kartico ali pa na eno bančno – ne vem že katero.
6. Imamo Petrolovo olje in smo čistili po 15 letih – sedaj bomo pogledali po vsakih 5 – 7 letih kašno je stanje. OBVEZNO – sesalna cev ne sme biti na tleh ampak 3 – 5 cm dvignjena od dna.