Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem kurilno olje v Audi 2.5 TDI ?!?!

kurilno olje v Audi 2.5 TDI ?!?!

Danes sem skočil tankat svoj avto na bencinski servis na Zg.Polskavi. Jaz lepo točim z vsemi dajatvami obremenjeno nafto v svoj ne predrag avto, ko se pripelje en frajer s črnim Audijem karavan 2.5 TDI in si napolni rezervoar s kurilnim oljem. In med tankanjem se mi celo zaničljivo nasmehne, češ, kaj boš ti s to svojo garo, mene poglej, kako sem bogat! Zakaj si eni kupujejo tako drage avte, potem pa niti za pošteno gorivo nimajo?

Zaznavam kancek nevoscljivosti…
Mi je pa vsec kako si napisal “z vsemi dajatvami obremenjeno nafto v svoj ne predrag avto…”.
Mislim, da si zasluzis medaljo za tako “vzornega drzavljana in poglobljenega clovekoljuba”. 🙂

Sicer pa ta tema sigurno ne spada pod ta forum, pa ceprav je prekrita z avtomobilsko “fasado”.
Pa LP!

Nevoščljivost?? Neee, bog ne daj! Misliš, da jaz ne bi spravil skupaj za tak avto? Komot, vendar se mi zdi škoda denarja. Raje vlagam v tisto kar me res veseli, avto pač vozim svojim potrebam primeren. Samo smešno in hkrati neumno je gledat takšne idiote, ki zadnje tolarčke skrampajo za iz Nemčije uvožen avto, potem pa mora kurilno olje tankat. Mene bi bilo pošteno sram. Me zanima, če ima ta frajer za jest, ali pa se hodi v ljudsko kuhinjo prehranjevat?
Res sem malo skrenil iz teme avtomobilizma, se opravičujem.

majk, zakaj tebe in toliko drugih ljudi zanimajo zivljenja drugih ljudi?
Meni se tudi veliko ljudi zdi neumnih, nerazumnih, nespametnih itd., ampak ce to nima posledic name potem nimam nikakrsnih pravic glede kakrsnegakoli vmesavanja v tuja zivljenja- pa tudi pisanja na forumih ne.
Bistvo je, da tisti ljudje, ki se bolj ukvarjajo s tujimi zivljenji kot s svojim, so v zivljenju nesrecni.
Tebi pa vseeno zelim sreco.

Ej majk, pa kaj tebe briga, kaj tist tipson je pa kakšne nogavice ma? On pač prav tako kot ti vlaga denar v stvari, ki ga res veselijo. In če ga veseli nemški avto, zakaj pa ne? Če recimo raje je sendviče in se vozi v fajnem avtu, pa zakaj bi se moral ravnati po tebi in jesti v hotelu pa se vozit v gajbi za krompir? Brez zamere, samo vsak, pa naj bo še tako bogat, ima omejeno količino denarja, ki ga razporeja tako, kot njemu najbolj paše. Zakaj bi bile tvoje prioritete boljše in pametnejše od njegovih? Bodi siguren, da dober avto ni nekoristen.

Veste kaj, “pametnjakovič” in w, jaz pa menim, da ta tema še kako sodi na ta forum. Žal pa sta oba spregledala bistvo tega, da nekdo v avto tanka kurilno olje, zlasti če je to avto višjega cenovnega razreda. Če ne vesta, na kaj mislim, se javita, da najdemo nekoga, ki to počne, in potem vaju za kakšne pol urce privežem blizu izpušne cevi njegovega avta in mu plačam, da ta čas lepo pritiska na plin. Me prav zanima, kako bi razmišljala po tem eksperimentu (če bi ga sploh preživela brez posledic).
To, kar dela ta tip se tiče prav vseh, ki živimo v radiusu nekaj sto km okoli njega (dlje se verjetno tako ne vozi). To je navaden kriminal in če bi jaz tega tipa srečal, bi takoj poklical policijo, po potrebi bi ga pa še blokiral na tisti črpalki.

ego, ne mi zameriti, ampak s tabo nekaj ni v redu! tudi tvoj nick prica nekaj o temu… 🙂

Sicer pa ce te moti njegovo pocetje, potem imamo zato ustrezne institucije, ne pa, da ti ali kdorkoli drug izigrava junaka z raznimi pocetji kot so blokade ipd. Mislim, da si gledal kancek prevec filmov…
Prav tako pozabljas nekaj zelo pomembnega in sicer, da so na vseh crpalkah montirane kamere, ki vsakogar, ki tanka posnamejo.
Torej, ce bi to res predstavljalo tak problem kot ga ti tukaj prikazujes bi ga ustavili ze na sami crpalki.
In ponovno ponavljam (in tudi avtor sam to priznava), da ta tema NIKAKOR ne sodi na ta forum, ker jo je avtor z enim samim razlogom nacel in sicer zato, ker mu niso po godu taksni ljudje, ki so po njegovem videnju podcenjujoci do drugih. To pa z avtomobilizmom nima nikakrsne zveze!
Ti si se namrec ustavil pri tej avtomobilski fasadi, ki prikriva dejansko vsebino oz. bistvo tega posta.

Ego, če že mogoče ciljaš na kaj ekološkega….zakaj pa potem doma v cisterno ne nalivaš nafto????
Po moje če bi tudi zvezal nekoga poleg avta, ki kuri pravo nafto ne bi bil nič boljši od unga ki bi vohal kurilnega:)))
Sploh pa kaj se ubadamo s tem kdo kaj tanka…vsak diesel bo šel na kurilno al pa na nafto…in če nekdo pač tvega tudi prav….
Majk pa si se mogoče že vprašal, da je tip na kurilnem že tolko prišparal, da če tud ga dobijo in plača tisto kazen 200 000 sit, da je še vedno na profitu????Zato pa še ne pomeni, da če si je kupil avto nima več niti za pravi sendvič.

Vsak naj tanka kar mu pač paše, dokler gre gre…Vsi se tudi ne privežejo z varnostnimi pasovi, pa to tudi ni kao prav….

A ni cudno, da bencinske crpalke temu ne stopijo na prste. Konec koncev imajo vse tiste kamere itd. Pac ne mores neopazno natocit kurilca.. ce bi to pristojne sluzbe le zanimalo.

Se strinjam, nadzora praktično ni, enkrat na leto naredijo akcijo in ustavijo neverjetnih 500 avtomobilov. Seveda jih ima več kot 10 odstotkov v rezervoarju kurilno olje.
Mimogrede: k. o. ni prav nič drugačno od nafte, slednja je le neobarvana, ker zanjo plačujemo mastni davek – tega ni za ogrevanje in samo zato je k. o. cenejše.
Zato se mi zdi zanimivo, kako vam je povsem vseeno, da ljudje goljufajo državo, ki zato nabija nesmiselne davke vsem (ostalim). Zaradi teh, ki točijo k. o., moramo mi kje plačati več. Sicer pa je naša država itak na psu in takšnim očitno ne zna stopiti na prste …

In, ja, ta tema še kako sodi sem. Tako kot nenehne podražitve goriva, ki se zgodijo tudi zaradi povečane trošarine.

Ma ne morem verjet!!! Če nekdo opomni na prekršek, zlorabo, neupoštevanje predpisov, itd., potem je NEVOŠČLJIV?????
WiseGuy, kakšen človek si ti? Samo mislim si lahko……

Zuza, mislis si lahko, da nisem tako povrsen pri branju kot ti…
Na kaj pa je majk tocno opomnil, prosim spomni me!

Predvidevam, da z “nafto” mislite na dizelsko gorivo … sicer me pa prav resno zanima, ali sta k. o. in dizelsko gorivo v dizelskih motorjih res popolnoma enakovredna. To me seveda ne zanima z vidika njunega vpliva na take motorje, kar je dejansko stvar posameznika, ampak izključno z vidika njunega izgorevanja in posledičnega vpliva na okolje. Hvaležen bom, če bo kdo znal odgovoriti argumentirano morda celo bolj ali manj strokovno brez spuščanja na nivo žaljivih osebnih prepucavanj.

Danes so audiji a6 že tako stari, da oni ta-prvi nimajo neke “nedosegljive” cene, zato si ga lahko privošči tudi bolj povprečen državljan. Pa nima za nafto. Drugo pa je lahko škrt podjetnik, ki špara še pr zobotrebcih.
Načeloma pa je tako, da bi moral črpalkar, ki pozna svoja točilna mesta (na onem s kurilcem ne teče nič drugega ven) zadevo rešit, kjer pa se spet zalomi pri pristojnostih itd.
V notranjskem okolišu se kar dostikrat pojavijo carina+republiška policija, ki sploh ne jemlje vzorcev ker pr nas dobimo tud belga kurilca iz italije, ampak izmerijo izpuh. Pol pa upaljo kazen.
Okol tega z čistostjo goriva pa je lahko da je kurilc mal slabše prečiščen in bi hipotetično lahko zapackal vbrizgalni sistem. Tolk packast pa tud ne sme bit, ker so šobe gorilcev relativno majhne in bi tud tiste zapackalo. Avto pa ma kar dober filter goriva pri rezervoarju. Sicer pa je farba ali po italjansko neka snov, opazna samo v izpuhu kot neki stranski produkt izgorevanja. No farba preštriha tud vse dele do zgorevalne komore. Sicer pa so lastnosti goriv bolj ali manj enake. Je pa razlika v ceni posledica politike, ki narekuje da mora biti gorivo namenjeno ogrevanju cenejše; da pa nebi prišlo do zlorab ga je potrebno ustrezno označiti oz. preštrihati.

Ego … mislim da si prav ti zacel z prepucavanji (sploh v stilu … bi ga blokiral na crpalki, bla bla). K.O. In Nafta sta kemijsko gledano popolnoma enaka. Edina razlika med njima je v velikosti delcev, ki so se dovoljeni za eno in drugo. Pri tem govorimo pa predvsem o skrbi za motor, saj vpliva na okolje oboje enako. Edina bistvena razlika je obarvanost (da se zadovolji zakonskim dolocilom).

Šofer … To da moramo drugi placevati drugje vecje trosarine (zaradi K.O.) je popolna neumnost, vsaj iz stalisca ekonomije. Kajti drzava pobere kjer pac je, …

Pustite ljudi naj tankajo kar hocejo, kajti rizik za placilo kazni nosijo sami.

Se ena tipicna Slovenska, … naj sosedova krava crkne ..

Frenk, ti kar tankaj kurilno olje, ti nisem prav nič fovš. Tako kot ti nisi tistim, ki ne plačujejo davkov. Res ne vem, zakaj so takšne kazni, če je to početje povsem normalno in legalno …

Vete kaj pa mene cudi? Da se še niso spomnili, da lahko samo usluzbenec crpalke tanka kurilno olje. In je potem tudi ON kazensko odgovoren ce tanka v avto, ostalim pa bi se to pocetje (namrec tankanje kurilnega na lastno pest KAMORKOLI) PREPOVEDALO.

Ah ta tema.
Folk, ki bo imel visok EGO samo zato, ker imajo dober avto, bo vedno obstajal. Prav tako bodo obstajali vazici in ljudje, ki mislijo, da so nekaj vec zaradi avtomobila. Smilijo se mi s takim odnosm.

Kar se pa tice kurlinega olja…to je pac prepovedano ( z razlogom) in ne razumem, kako si lahko to upa na javni bencinski crpalki. Ce je stvar prepovedana z zakonom, ce se tega zakona ne drzimo, je edino prav, da se potem ne “pizdimo”, ko moramo placati visoke kazni.

Ce ima clovek avto za 10 milijonov ( ali kokrkoli ze) in tanka kurilno olje…ne vem no…

Očitno se nihče več ne spomni ironične “pesmice” izpred davnih let, ko so bili v modi še fički, in je šla nekako takole:
“Gospod se v fičku pelje,
v trebuhu melje kislo zelje.”
Poanta seveda ni bila v tem, da je kislo zelje dobro in zdravo, ampak bolj v tem, da si je “gospod” kupil avto in zato šparal celo na hrani.
Kako blizu so petdeseta leta, mar ne?! Francozi temu pravijo nekako takole: “Bolj kot se vse spreminja, bolj ostaja isto!”
Slovenci se pač še dolgo ne bomo otresli svoje zaplankane drobnjakarsko šparovno hinavske mentalitete, ki jo lepo predstavlja Martin Krpan, katerega največji cilj v življenju, celo po odmevnem mednarodnem junaštvu, je bil, da je še vedno tihotapil sol in okrog prinašal “ablast” …
Današnji praznik in kar ta predstavlja je pač izjema, ki potrjuje pravilo.

Da ne boste mislili kako poceni se bo vozil.Dolgo ne bo sel saj se bo pokvaril pol bo pa jok.Vsi novejsi avtomobili imajo tako doterano elektroniko da ce ni gorivo pravo kmalu pride do okvar.Tako se je zgodilo lani na hrvaskem.3000 avtomobilov pa zanimivo vecinoma WW in Audi in novejsi dizli preprosto zaribali.Vzrok-nekvalitetno gorivo krivec naftna družba pa krepko so placali,saj so proizvajalci avtomobilov najeli odvetnike in dokazali krivdo. Se splaca???))))))))))))))))))))9

jaz ga tudi tankam in ga še bom tankal saj sankcij tako in tako ni

Sam mal, da se zastopimo, kurilno olje NE SMEŠ TOČITI V AVTOMOBILSKI REZERVOAR NA BENCINSKIH SERVISIH ! to je kaznivo zato ti ne verjamem, da si ti to videl, saj je v takem primeru, če mu prodajalec ne prepreči tankanja goriva v rezervoar dolžan isklopiti črpalko za dotok goriva, sicer so tudi kazni za prodajalca zelo visoke. (pa brez zamere na mojo izjavo), lp boštjan

ne zamerim ti, saj tudi jaz nisem mogel najprej verjeti svojim očem, da je lahko človek tako neumen. Po tistem sem na isti črpalki še nekajkrat videl tudi druge voznike, da tankajo kurilno olje. eden je bil celo tako pameten, da je na avtu odprl zadnji prtljažnik tankal pa vseeno v rezervoar. dvomim da ga prodajalec ni opazil, saj mi je ravno izdajal plinsko bombo in je celo pozdravil tega ki je tankal.

jst sm tud enga vidu

4 LETA SEM VOZIL ŠPEDICIJO S KOMBIJEM IN RAZEN V TUJINI SEM VEDNO TANKAL KURIL. OLJE- VEDNO NA ČRPALKI. DVOMIM,DA SO DELAVCI NA ČRPALKI PRIMORANI KONTROLIRATI KDO KAJ KAM TANKA, KER MI NIKOLI NI NIHČE NIČ REKEL. PAZIL SEM LE,DA NI BILO V BLIŽINI POLICIJE. MOGOČE JE ZDAJ DRUGAČE,KER JE OD TEGA ŽE TRI LETA. ČE BI PA ŽE BILO TAKO,PA BI PAČ TANKALI V KANISTRE ALI CISTERNE IN DOMA TANKALI V VOZILA, KOT TO POČNE VEČINA PREVOZNIKOV. PA ŠE TO- KOMBI JE V TEM ČASU PREVOZIL MNOGO ČEZ MILIJON KILOMETROV IN NIKOLI NI BILO TEŽAV KAR SE TIČE MOTORJA.
ZA NEVOŠČLJIVCE PA ENA REPLIKA; AUDI 2.5 TDI LETNIK 2000 DOBIŠ ZA 2.500.000 SIT. NEKA RABLJENA KIA ALI DAEWOO NIČ KAJ POSEBEN MODEL PA STANE ČEZ TRI MILIJONE, KER JE PAČ NOVEJŠI. DA NE PRIMERJAMO Z NOVIMI AVTOMOBILI, KATERI, NAVADNE ŠKATLE STANEJO ČEZ 2.000.000. VENDAR TEH NIHČE NE OPAZI. S PRSTOM BOSTE KAZALI ZA TISTIMI IN JIH OPRAVLJALI ,KI SE VOZIJO Z DOBRIM AVTOM,KATEREGA SO PLAČALI MANJ,KOT NEKDO, KI VAM JE EKONOMSKI VZORNEŽ IN SE VOZI Z ROPOTALOM,KI GA JE PLAČAL Z 1,5 KRAT VEČ (ALI ŠE VEČ), KOT BARABA Z DOBRIM AVTOM. SMEŠNO 🙂

New Report

Close