Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kurje oko

kurje oko

Imam kurje oko oz. otiščanec na blazinici stopala. Je bolje da grem na odstranjevanje v kozmetični salon ali grem po mazilo v lekarno. Imam ga prvič in ne vem kaj je bolje. Je pa koža kar precej zadebeljena in ker je na stopalu na delu kjer noga pri hoji najbolj trpi, me boli.

Kakšne izkušnje?
Hvala.

Jaz sem to isto vprašala zdravnico, ko sem ilela kurje oko na mezincu in mi je rekla, naj grem h pedikerki. Ampak naj računam, da se to sčasoma ponovi. Potem sem se odločila, da se ga lotim z mazilom iz lekarne. Meni pomaga, se pa ponavlja. In če se tudi pri strokovni odstranitvi, potem sem na istem.

Jaz sem si ga sama odstranila (na mezincu). Ne bi sicer svetovala, saj se lahko kaj rani oz. okuži. Meni se je hitro in lepo odstranilo (sem imela srečo? ) in naslednjič pojavil šele čez dobrih 5 let. Mazila iz lekarne nisem poskusila.Znanka mi je povedala, da njej ni nič pomagalo. Najboljša rešitev je pedikura.

Povedala bom samo kako sem se jaz rešila kar treh kurjih očes, ki sem jih imela na podplatu. Bolelo za znoret, komaj sem hodila, imela stoječe delo 4x tedensko po 12 ur, ma ni da ni.
Hčerka mi je iz šole prinesla kredo (prosila učitelja, če ji da eno za mamico, ki jo boli noga, ko je on povedal, da si je s kredo pozdravil bradavice na roki) in sem si s tisto navadno belo šolsko kredo mazala kurja očesa res kadarkoli sem se spomnila. Zjutraj, čez dan, zvečer, pa preden sem šla v posteljo.
Meni se je naredilo, da so kurja očesa najprej omrtvila oz. jih sploh nisem več čutila, nato so pa postala čisto črne barve. Res črne, kot oglje. Vzela sem si čas in jih dobesedno zruvala ven, uporabila sem pa malo debelejšo šivanko in pinceto. Sploh čutila nisem, nič se mi ni zagnojilo, noben infekcij ni bilo, skratka po slabem letu je z mojim stopalom vse ok.

Ne priporočam ali nagovarjam kogarkoli k čemerkoli, le svojo izkušnjo povem.

Lep dan.

Kreda, kuuul ! Grem takoj kupit. Upam, da (še) prodajajo po knjigarnah..sicer pa ne vem? !?

Hvala za vse nasvete. Jaz imam kurje oko – vsaj mislim, da to je, na sredini dela noge, ki sledi od prstov proti peti. Videti ni nič rdeče, je samo zadebeljena koža ovalne oblike, ob pritisku navznoter pa boli. Na internetu je pisalo, da je to ena oblika kurjega očesa. Bom zvečer “namočila” noge in si namazala z lekarniško kremo in čez dala gazo ter obliž. Ponavljala tri dni, na to pa sporočila kakšen je rezultat.

Kurje oko se pogosto zamenja z virusnimi bradavicami. Ce se vidi kakšna črna pikca je bradavica. Po Tuširanju si vsak dan odstrani z strgalom trdo kožo, da se bolje vidi kaj je. Lahko pa k pedikerki, samo mora znat ločit med bradavico in kurjim očesom. Jaz bi poskusila z tekočino za bradavice. Dobiš Jo v lekarni, čeprav vsi trdijo, da je v Italiji Duo film tekočina za bradavice boljša, al pa v Avstriji verrumal tekočina.Traja pa dolgo, da se odstrani.
So pa naši predniki uporabljali strt česen, ki ga pustiš preko noči, zalepiš z levkoplastom.

Ko mi pedikerka po zapravljenih kar nekaj sto evrih in po kar nekaj mesecih,oz po približno dveh letih neznosnih bolečin ni več mogla pomagati, sem šla na urgenco in še isti teden so mi otišanec odstranili operativno in sedaj sem super zadovoljna!!!
K pedikerju pa nikoli več!

Preverjeno pomaga 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} tea tree olje.

zelo staro kurje oko na mezincu noge sem poskušal odstraniti na vse  načine ki sem jih našel na spletu in ustnem izuročilu. Uspešno je bilo polaganje notranje spolzke snovi iz listov aloje vere. V 5 dneh sem bil brez bolečin in brez kurjega očesa. aloje vero sem menjaval večkrat na dan, ko ni več oddajala soka

V lekarni se dobijo eni obliži…. tko da samo gor nalimaš in čakaš ene par dni…. pol pa odstraniš.

Meni so svetovali cebulo. S cebulo je bil efekt, a zame je slo prepocasi, ker me je med hojo precej bolelo, zato sem kupila neko roza tekocino. S tistim je hitro izginilo in se nikoli vec ni ponovilo.

New Report

Close