Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kurkuma

Kurkuma

Kako uporabljate kurkumo? Se jo lahko da v jogurt? Eno žličko. Ali pa v kosmiče ali smoothie?

Jaz jo vcasih dam v rizoto, pa tudi v bhurji – to je ena indijska jed, zlato mleko (poleg kurkume dodam ovsenemu mleku se poper, cimet in rjavi sladkor) …

jaz dam 1/3 žličke v umešana jajca

Ta koristi predvsem prodajalcem, bolj je zdrava, več je prodajo. In kako je zdrava, je odvisno predvsem od uspešnosti njihovega oglaševanja, tako kot razna “čudodelni” konopljini CDB-ji… Vse je zdravo, kar se prodaja.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Jaz v kurkumi mariniram piscancje zrezke.

Jaz si včasih zmešam žličko kurkume v vroče mleko, dodam še med in poper. Ne vem, a je to tisto zlato mleko ali ne, ma ni važno, se mi zdi, da pomaga za boleče sklepe (artritis, artroza) , da res deluje protivnetno.

Jaz žlički kurkume dodam malo olivnega olja. S tem namažem meso, eno žličko pa kar pojem.

Kurkumo je obvezno treba kombinirati s črnim poprom, če želite, da je dejansko učinkovita.

Julija

Kurkumin se ne absorbira zelo dobro, lahko se učinkovitost poveča z dodatkom črnega popra, ker piperin poveča absorpcijo kurkumina za kar nekajkrat. Je pa kurkuma topna v maščobi, zato njeno biološko vrednost povečamo s kuhanjem ali pečenjem.

Kurkume se ne sme toplotno obdelovati.

[/quote]

Od kdaj in zakaj?

V zelenjavno juho.

Ta koristi predvsem prodajalcem, bolj je zdrava, več je prodajo. In kako je zdrava, je odvisno predvsem od uspešnosti njihovega oglaševanja, tako kot razna “čudodelni” konopljini CDB-ji… Vse je zdravo, kar se prodaja.
[/quote]Matjažko, kaj se s teboj dogaja?
Razumem, da si proti čudodelni konoplji in skeptičen…toda žavbe naših babic???
OK, Kurkuma že ne…torej oporekaš še tem žavbam, ki se reče, za vsako bolezen in tegobo rožca raste….?
Ti preveč verjameš v kemijo in samo v kemijo.
Pa ti veš, da že sedaj lahko s temi rcnijami zase nekaj narediš, da boš v jeseni življenja “krepak” na umu , duhu in tam dol :), veš ti to?

Matjažko, kaj se s teboj dogaja?
Razumem, da si proti čudodelni konoplji in skeptičen…toda žavbe naših babic???
OK, Kurkuma že ne…torej oporekaš še tem žavbam, ki se reče, za vsako bolezen in tegobo rožca raste….?
Ti preveč verjameš v kemijo in samo v kemijo.
Pa ti veš, da že sedaj lahko s temi rcnijami zase nekaj narediš, da boš v jeseni življenja “krepak” na umu , duhu in tam dol :), veš ti to?
[/quote]

Korkuma je žavba naših babic? Jah, no, tvoja babica je iz Indije, pa si najbrž vsako nedeljo jedla curry piščanca in masalo namesto slovenske goveje juhe. 🙂 Močan tam doli? A tako, zato pa ima tvoj vedno rumen jezik. 😀

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Korkuma je žavba naših babic? Jah, no, tvoja babica je iz Indije, pa si najbrž vsako nedeljo jedla curry piščanca in masalo namesto slovenske goveje juhe. 🙂 Močan tam doli? A tako, zato pa ima tvoj vedno rumen jezik. 😀
[/quote]
Tudi krompir so prinesli iz Amerike.

[/quote]
Ne se hecat s tako resnimi stvarmi. Ne poslušaš nikoli na radiu resnih debat, ki se začno nekakko tako: “No, povejte prosim, zakaj vaši prehranski dodatki resnično delujejo, za razliko od vseh ostalih, ki ne delujejo?” In sledi “globok in prepričljiv odgovor”, čreda pa navali. vedno znova.😅😅😅😅😅

[/quote]
Vem, da mora biti zraven poper, neka maščoba tudi. Da se ne sme toplotno obdelat pa ne. Torej, vse juhe, marinirano meso itd. ….kurkuma izgubi vse s kuhanjem?

Vem, da mora biti zraven poper, neka maščoba tudi. Da se ne sme toplotno obdelat pa ne. Torej, vse juhe, marinirano meso itd. ….kurkuma izgubi vse s kuhanjem?
[/quote]
Čisto vsa hrana mora bit presna, kako tega nisi vedela? Potem še sploh nisi dovolj zblojena. 😅

[/quote]

Vsekakor je boljše uživati nepredelano, torej z malo popra, kapljico olja, ali malo mleka.
Termično obdelana izgubi nekaj, ne pa vsega.

[/quote]
Pa kake juhe, pa meso, kaj ti pa je, si prebrala kdaj da robi piše o mesu kot dovoljeni hrani? 😅

Ne se hecat s tako resnimi stvarmi. Ne poslušaš nikoli na radiu resnih debat, ki se začno nekakko tako: “No, povejte prosim, zakaj vaši prehranski dodatki resnično delujejo, za razliko od vseh ostalih, ki ne delujejo?” In sledi “globok in prepričljiv odgovor”, čreda pa navali. vedno znova.😅😅😅😅😅
[/quote]Viharni je že na preži za “grdo”.

[/quote]
Poper ni obvezen. Poper le poudari okus.
Kurkumo se priporoča uporabiti na koncu, ko je hrana že kuhana, pečena…..

Vsekakor je boljše uživati nepredelano, torej z malo popra, kapljico olja, ali malo mleka.
Termično obdelana izgubi nekaj, ne pa vsega.
[/quote]Je tako, kuhat se sploh več ne bi smelo, saj je kuhana hrana škodljiva, veganske “študije to potrjujejo”. 😅

Poper ni obvezen. Poper le poudari okus.
Kurkumo se priporoča uporabiti na koncu, ko je hrana že kuhana, pečena…..
[/quote]

Hvala, vsak napotek je dober. Bomo upoštevali. Za enkrat jo več, ali manj uživamo le z mlekom.

Je tako, kuhat se sploh več ne bi smelo, saj je kuhana hrana škodljiva, veganske “študije to potrjujejo”. 😅
[/quote]

pa toti viharni jezdec je tak ko vegeta … povsod se vmeša 🙂

a nima svojega življenja?

New Report

Close