Kurkuma
In zakaj bi moral?
Si prizadeto in si nisi sposobno samo poiskati?
[/quote]
Nisem prizadeto, ampak ker je to forum in si podal neko trditev, bi bilo pricakovati, da jo znas argumentirat. Zakaj potem sploh karkoli odgovarjas, saj je res moc najti marsikaj, pa obrazlozeno, ne samo en medklic nekoga, ki nima pojma.
Ne se hecat s tako resnimi stvarmi. Ne poslušaš nikoli na radiu resnih debat, ki se začno nekakko tako: “No, povejte prosim, zakaj vaši prehranski dodatki resnično delujejo, za razliko od vseh ostalih, ki ne delujejo?” In sledi “globok in prepričljiv odgovor”, čreda pa navali. vedno znova.
[/quote]
Reishi goba (Ganoderma lucidum) je baje zelo zdrava, morda že, ampak najbolj zdrava pa je ta za 50 €, ki vsebuje 30 tabletk https://www.youtube.com/watch?v=BARN-zs6jlk
https://klepetobkavi.si/trgovina/podrobnosti/fungoterapija-divja-sibirska-caga-divji-reishi-divja-korenina-navadnega-repinca.html
Čeprav za ta denar dobiš sicer pol kilograma. :))) Vsa oglaševalska prodaja je samo nategancija dandanes in nič drugega, mimogrede… Evo, v petek pa sem dobil vase omega 3,4,5,6,7,8,10… omega maščobne kisline iz modrih tun, pa me še vedno drži, energičen, da bi lahko skočil do plafona in z glavo resno zadel obenj. Sem se predoziral, zgleda….
Daj Matjažko ne sprenevedaj se….
[/quote]
Itak, kurkuma je zdravilo proti vsemu, še za potenco. Zakaj hudiča pa potem Inidijci, ki tradicionalno uporabljajo to začimbo praktično vsakodnevno, nisi praktično nesmrtni? Če bi bila kurkuma za moško dobro-stoječnost, potem bi je vsak (zrelejši) moški imel na kilograme doma, prenažrli bi se je in pocepali kot muhe od nje…
Marketing, marketing, marketing …. ne nasedati, služijo na naivnežih…
Itak, kurkuma je zdravilo proti vsemu, še za potenco. Zakaj hudiča pa potem Inidijci, ki tradicionalno uporabljajo to začimbo praktično vsakodnevno, nisi praktično nesmrtni? Če bi bila kurkuma za moško dobro-stoječnost, potem bi je vsak (zrelejši) moški imel na kilograme doma, prenažrli bi se je in pocepali kot muhe od nje…
Marketing, marketing, marketing …. ne nasedati, služijo na naivnežih…
[/quote]Pojdi malo h teti Pehti se poučit.
Pojdi malo h teti Pehti se poučit.
[/quote]
Eh, namesto bi tam iz pohorskih hribov nabranih zelišč dobil deci domačega zdravilnega jegerja , bi mi ti verjetno ponudila mlečni lasi z uvoženo kurkumu. Mi pa je vššeč zadnja beseda podučit, tu pa malo več obetaš, če obvladaš vzhodnjaške tantrične tehnike ljubljenja…
Torej je to marketing, če jas namesto operila in kemijskh zadevščin(ki jih ti ceniš, ker so predpisani od doktorjev)…torej če jas za preventivo proti prehladu in čiščenje dihal uporabim mešanico
Kurkume, med, limona in kajenski poper, to je zate marketing…?
O, ja pridi na zvarek…ti zaupam recept, da bo tvoja tako divja in boš ponoči raje ob njej, kot na mon-u
Kam se pa naj umaknem, zadnje pribežališče mi je internet in izgovor, da imam delo, da potem nisem drugi dan izmučen in izcuzan kot cunja. Saj veš, kakšne ste ženske, ko pridete na svoj okus, nenasitne… Naslednjič se bom pa zatekel k tebi v varen pristan, med rjuhe ali kam bi najraje povabila? Aja, na zvarke…
Eni uporabljamo kurkumo, eni pa ne … Jaz pac ne uporabljam druge stvari, ki jih vi. Pac tako nam pase, da to kurkumo uporabljamo.
Meni je ta kurkuma vsec, se posebej tisto zlato mleko.
Kolikor jaz vem, mora za lazjo absorbijo kurkume biti v hrani malo mascobe (olja).
Saj to ni eliksir nesmrtnosti, za katero mislite, lahko pa je to tako, da si tudi na stara leta vitalen in ne napol mrtev.
Indijski tulipan, en lep pozdrav, spet sem pri bratu :), glede prehlada pa jaz uporabljam ingver, med in limono. In to meni zelo pomaga.
Oooo :))) Cockpit deklica moja…lepo te je brat…dobrodošla
Ingver, Da, mene pa preveč vonj moti…
veš kaj sem si prinesla iz Koreje…ta prave korenine gin-senga ta sladke, božanske so …
te bi bile za Matjažka…a mi bi ti kje po svetu lahko to nabavila?
[/quote]
Za vsako slednjo rastlino, sadje, zelenjavo, oreščke , če prebrskaš po internetu, bo izpisalo kup zdravilnih učinkovin. Na koncu ne bo noben zdrav umrl. Ti se malo prepusti še mesenim užitkom, pa pride k nam domov na meso iz tünke, klobase in šunko. Namesto gin-seng korena pa ti bom naribal domači hren, potem pa vse dol splakneš z rdečim vinom.
Oooo :))) Cockpit deklica moja…lepo te je brat…dobrodošla
Ingver, Da, mene pa preveč vonj moti…
veš kaj sem si prinesla iz Koreje…ta prave korenine gin-senga ta sladke, božanske so …
te bi bile za Matjažka…a mi bi ti kje po svetu lahko to nabavila?
[/quote]
Hvala!
A to si kupila ene take bonbone iz ginsenga? Tega tudi v Singapurju prodajajo in so v enih rdecih vreckah, samo meni pa ti ne pritegnejo kaj dosti. Imam pa rade ene hrustljave rolice z zelenim cajem.
Hvala!
A to si kupila ene take bonbone iz ginsenga? Tega tudi v Singapurju prodajajo in so v enih rdecih vreckah, samo meni pa ti ne pritegnejo kaj dosti. Imam pa rade ene hrustljave rolice z zelenim cajem.
[/quote]Ne, ne pravi sušen Gin-Seng koreninice po starodajni recepturi konzerviran v nekih sokovih, da ostane svež, slastno kot med…Ne niti v Singapurju, se ne dobi sem že preverila.
Uživaj doma….aja ti si sam na obisku
Ne, ne pravi sušen Gin-Seng koreninice po starodajni recepturi konzerviran v nekih sokovih, da ostane svež, slastno kot med…Ne niti v Singapurju, se ne dobi sem že preverila.
Uživaj doma….aja ti si sam na obisku
[/quote]
Vidim, da si tudi ti kar precej leteca. Hvala! Tudi ti uzivaj v teh praznicnih dneh! Tu bom do petka. Potem pa spet veselo na delo.