Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kurkuma kapsule

kurkuma kapsule

Med poplavo ponudbe različnih proizvajal.me zanima katere kupujete in so dobre.Kurkumo uporabljam v prahu pa bi glede na diagnozo povečala vnos z tableti ….torej katere so res dobre in kje nabaviti.

Vsa prehranska dopolnila kupujem v ZDA, preko Iherba.
Kurkume ne uporabljam.

Jaz tudi razmišljam o dodatnem vnosu kurkume. Mislila sem si nabaviti prazne kapsule in jih sama doma napolniti z bio kurkumo. Edino kapsul še nisem uspela dobiti 🙂

Flexofytol – tega uporabljam sama. Ena kapsula je ekvivalent cca 900g kurkume.
lep pozdrav

Uf, tako velik ekvivalent? Moja ideja o polnjenju kapsul je čisto brezvezna 🙂 Bom pregledala tale Flexofytol, hvala!

Jemlje se kdo te kapsule? Pomagajo? Imajo te kapsule flexofytol kaksne nezelene stranske ucinke?

Hvala

Pa so kapsule res bolj močne, kot kurkuma v prahu?

Jaz uporabljam dosti kurkume. Vsako jutro na tešče spijem cca 3 dcl tople vode z eno veliko, zvrhano žlico kurkume. V vrelo vodo dam kurkumo in počakam, da se vsede.  Odlijem rahlo raztopino in jo pijem ekstra. Usedlino spijem pred tem.

Zvečer kurkumino mleko z ovsenih mlekom, malce kokosovega olja in poper, pa tudi ingver in cimet.

Kurkuma tudi čisto zares lajša bolečine vseh vrst.

Mislim, da je po učinkovitosti primerljiva z regratom.  Z regratovimi koreninami so ljudje pozdravili že raka. Lahko jih posušimo in zmeljemo, kot kurkumo.

Ampak kurkuma poskrbi za razgradnjo in čiščenje strupov. Pri tem pa nastajajo zloglasni prosti radikali, ki nas starajo. Za to nadlego pa poskrbi v jetrih pegasti badelj. Vse popolnoma naravno  – gre za ekstrakt, ne sintetično snov. Priporočam.

Odgovor na objavo uporabnika
KrEna2022, 18.01.2023 ob 09:05

Pa so kapsule res bolj močne, kot kurkuma v prahu?

Jaz uporabljam dosti kurkume. Vsako jutro na tešče spijem cca 3 dcl tople vode z eno veliko, zvrhano žlico kurkume. V vrelo vodo dam kurkumo in počakam, da se vsede.  Odlijem rahlo raztopino in jo pijem ekstra. Usedlino spijem pred tem.

Zvečer kurkumino mleko z ovsenih mlekom, malce kokosovega olja in poper, pa tudi ingver in cimet.

Kurkuma tudi čisto zares lajša bolečine vseh vrst.

Mislim, da je po učinkovitosti primerljiva z regratom.  Z regratovimi koreninami so ljudje pozdravili že raka. Lahko jih posušimo in zmeljemo, kot kurkumo.

Ampak kurkuma poskrbi za razgradnjo in čiščenje strupov. Pri tem pa nastajajo zloglasni prosti radikali, ki nas starajo. Za to nadlego pa poskrbi v jetrih pegasti badelj. Vse popolnoma naravno  – gre za ekstrakt, ne sintetično snov. Priporočam.

Katero kurkumo pa uživaš? In kje jo kupiš? Hvala

Korkumo v prahu naj telo nebi popolnoma izkoriščalo, zato se na korkumo v prahu ne gre zanašati. Najbolje bo poizkusiti s kapsulami, npr. Jamieson Curcumin Turmeric, trenutno v lekarni po 17€. Delujejo pa baje na dolgi rok, ne takoj. Bomo poizkusili.

Katere tegobe pa vas tarejo, da to jemljete?

Kupi v DM. Kapsule pomagajo pri vnetjih v telesu.

Punce

Ne kurkume ampak kurkumin.

Preberte si razliko.

Pa se popr morte zravn dat

Odgovor na objavo uporabnika
Mati ki ne zna kuhat caja, 30.10.2023 ob 09:42

Punce

Ne kurkume ampak kurkumin.

Preberte si razliko.

@Mati
ki ne zna kuhat caja 30.10.2023 ob 09:42

Uporabljam svezo kurkumo [Kalcek LJ], ki jo drobno naribam v ghee [da bi kurkuma delovala, rabi mascobo!], dodam se mleti poper.

Is it better to take curcumin or turmeric?
Unfortunately, there aren’t many studies comparing the effectiveness of turmeric versus curcumin supplements, so your choice may come down to personal preference. That said, taking a turmeric supplement may be your best choice, as this will ensure you get the full range of plant compounds this spice has to offer.

Zaradi jemanja kurkumina – izvleček kurkume – so bile v Italiji smrtne žrtve oz. odpovedi jeter . Pač notri v kapsulah ni bil kurkumin ampak umetna snov iz Kitajske .

New Report

Close