Najdi forum

kurkuma

Ali kdo uporablja začimbo kurkuma? Kje se jo uporablja in v kakšnih količinah ?

kurkumo lahko uporabljaš namesto CARRY-a…..ker je tudi sestavni del pravega indijskega carya……za različne eksotične omake…..lahko pa tudi kot barvilo za testo za rezance, če ne maraš preveč jajc…….sicer ti je pa težko napisat…..ker kurkumo pač vsebujejo posamezni recepti……

To se pravi za na riž je sigurno OK. Če imaš kakšen recept mi ga prosim napiši.

Jaz sem si dala danes malo na prekajen tofu ki sem ga potem popekla na sezamovem olju in mi je bilo kar všeč. Potem sem pa še na repo malo potresla pa je tudi kar fino. Vse se obarva rumeno, drugače mi je pa okus všeč. Kurkumo so mi priporočili kot odlično sredstvo za jetra in razstrupljanje organizma. In sicer so mi svetovali da jo uporabljam namesto ostalih začimb (popra itd).

Pa še kot zanimivost: če se urežete, si rano lahko posujete s kurkumo, kajti kurkuma ima lastnost, da rano posuši in zaceli z neverjetno hitrostjo. Poznam človeka, ki se je globoko urezal na roki, rano je posul s kurkumo, odhitel k zdravniku na šivanje. Tam pa so mu rekli, da bi moral priti že tisti dan, ko se je urezal. Ko je povedal, da se je pred pol ure, mu skoraj niso verjeli. Seveda pa se to s kurkumo, ni zmislil sam, ampak zvedel od drugih. Od koga pa nimam pojma. Vem le, da je bil nekaj casa tudi v Indiji, kjer pa je ta zacimba domaca.

….torej kurkuma je res sestavni del curry-a, ima specificen okus in vec ali manj vse obarva zlato. skuhaj riz do polovice in ga odcedi. bucko narezi na kocke velikosti riza ( no malo vec), ravno tako sesekljaj cebulo. napravi si se seskljan cesnik, sol, sesekljan prsut, in sesekljane malancane.poprazi malancane in bucke na olivnem olju ko se malo spustijo dodaj cebulo , se malo poprazi nato dodaj riz zalij z belim vinom dodaj cesen sol kurkumo malo petrsilja in pokuhaj……po potrebi dodaj se malo kurkume ce ni dovolj zlato….. dobr tek.

New Report

Close