Kuterid, Elocom, Beloderm, Diprosone žavbe
Ta imena v naslovu so imena žavb za ekceme.
S sestro imava namreč težave z ekcemi. Ker pa hodiva k različnima zdravnikoma, dobiva za isto stvar čisto druge žavbe, od različnih proizvajalcev. Te žavbe naj bi vsebovale iste stvari in naj bi enako učinkovale. Ampak, ko sva si jih malo izmenjali, sva ugotovili, da meni najbolj nuca Kuterid, sestri pa Elocom, ostale precej manj, ali pa pozneje učinkujejo.
Morda sta Kuterid in Elocom bolj kvalitetni od ostalih, tudi če nas v lekarni prepričujejo, da so popolnoma iste. Morda pa ne. Zato tudi sprašujem. Ima še kdo podobne izkušnje?
to so vse strašno škodljive kortikosteroidne kreme…raje pazite kaj jeste..pa bo tudi koža boljša..vse kar poješ, se pokaže na koži..pa tu ne mislim čokolade in maščob…to je še najmanj škodljivo..razni dodatki v prehrani, umetno pripravljena, kupljena hrana, zdravila..ekcemi so glavni pokazatelj zastrupljenega telesa z nezdravo prehrano..in s temi kortikosteroidi samo prilivate olje na ogenj..
moj otrok je imel stalno izpuščaje na obrazu..sem opustila pri njem vse mlečne izdelke..tu in tam je sir…in čez en teden je bila koža čista..od takrat je mir..
Kuterid, nobene potrebe ni, da napadaš ljudi, ki povedo svojo izkušnjo. Od kod naj ona voha, zakaj imaš ti težave?
Predvidevam, da imaš seboroični dermatitis, za katerega uporabljaš kortikosteroidno mazilo – upam, da ne prepogosto, ker so ta mazila zelo agresivna. Tudi pri meni dermatitis izbruhne pod stresom – poleti sem imela naporen teden in potem me pokliče šef, kar čutila sem še v istem hipu, kako me je koža začela skeleti in srbeti in res, čez pol ure sem bila že razcvetena. Tako hude oblike nisem imela že nekaj let.
Kakorkoli že, tudi pri tej obliki lahko vplivaš s prehrano – ne jej močno začinjenih jedi, alkohol, čim bolj zdrava in sveže pripravljena hrana. Jaz v fazi, ko se šele pripravlja, uporabljam bepanthen in pomaga, da se koža v nekaj dnevih pomiri. Elocom dam res samo v skrajnih primerih.
A zakaj dobivata zdravila različnih firm? To je pa odvisno od tega, kateri trgovski potnik od katere firme je prinesel zdravniku, ki ga imata, boljše darilo.
To so tisti, zaradi katerih moraš čakat pri zdravniku od pol do ene ure več, če se prikažejo tam s svojimi kovčki.
Kljub aferam, ki so celo v javnost pricurljale, ti še ni jasno, kako to gre?
Meni je pa že v nosečnosti dr.dala Advantan kremo, ki mi je le posušila ekceme na rokah, ni kreme žal, ki bi to zdravila. Po porodu sem dobila hud izbruh, tko da si zdj spet mažem po zapestjih, kak prst, tolk da vzdržujem, da ne pride do hudga itbruha, ker drugače je takoj…Sm pa še kupla Bluecap kremo, po naročilu dr., pa nevem če kj nuca, ker me pol vse zeeelo srbi, sicer je koža tm pol vlažna, nevem več kaj naj, sam je res težko s tem živet!!! Sm opustila zdj že dva tedna mleko, jajca, kdaj si kaj namažem kruh z kakim mlečnim namazom…nevem, koža je vedno ista, nič ni boljše. Ima kdo kake izkušnje z kremo Bluecap oz. to kozmetiko, itak je pa fuuul te kozmetike za atopični dermatitis v lekarni, za vsako ti zagotavljajo, da je ok, pa nevem kaj bi kupla, dons sm pol vzela od A derme, sm pa vidla novo kolekcijo še od Eucerina… Ima kdo podobne težave??? Jz sm že čist obupana. LP