Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kuvertura

kuvertura

Pozdrav
Jaz se že pripravljam na pečenje piškotov. V ta namen sem prelistala nove revije za nove recepte, pa jaz nevednica ne vem kaj je to kuvertura (bela, črna)? Ne vem ali je to “nov” izraz za čisto navadno čokolado, ki jo raztopiš in poliješ po pecivu ali kaj novega?
Hvala za odgovore
Sonja

Kuvertura je čokoladni obliv.

Ja, jaz jo imam od mannerja, je taka, bolj svetlo rjava, temno rjava in bela. 200 g razstopim v 3 žlicah vode, dodam ca 5 kapljic olja in oblijem. Pri rezanju se ne lomi, to je pa meni bistvo. Sem zelo zadovoljna. LP

A je to tako pakirano kot čokolada, oz. na katerem oddelku trgovine to najdem?
LP

Pakirana je v takih posebnih vrečkah, kot je bil pred leti sok – pingo, … (ko še ni bilo tetrapakov).
Dobiš jo pa na policah kjer je mleta čokolada, pecilni prašek in podobne zadeve.

Kuvertura od Mannerja je v roza ovitku, pakirana kot čokolada, v Tušu jo imajo na polici za peko (pudingi, pec. praški, čokolada za kuhanje, oblati…)

hvala

meni osebno pa se zdi, da ima kuvertura čisto plastičen okus. Res je lepa in se sveti, ampak s pravo čokolado se pa po okusu ne more primerjat.

Ne vem, meni se ne zdi, da bi bil plastičen okus, glede na to, da pecivo, ki ga oblivam z omenjeno kuverturo, izginja s svetlobno hitrostjo. LP

New Report

Close