Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kužek v avtu

kužek v avtu

že več kot eno uro poslušam lajanje kužka, ki ga je nekdo pustil zaprtega v avtu. šipa je sicer rahlo spuščena, ampak kuža kar naprej laja. smili se mi, ampak kaj dosti pa najbrž ne morem narediti?

Jaz bi šla k avtu in počakala lastnika. Ko bi prišel, bi jih že slišal. Tako sem naredila že dvakrat, upam, da je imelo kakšen učinek.

Drugače pa mislim, da je tudi protizakonito puščati živali v avtu. Lahko pokličeš policijo zaradi motenja javnega reda in miru, lahko pa pokličeš društvo proti mučenju živali. Koliko pa boš dosegla, je druga zgodba…

Policijo pokliči

Pokliči policijo in nikoli več ne bo puščal živali v avtu. Po tem pokliči pa še društvo za zaščito živali in jim javi vsaj registracijo avta. Po tem naj pa študira lastnik, če bo še kdaj pomislil pustiti psa v avtu.

Pa ne takoj tako hudo obsojat!

Človeku se kdaj vseeno zgodi, da je prisiljen pustiti psa tudi kako uro v avtu.

Imam tri otroke in psa in mislim, da mu je pri nas krasno
– a vseeno kdaj pride do situacije, ko enostavno ni druge – takrat pač počaka pol urice v avtu. Jasno pa, da NIKOLI ne na vročem soncu, ne več kot urico oz. ima tudi na tleh v avtu vodo. In da se takih situacij izogibamo. Se pa kdaj vseeno zgodijo.

Mislim, da se temu psu od tel urice danes ne bo nič hujšega zgodilo, verjamem pa, da je zoprno, če ti laja na uho.

Takoj pokliči policijo!!!!! Kuža je v avtu, ne glede na to, da ima odprto okno je zunaj 20 stopinj! Niti predstavljamo si ne kako je v avtu vroče!!! Res pokliči policaje, dokler bo s kužkom še vse ok!

Revež bogi!

Če je avto na soncu, potem je to mučenje živali in kuža lahko umre zaradi toplotnega udara. In v tem primeru takoj pokliči policijo. Ker že če sonce samo malo posije, se v avtu hitro zelo segreje. Temu psu sigurno ni luštno v avtu, če že eno uro laja. Naš pes recimo, je najraje v avtu in dostikrat sploh noče iti ven iz avta, tako da ga vzamemo s sabo če gremo v trgovino, seveda pa obvezno parkiramo v globoki senci ali pa v garaži (v BTC). In naš pes se ne muči v avtu, ker smo ga že hoteli pustiti doma, pa se ni premaknil iz avta, tako da ga včasih že prav na silo zvlečemo ven. Ampak naš spi v klobčiču na zadnjem sedežu, tudi glave ne dvigne, če bi pa lajal, ga pa nebi notri puščali, ker to pomeni, da mu ni všeč.

Bošček, nebraska prosim sporoči, kako se je uredilo in če so že prišli lastniki nazaj…

slikaj avto in daj sliko na net, da se bo lastnik zamislil!

Halooo! Zunaj je 20 stopinj. Torej v avtu preko 30. Eno uro v takem prostoru!!!!!!!

Drugo je, če je to v senci. Potem kuža laja zaradi strahu, “lastnikotožja”,….

Se strinjam. Puščati psa (ali otroka!) v avtu v sončnem vremenu je lahko za psa zelo nevarno. Ne glede na to, da zunaj ni vroče, se avto zelo ogreje.

oh, naj crkne, pa ne boš več poslušala

aja, še nekaj: otrok ni isto kot pes, prosim!

to je samo v naših glavah, da pes ni enako kot otrok. a pes ne čuti bolečine, ne čuti žeje in lakote, ne čuti žalosti? a pes ne umre, če ga zapreš v avto na soncu?

po mojem ti nisi enako kot človek.

okupatorka napisal:

> aja, še nekaj: otrok ni isto kot pes, prosim!

Kdo pa trdi kaj takega? Jasno, da ni, gre za dve različni živalski vrsti.

ma dejte pretiravat…
me zanima, če kličete policijo tudi, ko slišite v sosednjem stanovanju, ko se tepejo al kej podobnega

jst sem poklicala enkrat, ko je sosed tepel ženo. je prišla policija, naredila zapisnik, nato je prišla soseda z modro ličnico in me prosila, naj drugič raje preslišim.

Veš ti “babe…”, odrasel človek lahko sam pokliče policijo, pes jo pa ne more, čeprav bi jo z veseljem, verjemi.

ja ma kaj ste zdaj celo tragedijo nardile iz tega, mogoče mu sploh ni bilo nič hudega, ampak je lajal iz čistega dolgčasa….saj tudi vi ljubiteljice psov puščate svoje cucke po cel dan v stanovanjih same in cel dan tulijo

ti pa res nimaš vseh čistih v glavi. razlika je, če je pes 10 ur sam doma, v senci, z vodo in hrano ali 2 uri v pregretem avtu s 50°c in po možnosti brez vode.

ja ja, tudi otroci jočejo iz samega dolgčasa…

“babe” in “okupatorka” se opravičujem ampak vedve se mi ne zdita gladki!

Pa upam, da sta brez domačih živali in otrok!!

ja dej no na koncu bo že kar 100 stopinj, kako nabijate, a si bila tam pa merila temperaturo al kaj?

Če je avto na soncu je v njem ful visoka temperatura. Jaz sem danes kakšnih 15 minut tako čakala v avtu z odprtimi šipami, pa sem mislila, da bom zgorela. Psi se še težje hladijo in je zanje to še huje.

Ni pa nič narobe, če pes kdaj sam čaka v avtu. Sploh delovni psi so navajeni, da počakajo v avtu, dokler niso na vrsti za delo. Ampak avto mora biti obvezno parkiran v senci, pa okna odprta, da se pes ne pregreje.

Raznih komentarjev kako psi zaprti v stanovanju trpijo, pa ne bi komentirala. bi raje dotične osebe povabila k sebi na obisk, da bi se same prepričale, da je naša frajla raje v hiši kot pa na vrtu (sploh če se na vrtu nihče ne ukvarja z njo).

Babe, ker je popolnoma očitno, da ti ni jasno, kako se pes hladi…. samo za tebe ena kratka razlaga zakaj psa NIKOLI ne smemo pustiti v avtomobilu kadar je sončno ter avto razbljen.

Pes nima por po telesu in se ne poti skozi kožo. Pes se poti in hladi telo izključno skozi blazinice na tačkah in jezik!!! Za to pes poleti vedno nujno potrebuje vodo v senci. V primeru, da psa pustimo v razbeljenem avtomobilu je tudi 30 stopinj že dovolj da pes doživi toplotni udar, pade v šok ter umre.

Potem pa si ti zamisli sebe v razbeljenem avtomobilu, v pelc montlju in da se hladiš lahko izključno skozi jezik. Ne da po pol ure že prekleto lajaš, temveč crkneš od vročine.

Always look on the bright side of life!!!

:-))))))) Katja se podpišem pod tole! Bravo

New Report

Close