Kvaliteten moški?
Mene pa zanima kakšen je za gospe različnih starosti kvaliteten moški (debela denarnica, dolžina, pamet, ITM, IQ) ali nič od tega?
V tem obdobju dolžina.
Debela denarnica je lahko ali pa tudi ne povezana z njegovo kvaliteto. Nekateri so obogateli preko trupel (prodaja orožja, prepovedanih drog, ropanje podjetij), s sumljivimi posli, ali izključno zaradi dedovanja. Ti primeri sigurno niso znak kvalitete. Meni je pri moškem najbolj pomemben značaj, duhovna širina in odnos do drugih ljudi. Normalno je, da morajo biti prisotne tudi iskrice. Formalna izobrazba ni ključnega pomena, bolj je pomembno, ali to izobrazbo v praksi opraviči.
Tak, da ti paše, pa da izpolnjuje minimalne higienske standarde in da ni odvisnež (niti od kemije, niti od TV, neta, niti od tako slavljenega ŠPORTA). Vse ostalo je preseravanje zagrenjenih samic, ki sanjajo o princih na belem konju.
In se potem na žalost ne pustijo očarat simpatičnemu fantu z najlepšim nasmehom na svetu, samo zato, ker ima poklicno šolo in je brez diplome, kar je pa pri njih na vrhu seznama.
Seveda čisto enako velja tudi za tipe.
Za ene bi bila res primerna edino kataloška prodaja partnerjev.
a je treba 10 tem na isto vižo???
Ko se tip samooceni kot “simpatičen”, se to ženskam bere: ta je mevža. Spremeni malo način samoocenjevanja, če hočeš, da te babe vzamejo kot dedca.
Ko se tip samooceni kot “simpatičen”, se to ženskam bere: ta je mevža. Spremeni malo način samoocenjevanja, če hočeš, da te babe vzamejo kot dedca.[/quote]
Sem punca.
Nauči se brat. Ženski je tip simpatičen, ampak ga zavrne, ker nima diplome. Pa seveda ne govorim samo o tem, to je pač primer. Ljudje so preveč fiksirani na tiste svoje pogoje, kaj vse naj bi partner imel, in čisto premalo na to, kaj občutijo, ko se pogovarjajo z nekom, ko ga vidijo. Partnerja izbirajo, kot bi kupovali rabljen avto za prevažanje s točke A na točko B, pa še tam deloma poslušajo tudi srce.
To je normalno. To je v parčkanju usoda ljudi “brez vsebine”. če bi tak dec punco znal navdušiti, bi njej dol viselo, ali ima diplomo ali ne. Ko sreča nekega medlega tipa (po možnsoti na internetnem portalu), ki nanjo ne naredi nobenega vtisa, pa ga pač presoja po nekih racionalnih kriterijih. Saj nekega seksualnega vzgiba, da bi se v kaj spuščala, itak ne čuti. V bistvu sama pri sebi samo išče izgovore, da se ji ni treba ukvarjati z njim in če je izgovor pomanjkanje diplome, je pač to.
Ne vem, a tako nerazumljivo pišem ali imava vsak svoj film v glavi. Seveda, če je tip brezvezen, ga skenslaš. Govorim pa jaz o tipu, ki je ženski na prvi pogled čisto všeč, mal poklepetata, potem se izkaže, da ima tip samo poklicno šolo/nima svojega stanovanja/ima samo 900 evrov plače, se pa ženska čudežno ohladi.
Dejansko se bojim, da nekateri ljudje dejansko partnerje izbirajo po ključu, da bo okolica dol padla, in ne po ključu, da se jim ob osebi ogreje srček.
Zakaj bi sicer postavljali za kriterij, da ima šolo, da zasluži toliko in toliko, da ima svoje stanovanje in podobne bedarije? Če nekdo dobro zasluži, bo lepo živel, tudi če je partner na minimalcu. Če ima nekdo svoje stanovanje, se partner lahko preseli k njemu in imata še vedno oba dovolj prostora.
Lahko mi rečeš, da sem naivna, ampak jaz raje z enim revnim s triletno šolo, pa da ima vedno usta do ušes, ko me vidi, kot z enim razstavnim primerkom, pa da ni strasti. Na strast pa diploma čist sigurno ne vpliva, to je čista preračunljivost.
Mogoče imava res vsak svoj film v glavi. Glej, če se je ženska nekako nezavedno odločila, da bo raje samska, potem bo itak pri vsakem tipu našla izgovor, da ga skensla. Jaz nič ne poznam nobenega tipa, ki ne more ženske dobit, ker ima 900 plače in nima diplome in flata. Poznam pa tipe, ki sploh ne upajo do babe it, če pa gredo, se tako zafrclajo, da je potem polom vse skup.
Jaz mislim, da je pri tipih, ki so zavrnjeni zaradi kriterijev, ki jih naštevaš, problem v tem, da ženskam ne delujejo samozavestno in ne zmorejo prepričljivo reprezentirat samih sebe.
Takih pa hudičevo malo poznam. Emmm – če pomislim, niti enega.
Še ljudi, ki imajo faks in 900 plače, ni veliko v naši državi…
Jah, zakaj pa se zaradi tega ti beliš glavo? Kako se to tebe osebo dotika? Potem bodo pač brez ženske, pa kaj, in svet se vrti naprej. 😉
Kaj pa se zdaj ti usajaš, sej samo teoretično debatiramo.
Še ljudi, ki imajo faks in 900 plače, ni veliko v naši državi…[/quote]
Statistično je povprečna mesečna NETO plača v Sloveniji 1k.
http://www.stat.si/StatWeb/prikazi-novico?id=5256&idp=15&headerbar=13
Statistično je povprečna mesečna NETO plača v Sloveniji 1k.
http://www.stat.si/StatWeb/prikazi-novico?id=5256&idp=15&headerbar=13%5B/quote%5D
Zaradi ogromnih razlik. Povprečje dvigujejo posamezniki s svojimi 5 do 10 tisoč evri.
Saj si hotel napisat 50.000 do 100.000, ane?
Ženske zapomnite si eno: kvaliteten moški pripravi nedeljsko kosilo, tako kot bom jaz šel zdajle. 🙂
Saj si hotel napisat 50.000 do 100.000, ane?[/quote]
To je že izven mojega dosega. :)[/quote]
To je čisto normalni/povprečni dohodek malo boljšega slovenskega direktorja/managerja. Če imaš samo enega takega direktorja, imaš po tamalem lahko zaposlenih v isti firmi 100 ljudi na minimalcu, pa bo povprečna plača še vedno jurja. Sliši se odlično, v praksi imaš pa 100 revežev in enega preseratorja.
Spider pravi, da ne smeš biti priročen, ker bo potem nekdo drug animiral žensko. :)[/quote]
Spider ima prav, sem tipična moška copata, opravljam tudi delo, ki je tipično žensko – kuhanje in čiščenje. 😀
Robi je govoril o mesečnem dohodku, ne letnem. Kr naštej slovenske managerje s 100 jurji mesečno..
OK, dajmo rečt s 50.000, tudi izračun je narejen s to številko. Kako pa ti misliš, da je v praksi? :)))
Razlike med min. in max. plačo v sloveniji so v povprečju 1:100, poglej si statistike. Res da je tu govora o bruto plačah – ampak ko prišteješ še vse dodatke, sejnine, službene šoferje, avtomobile in druge ugodnosti, več kot dosežeš to razmerje tudi v neto znesku.
Eni res živite v sanjah, misliš, da imajo direktorji in top managerji v Leku, ipd. 5 ali 10 jurjev na mesec? Ti ljudje zaslužijo po 3/4 milijona letno bruto, če upoštevamo SAMO bruto plačo v ENEM podjetju, kjer so zaposleni (ponavadi so v upravnih odborih večih podjetij, da ne štejemo “svetovanja” in ostalih prihodkov).
No, ne vem, s kom se družiš, jaz ne poznam praktično nikogar, ki bi imel manj plače, pa se gibljem v krogih preprostih ljudi.
Sicer pa še toliko huje potem, da ženske sanjajo o tipih z vsaj jurja plače in ne vem čim še vse.
OK, dajmo rečt s 50.000, tudi izračun je narejen s to številko. Kako pa ti misliš, da je v praksi? :)))
Razlike med min. in max. plačo v sloveniji so v povprečju 1:100, poglej si statistike. Res da je tu govora o bruto plačah – ampak ko prišteješ še vse dodatke, sejnine, službene šoferje, avtomobile in druge ugodnosti, več kot dosežeš to razmerje tudi v neto znesku.
Eni res živite v sanjah, misliš, da imajo direktorji in top managerji v Leku, ipd. 5 ali 10 jurjev na mesec? Ti ljudje zaslužijo po 3/4 milijona letno bruto, če upoštevamo SAMO bruto plačo v ENEM podjetju, kjer so zaposleni (ponavadi so v upravnih odborih večih podjetij, da ne štejemo “svetovanja” in ostalih prihodkov).[/quote]
Iz firbca sem si pogledal vsem dostopno statistiko iz leta 2014. Vidim, da z izjemo pescice (na eno roko!), in sploh Colarica, ki izrazito odstopa, direktorji najvecjih slovenskih podjetij zasluzijo dvecjemu 20 tisoc bruto mesecno. In glede na v svetovnem merilu najvisjo obdavcitev taksnih dohodkov, domov prinesejo manj kot 9 jurjev mesecno. Vidim tudi to, da imajo vodilni v slovenskih bankah le okoli polovico zgornjega zneska. Ne vem pa, koliko je kdo kompenziran s stock options, ipd. Avto in druge bonitete ne prineseje vec kot 2 jurja mesecno. Ne vem pa koliko zasluzijo v svojih drugih vlogah.
Forum je zaprt za komentiranje.