Kvaliteten tip
Pomoje mi ne bi bla dovolj privlačna, ker bi bla preveč decu podobna. Ženske ste nam zanimive, ali fukabilne, ravno zaradi tega, ker se obnašate, kot ženske. Tiste kao načitane, mirne, redkobesedne, so povsem neopazne v reali, takih noben ne šmirgla.[/quote]
Imaš tudi take, ki so zgovorne, komunikativne, telesno privlačne in ki imajo dober smisel za humor ter se na splošno dobro znajdejo v družbi (katerikoli že). Dejansko so zelo stabilne osebe in večinoma dobro vedo, kaj hočejo (in česa ne).
Samo taka ženska ni “crazy” – tudi če bi ti bila noro seksapilna, tebi zraven nje adrenalin hitro ne bi več šopal na polno, ker bi se ti zdela preveč predvidljiva. Vsaj tak občutek dobim, ko berem tvoje poste.
skratka, imaš en kup izgovorov.
– “ne bi verjel” – a za pogodbo še nisi slišal
– “ne bi verjel slovencu” – komot se zaposliš v avstriji pri avstrijcu, v nemčiji pri nemcu…
– noben od mojih kolegov gor ne zasluži manj kot 2k eur, še posebej ne operaterjev, celo en, ki je smetar, zasluži čez 2,5, s tem da naredi nekaj nadur
– če imaš certifikat za operaterja ti že v naprej povem – ni vreden nič. Po drugi strani se z znanjem da zmenit vse. Seveda, če si tiste vrste “operater”, ki pritiska samo na gumb start, zate ne bo dela, ker je za to delo dovolj en napol zaostal.
Tudi če bi se preselil gor in najel stanovanje, si še vedno več kot 1000€ v plusu vsak mesec.
Ne greš pa iz enega samega razloga – si prelen in se ti ne da iz komfortne cone pri mamici.
Zakaj mešaš oboje, moj prvi del se nanaša na trenutno delovno okolje (tisto ne bi verjel in slovencu) drugi del na tujino. In ja, sem že slišal za pogodbo in glede na to, da nam pogodbe vsem podaljšujejo na 2-3 mesece, se lahko pogodba čudežno spremeni (a ti si že slišala za to) in zato pravim da bi moja prva misel ob taki finančni spodbudi bila samo ta, da bi oni vidli da lahko zmoremo več potem pa bi rekli al bote skoz tak delali al pa ne dobite nove pogodbe (ki bi bila spet stara po finančni plati) zato ne zaupam slovencem in ne bi reskiral dviga norme. Tu je pa ravno hec, ker šef proizvodnje nikakor ne more dosečt preboja v tem segmentu, ker vseh naenkrat ne more odpustit pa zamenjat ker bo KAOS in firma propade, če pa nas postopoma zamenjuje pa bodo tisti ki ostanejo nove naučili koliko morjo delat in je krog sklenjen….. Vsaj eno sredstvo imamo proti šefom.
Moj 1000 urni certifikat je vreden dosti, glede na to da nisem iz stroke (strojništvo) lahko z njim in delom dokazujem usposobljenost za CNC tehnologijo ki meji na enostavno programiranje (2 ali 2,5D) in napredno operiranje, redkokoga so lahko brez praktičnih izkušenj postavili pred stroj izven stroke in je bil sposoben prvi teden popravljat programe v basic zadevah, menjevat orodja, jih umerjat, izmerit s praktično vsemi merili (razen specifičnih računalniško elektronskih) tako da jaz se za svoje sposobnosti operaterja ne sekiram, manjka mi samo še en korak, to je, da dobim v roke ključek s programom in da stopim do stroja in nastavim vse sam od začetka do konca…… torej pripravit vpenjalno napravo in delovno območje stroja, to je zadnja stopnička popolnega operaterja ki je še nisem naredil, to pa zato ne, ker v tej firmi ni ne repa ne glave kar se tiče izkoristka sposobnosti operaterjev in nas operaterjev v ”učenju” (izgovor za 100€ nižjo plačo :))
Matkič prav maš. Vse je delta. Isto kot naša ekonomija. Pade za 30%, se pozabi, pol pa če se malo vrnem je pa OMG, kera rast gospodarstva:) No pri normah je pa isto. ČE delaš na 60% zmogljivosti, pa včas malo dvigneš, si pohvaljen. Da boš pa delal na 100%, pa se boš potem hotel spočiti, boš pa zabušant, prevarant, grožnaj z odpovedjo. Če hočeš pa zares pokazati svoj pravi potencial moraš najti firmo, k bo to res cenila, slovenija je SUŠA glede tega, v SLO te raj fuknejo iz firme, tud če prinašaš x10 kot staneš, kot da bi te dobro plačali, ker jim v glavi LIMIT dela, da delavec ne sme zaslužit več kot X EUR na določeno mesto.
Oziroma moraš prvo VZPOREDNO, če se da, odpret svojo firmo, pa jih s tem zajebeš, k postaneš konkurenca. Odvisno kok velka firma, vsaj kakšn del poslovanja. Al pa kar en oddelek ponudiš kot SERVICE:) CNC operaterji doo, pol te pa začuda bolje plačajo, ker plačati firmi 2000-5000EUR jim je normalno, za isto delo, samo pravna fora. Medtem k delavec ne sme dobit več kot.. po defaultu 😉
Tako je, samo enim pač to ni jasno….. pa še sploh nismo prišli do dela, da če bi delali na 100%, bi pametni delodajalci pričakovali da ko si v nočni da boš delal spet 100% norme za jeben dodatek ki ni za 2 pivi….. kdo pri zdravi pameti je ponoči od 22:00 – 6:00 enako produktiven kot dopoldan? Nihče, samo če ne bi bil ne bi dobo norme plačane, zato pa raje skoz 60% pa je…..
Krivulja napor/zaslužek je eksponentna, kar pomen, da se moraš za vsakih 100EUR nad minimalcem/povprečjem za delovno mesto ogromno potrudit. Isto kot pri avtih, kjer je parameter 0-100kmh pa sec. Tam nekje 10sec je še kar optimalno. Potem pa za vsako sekundo manj mečeš ogromno denarja. Tam okoli trenutne limite 3sec, pa moraš za vsako 0,1sec fukniti 50-100k EUR več. Se ne splača, razno če ti je fetish oziroma razmetavaš.
Isto je pri tvojem delu. Pa proizvodnja je taka, da se težko blefira, to ni pisarniško delo, kjer lahko cel mesec drkaš kurac pod mizo, dejansko, pa če nimajo res dobre organizacije, CRM ipd… bodo težko opazili, ker se da zglumit. Zato proizvodnja dobro laufa, ker se točno vidi kdo kaj dela. Pa vseeno, jaz te podpiram, da delaš čimmanj k je treba, najbolje bi blo da dobiš samo dnevne izmene, če ti sede, dobiš tistega minimalca pa GTFO.
8h dela, 5dni na teden, včas je blo super 06:00-14:00, to je bla majka. No pa da bi dobil za to minimalca bi blo SUPER, kaj rabiš. Kaj več od proizvodnje itak ni za pričakovat, uni k se mečejo po tleh po fabrki zato da bodo mel pol malo boljši avto oz novejši iphone oziroma bli 1teden na leto gospodje v hotelu, so pa še bolj pogoltni kot težki 80h/week managerji:) Proizvodnja je po definiciji za OSNOVNI prihodek, kdor hoče tam gradit kariero/status (mislim tist TRAK pa to, drugo je tisto inžiniring pa to) je pogorel že v kali. V glavnem za 8h dela lepo dobiš kok, min, skupaj z vsem enkje do 750EUR/mesec. no to je optimum za to delovno mesto, maš še dost prostega časa, relativno spočit, zraven se lahko izobražuješ, porivaš al pa launchas firme/obrti, dokler ena ne prime. Medtem k v proizvodnji moraš na tej osnovi za vsaki 100EUR več na mesec dobesedno KRI Scat in lizat spermo iz ploščic. Se ne splača. Naj si v rit vtikanjeo. Da bi pustil, da te izmenično v anus posiljujejo vsako jutro, osmerček + bukkake, delal 12-16h, petek, svetek, božičnik, bi morda prilezel do 1100EUR, tko da se ne splača. V rit naj si vtaknejo.
Samo eno vprašanje: Oddaljitev te debate od bistva oz. izvornega vprašanje je premosorazmerna številu postov, ki jih oddajo Matkič, Boom, Lepolaska…Senza?
Kakor vzameš. Očitno večina nekako potrjuje, da se kvaliteta moških meri z višino njegovih prihodkov in premoženja. Zdaj se samo še debatira kateri so zunanji dejavniki, ki kvaliteto znižujejo. ugotovili smo, da je to prvenstveno država s previsokimi davki, migranti in matkičeva babica :-)))
Pomoje mi ne bi bla dovolj privlačna, ker bi bla preveč decu podobna. Ženske ste nam zanimive, ali fukabilne, ravno zaradi tega, ker se obnašate, kot ženske. Tiste kao načitane, mirne, redkobesedne, so povsem neopazne v reali, takih noben ne šmirgla.[/quote]
Imaš tudi take, ki so zgovorne, komunikativne, telesno privlačne in ki imajo dober smisel za humor ter se na splošno dobro znajdejo v družbi (katerikoli že). Dejansko so zelo stabilne osebe in večinoma dobro vedo, kaj hočejo (in česa ne).
Samo taka ženska ni “crazy” – tudi če bi ti bila noro seksapilna, tebi zraven nje adrenalin hitro ne bi več šopal na polno, ker bi se ti zdela preveč predvidljiva. Vsaj tak občutek dobim, ko berem tvoje poste.[/quote]
Se strinjam, da mate ene boljši humor, kot druge, še vedno pa to ni tak humor, da bi tekle solze sreče zraven. Tako dobro te lahko samo prijatelj nasmeji. Niso zastonj najboljši stand up komedianti vsi moškega spola.
Jah, ti si zdej opisala idealno žensko, na katero jst še vse do danes nisem naletet. Na papirju ste itak vse perfektne, kako je v praksi pa vsi vemo. Pa kao nobena od vs ni nikoli ljubosumna, potem pa naredite celo dramo, samo, ko grem z eno bivšo sošolko na pijačo. Če je obratno, da gre ona kam žurat s prijateljicam, ali prijateljem, jo moraš pa podpret pri takih odločitvah, če ne se bo prec začela pritoževat, da jo taka zveza duši, da nič ne sme počet itd (govorim iz izkušenj).
Tako da, strinjam se s tabo edino v tem, da ste ene bolj pametne, bolj duhovite, kot druge, čustveno nestabilne ste pa vse, samo na pravi gumb moraš pritisnit, pa se vam sfuzla. Na splošno pa imate ženske več “slabih dni”, kot mi. Vedno bo neko nihanje v razpoloženju, pa tečnoba zraven.
Da o tej vaši iskrenosti sploh ne začnem. “Crazy”, mirna, komunikativna, nasmejana, nenasmejana,….kaj ma to veze tle, še zmeri se bo lagala, ko prasica. Kaj se bom jaz taki ženski neki prilagajal, sej nisem neumen.
Emm…ker je? Ker če ni potem konec izgovorov ko imate PMS? Kako lahko zanikaš da so ženske bolj čustvene od moških??
Obstajajo in so super! …samo potem ugotoviš grozno realnost…to ni ženska s katero se poročiš. Je super vse, žena in mama pa nikoli.
Pač moraš požret vse tiste njene izpade, jo razumet, ker ima pač slab dan, ali pms, ali katerokoli drugo težavo. Ženskam je nezrelo obnašanje opravičljivo, ker so ženske, če se tip podobno obnaša je pa razvajen mamin sinček.
Kakor vzameš. Očitno večina nekako potrjuje, da se kvaliteta moških meri z višino njegovih prihodkov in premoženja. Zdaj se samo še debatira kateri so zunanji dejavniki, ki kvaliteto znižujejo. ugotovili smo, da je to prvenstveno država s previsokimi davki, migranti in matkičeva babica :-)))[/quote]
🙂
Normalno. Če imaš podobne ženski med sabo (glede na vse), pa se ne moreš odločit, valda vzameš tisto, ki ima večje joške oz. je lepša/mlajša. Ravno tako pri ženskah, če ima približno isto ligo tipov v igri, pa se ne more odločit, vzame tistega s debelejšo KONSTANTO (tič-tošl), sploh če je že z otroki, mora še na njih gledat in valda če primerjaš LIKE WITH LIKE pa ima en 600EUR minimalca, na drug stran pa en z mnogokratnikom tega +hiška, vrt.. je NO BRAINER. Kdor se nateguje drugače ga ritka peče od lastne kite.
Je Janez Francelna vprašal kako je dobil ženo. Francel mu je priznal, da jo je dobil preko oglasa, ter da so se mu javile tri kandidatke.
– In kako si si jo izbral?
– Vprašal sem jih koliko je 3 in 5.
– ????
– Prva je rekla 7, ta druga 8, tretja pa da kakor bom jaz zaukazal.
– In katero si izbral? Tisto tretjo?
– Ne, ne, tisto s ta večjimi joški.
ŽENSKO VERZIJO pa si znate predstavljat kajne… Sam 2 parametra sta, če primerjaš LIKE with LIKE. KURAC pa TOŠL.
Rabim še malo referenc, še kakšno leto… gre se bolj zato, ker tukaj kjer sem se učim koristne zadeve, hkrati pa me ne morjo tako malo plačat kot lahko jaz malo naredim……. ampak še vedno toliko več kot drugi za ta denar (zanimiv paradoks kajne)
Glavni problem odhoda v Avstrijo je predvsem dejstvo da se mi overall (čeprav ga kar dobro razumem in govorim( uporaba jezika (Nemščina mi je enostavno neprijetna za govorit) in dejstva, da imam do šihta 10 min peš ali pa 1,5-2 ure z avtom……….[/quote]
No, tega pa še nisem slišala: da nekdo jezik sicer obvlada, pa ga noče uporabljat, ker mu je enostavno neprijeten za govorit. Ahaha ha ha, prepogibam se od smeha.
Ti Tončka a ti je Matkič sprožil krče naslade, da se kar prepogibaš. Predstavljaj si kako bi se šele prepogibala, če bi ti sprožil tiste krče 10cm nižje, bi se dvigovala iz postelje kot mumija. Trebušnjake bi delala kot v reklami iz 80ih iz katerih si:) Vidiš kakšno moč nad ženskimi krči imaš Matkič. Tale bi bila tvoja žena. Men namreč zgoraj ni nič smešno, to si ti nekaj videla med vrsticami, znamenje, da je on pravi zate.
Rabim še malo referenc, še kakšno leto… gre se bolj zato, ker tukaj kjer sem se učim koristne zadeve, hkrati pa me ne morjo tako malo plačat kot lahko jaz malo naredim……. ampak še vedno toliko več kot drugi za ta denar (zanimiv paradoks kajne)
Glavni problem odhoda v Avstrijo je predvsem dejstvo da se mi overall (čeprav ga kar dobro razumem in govorim( uporaba jezika (Nemščina mi je enostavno neprijetna za govorit) in dejstva, da imam do šihta 10 min peš ali pa 1,5-2 ure z avtom……….[/quote]
No, tega pa še nisem slišala: da nekdo jezik sicer obvlada, pa ga noče uporabljat, ker mu je enostavno neprijeten za govorit. Ahaha ha ha, prepogibam se od smeha.[/quote]
Kje sem napisal da obvladam?
Nemščino znam srednje dobro….. dovolj dobro da če me vržeš v Dunaj ali tudi v kakšno Nemško selo kjer ne znajo angleško se bom zmenil vse, je pa res da mi manjkajo CNC strojni zirazi v nemščini tu bi potreboval verjetno kakšnih 20-30 ur dodatnega učenja samo v smeri izrazov in besed ki so mi neznanke verjetno. Ker jaz si CNC stroje naštimam v angleščino, samo nemcu pol razložit bi pa znal bit problem 🙂
Ti pa pazi da te ne vseka v križu. Ker nemščina mi je eden grših jezikov po izgovorjavi, morda pa to izvira od dejstva da nas je ta jezik okupiral 🙂 Tudi moj deda ga ni hotel govorit pa čeprav ga je razumel in znal….
Matkič nisi edini, nemščina nam pravilno smrdi w-wide. Sam sem se je tud učil ne vem kok, pa se danes ne spomnim nič. Tudi meni je to glavna ovira, da še en delam v Nemčiji. Glej ta clip zmaga https://www.youtube.com/watch?v=ZlATOHGj9EY
Nemščina je res tak čudn jezik, tak jezen. Je pa inženirski! 🙂 Doppelkupplungje sploh prikupen izraz w-wide, glede na ostale nemške:) Pa še iz tega se folk nroca dela.
Nekaj primerov
http://i1.kym-cdn.com/photos/images/newsfeed/000/256/637/c13.jpg
http://i2.wp.com/50.87.248.138/~latgor1/wp-content/uploads/2014/05/BCZ8QYxCEAAXqhJ.jpg
http://static.fjcdn.com/pictures/It+s+just+german+one+more+example+of+why+the+german_259f4c_3441047.jpg
Tega je ko fuka na internetu, dobesedno, no mal manj sicer, sam veliko.
…jp, še ena na seznamu.
res no, ne vem kakšnega moderatorja ima ta forum, da to dopušča. :-))
Se pardoniram, da serjem po tako visoko intelektualnih debatah tipa kaj je kvaliteten tip, kvalitetna ženska, resne in neresne zveze ipd. Nisem niti pomislil, da si tako vztrajen, da še po sedmih straneh čakaš in upaš na potrditev, da si kvaliteten tip.
Kaj filozofirate, če imaje vsaj malo kilometrine dobro veste, da je vse zajeto v spodnji sliki.
Tole je idealen tip:
[img]http://www.quotesvalley.com/images/15/no-woman-will-ever-be-satisfied-because-no-man-will-ever-have-a-chocolate-penis-that-shoots-out-money-7.jpg[/img]
res no, ne vem kakšnega moderatorja ima ta forum, da to dopušča. :-))
Se pardoniram, da serjem po tako visoko intelektualnih debatah tipa kaj je kvaliteten tip, kvalitetna ženska, resne in neresne zveze ipd. Nisem niti pomislil, da si tako vztrajen, da še po sedmih straneh čakaš in upaš na potrditev, da si kvaliteten tip.[/quote]
Zafrkancija! Dobra! Kapo dol!
Želeli ste svobodo govora in izražanja. Zdaj to imate. 🙂
Seveda pa svoboda s sabo prinaša tudi več odgovornosti.
Forum je zaprt za komentiranje.