Kvalitetna modna oblačila?
Delulu, 03.11.2024 ob 12:42
Pozdravljene,
zanima me kje kupujete kvalitetna oblačila, da so tudi stilsko zanimiva? Karkoli danes vidim v butikih, bolj priznanih trgovinah …vse je presneti poliester. Mi lahko pomagate?
Modna in kvalitetna oblačila imajo v poslovalnicah Manufakture..Odtipkaj Manufaktura- poslovalnice.
Na tvoje vprašanje ti težko odgovorim. Ker v današnjih časih dobit kvalitetna oblačila je kar loterija. Povsod je poliester, zdaj so začeli še zavajat z umetnim bombažom. Kar je oznaka za mešanico umetnih vlaken. Če nimaš očal se hitro zaj…
Jaz dosti naročam na različnih spletnih straneh. Pač si vzamem čas in pogledam za materiale. V trgovinah v Sloveniji pa kvaliteto iščeš z lučko. Tako da če ima kdo kakšno idejo se priporočam.
Manufaktura? Včasih so imeli res dosti kvalitetnih oblačil, nikoli pa ne modnih. Gre bolj za klasiko. Zadnje par let jim je pa kvaliteta kar padla, imajo kar nekaj umetnih materialov. Njihova kvaliteta ne opravičuje cen, ki jih imajo.
Vsako leto težje dobiš kaj iz naravnih materialov, dobro krojeno za ne par povprečnih plač ceno. Jaz večino kupim od kakšnih novejših firm, ki se še uveljavljajo. Kakovost je vedno dobra, z leti jim vedno pade, ko se uveljavijo. Žal. Veliko teh znamk je francoskih in skandinavskih. Najdem jih večinoma prek par punc na youtube, ki imajo modo vsebino trajnostnih oblačil, kvalitetno in etično proizvedenih. Občasno kaj kupim tudi na potovanjih, sploh v italiji lahko še kaj najdeš, španija tudi včasih. Na srečo imam bolj klasičen stil, tako da lažje najdem kot nekdo, ki išče vsako leto nove modne kose.
Butiki in razne Manufakture imajo samo še poliestrsko sranje. Verjetno kupjeno na Shein in podobnih.
Če gledaš modo v Nami, je že zadnjih 25let ostala v Titovih časih. Ne vem ali nabavnice robe nič ne spremljajo mode, ker njihovi modni kiksi se ne prodajajo.
Kupuj v spletnih trgovinah, kjer vidiš material in naročiš.
Zdaj sem pogledala Manufakturo! Res je sam poliester z majhnim procentom naravnih materialov, cene pa kot da je 100% volna!
vzorci pa ex yu
Samo povem, da ni nujno, da je bombažno tudi kvalitetno. Niti slučajno. Veliko je odvisno od reza, gostote tkanja ipd.
Sama imam dobre izkušnje z mešanico materialov, npr. viskoza-poliester, bombaž-poliester, pa seveda volna, lan. Se mi je pa tudi že zgodilo, da se mi je pulover volna-bombaž po 2 pranjih tako zmuckal, da je zgledal čisto ponošen. Ali pa 100% bombaž čisto zbledel. Ravno zaradi slednjega imam raje, da je mešanica bombaž-poliester, z vsaj 70% bombaža. Se lepše pere in suši, obdrži obliko itd.